Getest en goedgekeurd: de Escape Room in Alden Biesen in Bilzen

escape room alden biesen

Escape Room in Alden Biesen? Echt iets om met tieners te doen!

Al krijg ik mijn tieners niet altijd meer gemotiveerd om op uitstap te gaan met de ouders, toch ruilen ze hun zetel en game-stoel maar al te graag in voor een plaatsje in de auto als ik hen vertel dat ik een escape room heb geboekt! En weg zijn we!

Deze keer op pad naar Alden Biesen in Bilzen. Op zich sowieso al een leuke plek om te vertoeven. En als fervent wandelaar kan ik de wandelingen daar sterk aanraden. Maar dit keer was het niet in de natuur te doen, onze bestemming lag in de kelders van de landcommanderij.

Daar is deze zomer een pop-up escape room geïnstalleerd, ‘The Lost Treasure of Alden Biesen’. De escape room laat je kennismaken met de mysterieuze Orde der Duitse Ridders en laat je op zoek gaan naar het meest majestueuze bezit, waarnaar ieders ridderharten verlangden: de monstrans van   de heilige Maria der Duitsers in Jeruzalem.

De legende gaat dat de ridder die deze monstrans bezat alle macht en aanzien kreeg. De ultieme rijkdom!

Is het nu niet dat op één van hun geheime bijeenkomsten deze prestigieuze schat gestolen werd. Geruchten doen de ronde dat een sluwe schildknaap de schat heeft verborgen op een geheime locatie. Het is nu aan ons om de oudste geheimen van de Orderidders te ontrafelen en de eeuwenoude verloren schat terug te vinden.

Vooraleer we de vertrekken van de Duitse ridderorde mogen betreden worden al onze bezittingen, inclusief smartphones, in een kluis opgeborgen. Met als tip dat we samen goed moeten blijven communiceren beginnen we aan onze opdracht.

escape room

46 minuten om te ontsnappen...de tweede recordtijd tot nu toe!

Vooraleer we de vertrekken van de Duitse ridderorde mogen betreden worden al onze bezittingen, inclusief smartphones, in een kluis opgeborgen. Met als tip dat we samen goed moeten blijven communiceren beginnen we aan onze opdracht.

Over de missie zelf zal ik maar niet al te veel verklappen, dat zou wat spoiler alert zijn. Maar laat me dit zeggen, de kinderen vonden het super en gingen volledig op in het spel. Er zaten heel leuke aanwijzingen tussen de opdrachten en soms was het echt zoeken naar de volgende clue.
Met de aanmoedigingen van de oprichters (van de escape room), die zoals een echte Matthias en Staf Coppens ons in het oog hielden, volbrachten we onze taak en vonden de monstrans. En dat in een mooie 46 minuten, de tweede recordtijd tot nu toe.


De escape room ‘The Lost Treasure of Alden Biesen’ is elke dag geopend van 10u tot 22u30 uur, uitgezonderd maandag. Op vrijdag is dat van 9u tot 23u. Het spel kan gespeeld worden vanaf 3 deelnemers tot maximaal 6 deelnemers per groep. Als minimumleeftijd adviseren ze 14 jaar. De missie zelf duurt één uur maar wil je ook de rest van je dag vullen? Geniet dan verder in de prachtige omgeving van het kasteel, want daar valt nog genoeg te beleven.

PRAKTISCH
Tickets vind je hier https://www.alden-biesen.be/beleef aan €25