Op kindvriendelijke citytrip naar Mechelen

Een citytrip met kinderen naar Mechelen, dat klinkt wat ongewoon maar het is zonder meer een buitengewoon idee. Mechelen is dé stad die verrast met een gezellig centrum, met toffe attracties en zoektochten op kindermaat, met leuke winkeltjes, met tientallen adresjes voor een lege maag en een droge keel. Bezoek Mechelen tijdens een weekend in het najaar of in de herfst- en kerstvakantie. Neem je kinderen mee want zij worden in Mechelen als koningen ontvangen...
 
Wie een voorliefde heeft voor kleinere steden met een leuke sfeer, waar je alles op eigen tempo te voet kan verkennen, zit goed in Mechelen. De bezienswaardigheden zijn gemaakt op maat van het hele gezin. Zoals de Sint-Romboutstoren die de kids maar al te graag zullen beklimmen want boven wacht een spectaculair uitzicht vanop de skywalk. Even attractief zijn de spelinstallaties, verspreid over de stad. Kinderen klimmen, klauteren en ervaren Mechelen als een groot speelterrein. Voeg daarbij de picknickplaatsen in het groen, zoals de Kruidtuin en het Vrijbroekpark, het wandelpad langs de Dijle en een boottochtje op de Binnendijle waar je de stad vanuit een verrassend perspectief ziet.

Kinderen koning
Mechelen is dé kinderstad van Vlaanderen en dat ervaar je meteen bij een bezoek aan de toeristische dienst. Er zijn enkele handige publicaties. ‘Mechelen stuurt je stappen’ leid je via twee interactieve wandelingen kriskras door Mechelen. ‘Van Arend tot Zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht en ‘Met Natte Voeten’ is een avontuurlijke tocht voor echte waterratten. Kinderen nemen het voortouw, met het Grote Plan en nog voor kinderen ligt er aan de balie van de toeristische dienst een gratis en mooi geïllustreerd stadsplan klaar. Elk gezin ontvangt bij Visit Mechelen een gratis rugzakje. Met de leuke hebbedingetjes is iedereen gewapend voor een fantastisch bezoek.

Topattracties binnen en buiten de stad
Het programma voor een verblijf in Mechelen is zo gevuld want er is veel te zien, zowel in als net buiten de stad. Het Speelgoedmuseum heeft een uitgebreide collectie speelgoed uit alle hoeken van de wereld, van zowel vroeger als nu. Technopolis is een doe-centrum waar je honderden testjes kan doen en zien hoe de wetenschap werkt. Planckendael is geen dierentuin met hokjes en kooien maar een heus dierenpark waar giraffen en leeuwen zoveel loopruimte hebben. Ook de bezoekers en zeker de kinderen genieten van het 42 hectare grote park. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten op hindernissenparcours door de bomen!

In Mechelen worden de kinderen verwend in kindvriendelijke restaurants én hotels zoals met speelgoed of een speciaal ontbijtbuffet. En als de honger toeslaat maak je de kids gelukkig met een smurfensoep of een kabouterijsje in De Cirque, een gebakje bij Sister Bean op de Vismarkt of een lekkere hamburger bij Il Cardinale. En de ouders ? Die kunnen hun hartje ophalen in de verkeersvrije straten van de binnenstad, wandelend langs hippe winkels, kleding- en trendy interieurzaken en creatieve hotspots.

Plan dus zeker een weekendje weg naar Mechelen dit najaar, want het wordt onvergetelijk!

Alle info vind je hier:
www.toerisme.mechelen.be/gezinnen
www.speelgoedmuseum.be
www.technopolis.be
www.planckendael.be