Wat heeft De Schorre dit jaar te bieden?

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is dé locatie voor allerlei leuke activiteiten, recreatie en evenementen. Naast evenementen van externe partners, zoals Tomorrowland en Spartacus Run, organiseert het provinciaal domein zelf ook een aantal evenementen die je niet mag missen in 2018.
Ze starten met de Kunstenaarsmarkt, die dit jaar samen valt met de Opening van het Toeristisch seizoen. Twee vliegen in één klap dus, als je op 22 april naar De Schorre komt. Xtreme Xperience, het sportevenement waar je meer dan 50 sporten kan uitproberen, gaat dit jaar door op 13 mei. Op 20 mei organiseren we opnieuw het grootste kinderfeest van het land: Schorremorrie. Op 21 mei, Pinkstermaandag, gaat de traditie van de Plantendag verder. Na het groot succes van de eerste editie, gaat op 25 augustus de tweede editie van Lekker Klassiek door. Dit muziekfestival met klassieke muziek en heerlijke njam-gerechten wordt opnieuw samen met Studio 100 georganiseerd. Putteke Winter mag natuurlijk ook niet ontbreken en gaat dit jaar door op 7 en 8 december. 

Kunstenaarsmarkt – 22 april 2018

De gezellige Kunstenaarsmarkt gaat dit jaar opnieuw door aan het Vlinderplein. Op de originele plaats, het fietsinrijpunt aan de Rupeldijk wordt momenteel flink doorgewerkt om er eind juni 2018 het wielermuseum "De Velodroom" te openen. Op 22 april kan je daarom de schilderijen, foto's en tekeningen van heel wat exposanten bewonderen op het Vlinderplein in De Schorre. Kom langs en geniet van de mooie werken, het unieke kader en een drankje in een even gezellig decor! Ben je zelf een kunstenaar? Surf dan naar www.deschorre.be en schrijf je in!

Tegelijk met de Kunstenaarsmarkt kan je op dezelfde locatie genieten van de Opening van het toeristisch seizoen van de Rupelstreek. Ben je een erfgoedliefhebber, een wandelaar of een fietser, de Rupelstreek heeft voor iedereen wat wils. Naast de activiteiten van de verschillende streekproducenten en -partners gaat Toerisme Rupelstreek dit jaar een uitdaging aan voor vermelding in het Guinness World Record Book. Ze roepen iedereen op om samen met hen het wereldrecord “Longest toast relay” te verbeteren. En ze doen dit niet zomaar met éénder welke drank…, ze doen dit natuurlijk met de streekbieren uit de Rupelstreek.

Xtreme Xperience – 13 mei 2018 

Xtreme Xperience is een waanzinnig evenement met meer dan 50 extreme sporten en activiteiten in het teken van de vier natuurelementen water, lucht, aarde en vuur. Internationale topatleten geven spectaculaire demonstraties en professionals staan klaar om bezoekers de nieuwste tricks aan te leren. Nergens anders kun je als bezoeker zo veel sporten zelf uitproberen! Tickets kosten 3 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa (gratis t.e.m. 3 jaar). De ticketverkoop gaat van start in de loop van de maand maart.

Meer info en tickets: www.xtremexperience.be, www.deschorre.be  

Schorremorrie – 20 mei 2018

Tijdens Schorremorrie wordt de Deltaweide omgetoverd tot een openlucht speelparadijs met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng met hele gezin een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag! Leef je uit op de springkastelen, trampolines, volksspelen, ponyritjes en go-carts. Ga aan de slag in leuke knutselworkshops of dompel je onder in de waterspelletjes. Je kan ook met het hele gezin minigolf spelen in het doolhof of gezellig waterfietsen. Ook brasserie De Schorre en de speeltuin zijn open. Voor de allerkleinsten zijn er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkasteel en kleuterkriebeldroom. Er is ook een ouder-babyhoek voorzien.
Tickets zijn in de loop van de maand maart online te koop in voorverkoop voor € 5. Kinderen t.e.m. 3 jaar krijgen gratis toegang en dienen geen ticket aan te kopen. Schorremorrie wordt georganiseerd in samenwerking met de Gezinsbond.

Meer info en tickets: www.deschorre.be

Plantendag – 21 mei 2018 (Pinkstermaandag)

Na 22 jaar Planten- en Ambachtendag wordt het evenement in een nieuw jasje gestoken. De focus ligt op bloemen, kruiden en planten en wordt daarom herdoopt tot Plantendag. De Craft Bazar is ook van de partij: jonge designers die o.a. knappe mode, meubels en juwelen maken. En natuurlijk wordt er weer voldoende lekkers voorzien om van te smullen. Het hele evenement verhuist trouwens naar de vernieuwde Deltaweide. De toegang is dit jaar gratis. Inschrijven met een plantenstand of voor de Craft Bazar kan via www.deschorre.be.

Lekker Klassiek – 25 augustus 2018

Studio 100 & Provinciaal Recreatiedomein De Schorre presenteren de tweede editie van Lekker Klassiek. Een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau. Niemand minder dan Jef Neve tekent opnieuw voor de artistieke leiding.

Op het domein zullen de bezoekers kunnen genieten van prachtige klassieke muziek in al zijn vormen. Van muzikale straatmuzikanten en solisten tot kleine en grote ensembles op de twee podia en natuurlijk een groots slotconcert met een symfonisch orkest, een straf koor en sterke solisten. En voor de lekkere gerechten zorgen dan weer de njam! chefs. Vorig jaar werd dit concept door het aanwezige publiek fel gesmaakt.

Koop je tickets vóór 1 april en maak gebruik van de vroegboekactie waarbij je slechts € 29 betaalt in plaats van € 35.  www.deschorre.be,  www.lekkerklassiek.be

Putteke Winter – 7 & 8 december 2018

Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, mysterieuze uitdagende figuren, wervelende vuurshows, hartverwarmende poëzie en sfeervolle livemuziek. Op meerdere plekken kun je gezellig opwarmen met een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever en genieten van sfeervolle livemuziek.

Het volledige programma vind je op www.puttekewinter.be vanaf het najaar.Meer info en tickets: www.deschorre.be, www.puttekewinter.be