Bourgogne des Flandres - brouwerij & stokerij

Meer dan 250 jaar biergeschiedenis

De brouwersdynastie Van Houtryve drukt met maar liefst drie brouwerijen zijn stempel op de Brugse brouwerstraditie. Al in 1765 is er notie van een naamloze boerderij-brouwerij te Loppem onder Pierre-Jacques Van Houtryve, maar het is zijn zoon die van de gedeputeerde Staten van Vlaanderen toelating krijgt om in 1825 binnen de Brugse stadsmuren te beginnen brouwen. Brouwerij Den Os is geboren.

Aan de vooravond van WOI staan drie Van Houtryves aan de roerstok in hun respectievelijke brouwerij Den Os, La Marine & Ten Ezele. Niet verwonderlijk, het aantal brouwerijen in Brugge kent in die periode zijn hoogtepunt met 34 actieve brouwerijen waarvan er in 2015 amper twee overblijven. Het is in die glorieperiode vlak voor de Eerste Wereldoorlog dat het paradepaardje van Brouwerij Den Os ontstaat.

Met Bourgogne des Flandres wordt een authentiek West-Vlaams roodbruin gebrouwen dat er in slaagt om op lange termijn het hoofd te bieden aan enorme populariteit van de pilsbieren na WOI en de vernielingen van WOII. Toch moet Brouwerij Den Os definitief de deuren sluiten in 1957. De werken voor een nieuwe microbrouwerij in Brugge gaan van start in de Kartuizerinnenstraat, op amper 50 meter van voormalige brouwerij La Marine. Hier wordt opnieuw Bourgogne des Flandres gebrouwen.

Shop
Restaurant of snacks
Bar, cafetaria en/of drankenautomaat
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Extraatje voor groepen

Voor groepen vanaf 20 personen is er een mooie extra weggelegd: aansluitend op het brouwerijbezoek kunnen deelnemers opteren voor een blending sessie waarbij de ze zélf hun eigen Bourgogne des Flandres kunnen samenstellen. Ontdek meer hierover.

Jouw meetings in deze brouwerij?

Professionele meetings, grote organisaties of discrete vergaderingen? Laat je verrassen: de charme van deze prachtige brouwerij belet je niet om te werken met de meest hoogtechnologische (touch)screens voor vergaderingen. Ontdek meer hierover.

Leer digitaal bier tappen

Ga op verkenning in de brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop bij de brouwer zelf. Tijdens het bezoek ontdek je op eigen houtje meer over hop en het brouwproces, maar kan je ook digitaal leren tappen of naar huis gaan met met jouw foto op de fles! Afsluiten doe je met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes.

Food pairing

In de beers & bites formule staat een unieke smaakbeleving centraal. Eerst ontdek je de brouwerij samen met 1 van de gidsen. Daarna proef je 3 bieren uit het assortiment, begeleid van een hapje dat perfect met het bier samengaat. Door bier met een hapje te combineren leer je hoe beiden elkaar beïnvloeden en naar een hoger niveau tillen.

Apero @ The Brewery

Bezoek de brouwerij na de openingsuren samen met één van de gidsen. Ontmoet de brouwer, die op zolder zijn brouwdag afrondt en geniet daarna van een uitgebreid aperitief met koude hapjes en diverse bieren uit ons assortiment. Ideaal voor groepen!