Getest en goedgekeurd: weekendje Voeren

De Voerstreek, het ideale decor voor een onvergetelijke uitstap of gezinsweekendje! Dat dacht onze vrouw ook en ze trok met haar gezin voor een weekendje weg naar één van de mooiste stukjes van Vlaanderen.

Benieuwd naar haar vier tips voor trips in Voeren?

1. Start je weekend in het Bezoekerscentrum
Voor je enthousiast aan je weekend begint, ga je best eens langs het Bezoekerscentrum Voerstreek. Hier kan je 7 dagen op 7 terecht voor wandel-, fiets-, MTB- & autokaarten van de Voerstreek én de wijdere omgeving. Je vindt er info over eetplekjes, verblijfsmogelijkheden bezienswaardigheden en evenementen! Bovendien zijn ze hier zoals vele Limburgers supergastvrij én megavriendelijk!
Je kunt er bovendien het hele jaar door twee tentoonstellingen bezichtigen, namelijk de cartografische en historische tentoonstelling met een grote maquette die de streek en alle bezienswaardigheden toont vanuit de lucht. Ook de natuureducatieve tentoonstelling leert je de streek kennen op een speelse en interactieve manier met leuke puzzels, drie-dimensionele kijkers, lichtjes en foto's, heel fijn om de pret bij kinderen alvast aan te wakkeren!

Tip! Vraag zeker ook naar de Schatkaart voor kinderen en ontdek de schatkamers van de Voerstreek. Avontuurlijke speelplekjes, magische bossen, kabbelende beekjes en wonderlijke natuur. Verken de leukste plekjes waar je nog echt kan spelen, fruit plukken, hutten bouwen of met je blote voeten het water in kan.

Fijn om weten: in de zomer zijn er tal van leuke events in Voeren:
08/07 In het spoor van de das + filmvoorstelling
15/07 Zomeravond in de vallei
22/07 Streekproductenwandeling
05/08 Dauwwandeling + ontbijt
19/08 Op zoek naar verborgen schatten

Meer info over het Bezoekerscentrum vind je hier

2. Trek je wandelschoenen aan en volg de mooiste paden
Met de Wandelnetwerkkaart die je in het Bezoekerscentrum kunt kopen, is verdwalen in de Voerstreek onmogelijk! De gedetailleerde kaart vermeld alle knooppunten, afstanden, hoogtelijnen, toeristiche info, picknickplaatsen, speelbossen en mooie uitzichten. Stel zelf je wandeling samen of kies één van de mooie themawandelingen.
Met kleinere kinderen is het leuk om de Natuurwandeling te doen die je langs de Speelboomgaard en het Speelbos voert, een avontuurlijke ervaring voor kleine spruiten!

3. Educatieve belevingsboomgaard
Een toppertje van jewelste is een stop bij deze echte speel-en ontmoetingsplek met picknickbanken. Tussen de fruitbomen staan klautertoestellen, wilgenhutten...in de zomer zijn er trouwens plukstokken waarmee je je onbespoten fruit kunt plukken. Er is ook een haag van klein fruit en een heus bijenhotel!
Meer info: www.belevingsboomgaard.be

4. Streekproducten proeven
Voor zo'n kleine regio is de Voerstreek opvallend rijk aan streekproducten. De gulle natuur serveert forel, wijngaardslakken en fruit! Toerisme Voerstreek heeft een streekproductenwinkel met alle lokale lekkernijen of je kan ze ook gaan proeven bij de lokale lekkere restaurantjes en/of brasserieën. Mmmmmmm...begin al maar te watertanden! In het Bezoekerscentrum kunnen ze je zeker en vast ook vertellen waar je moet gaan eten.

Logeren in Voeren?
Wij logeerden in vakantiewoning 't Dal van Schophem waar je heerlijk tot rust kan komen. Maar je kan bijvoorbeeld ook overnachten in de Molenhoeve, Hostellerie De Cantarel, Orsmolen of B&B Laken & Servet. Slaap zacht is de uitdrukking die is uitgevonden in deze streek, want nergens anders is het stiller 's nachts dan in Voeren!