Kunst & democratie

Bij de tentoonstelling "Art in Democracy" wordt de relatie tussen kunst en democratie onderzocht door middel van een selectie kunstwerken uit de collectie hedendaagse kunst van het Europees Parlement. Deze kunstwerken, afkomstig uit diverse Europese landen, belichten op persoonlijke wijze verschillende aspecten van democratie. De werken leggen met name de nadruk op de betekenis van democratie voor diversiteit, inclusiviteit en de vrijheid van meningsuiting.

Het doel van deze expo is om je te inspireren om na te denken over de relatie tussen kunst en democratie, boeiende discussies aan te wakkeren en een diepgaand inzicht te verwerven in de bijdrage van kunst aan het vormgeven van democratische waarden en onze democratische samenleving.

"Art in Democracy" is te bewonderen in het Parlamentarium in Brussel tot 7 januari 2024 en als onderdeel van een bezoek aan de Hemicycle in Brussel tot eind juni 2024.

De volledige tentoonstelling is tevens beschikbaar in 24 talen op de speciale website, inclusief een educatief pakket voor docenten in 24 talen. Hierdoor kunnen leerkrachten het thema democratie tot leven brengen in de klas, en kunnen studenten via diverse artistieke activiteiten reflecteren over democratie en wat deze voor hen betekent.

Indien u geïnteresseerd bent in groepsrondleidingen door de tentoonstelling in het Parlamentarium, kunt u een aanvraag indienen via art@europarl.europa.eu. Deze rondleidingen worden aangeboden in het Engels, Frans, Nederlands, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Tsjechisch.

Meer info