Met de kids naar het Atomium van Brussel! Een futuristisch avontuur in de Belgische hoofdstad!

Brussel, de bruisende Belgische hoofdstad van België, heeft meer te bieden dan alleen chocolade en wafels. Het Atomium, een icoon van wetenschappelijke vooruitgang en architectonische pracht, is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. 

Naar het Atomium!

We boeken onze tickets online en vertrekken in november met Eveline en Joachim naar Brussel. We zijn tegen het openingsuur (10.00 uur) ter plaatse en kunnen al beginnen aanschuiven aan de lange rij wachtenden. Na controle van onze tickets mogen we onderaan binnen in het Atomium. Tijdens het wachten vertelt Joachim volop over wat hij allemaal al het geleerd over het Atomium, een bezoek stond dan ook al hoog op zijn bucketlist.

Geschiedenis van het Atomium

Het Atomium werd oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958, ook wel bekend als Expo 58. Het was bedoeld als een tijdelijke structuur, maar vanwege zijn enorme populariteit werd besloten om het te behouden als een permanent monument. Ontworpen door ingenieur André Waterkeyn, is het Atomium een vergrote ijzerkristal, bestaande uit negen bollen die met elkaar zijn verbonden door buizen!

Leerrijke avonturen in de bollen van het Atomium

Vanuit de bollen van het Atomium heb je niet alleen een adembenemend uitzicht over Brussel, je kan er ook alles lezen over het ontstaan van het monument.  Dankzij de educatieve tentoonstellingen, die perfect zijn afgestemd op jonge kinderen, komen ze alles te weten over het Atomium en de Expo van 1958. 

Verplaatsen van bol naar bol doe je via verbindingsbuizen met roltrappen, sommigen hiervan hebben een leuke lichtshow! Een waar plezier voor de kinderen en een ideale afwisseling tussen de leerrijke informatie die je krijgt in elke bol.

Onze tips

Kies het juiste tijdstip

Om lange wachtrijen te vermijden, is het slim om je bezoek aan het Atomium te plannen tijdens minder drukke periodes. Vroeg in de ochtend op een doordeweekse dag kan bijvoorbeeld een rustiger moment zijn, waardoor je meer tijd hebt om van het Atomium te genieten zonder gedoe.

Combineer plezier met educatie

Maak van je bezoek een leerzaam avontuur door de leerrijke aspecten van het Atomium te benutten. Neem de tijd om met je kinderen te praten over de wetenschappelijke ideeën achter de structuur en moedig hen aan om vragen te stellen. Het Atomium biedt een schat aan informatie die zowel boeiend als leerzaam is voor jong en oud! Speel het ATOMIUMPLAY spel: een leuk en digitaal spel waar Zoé je begeleidt op een interactieve rondleiding door het Atomium.

Verken de tijdelijke tentoonstellingen

Het Atomium organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die variëren van kunstinstallaties tot kindvriendelijke thema's. Bekijk o op voorhand de website om te zien welke tentoonstellingen er. Deze kunnen de ervaring nog diverse en interessanter maken voor de kinderen.

Neem een Picknick mee

Na een verkenning van het Atomium zijn we met Eveline en Joachim de omliggende parken gaan ontdekken. Bij goed weer is het ideaal om een picknickmand mee te nemen en te genieten van een ontspannen lunch in het Atomiumpark. Het is een geweldige manier om de dag af te sluiten en te ontspannen te midden van groen.

Bezoek de Kinderhoek

Het Atomium heeft een speciale kinderhoek ontworpen voor de jongere bezoekers. Hier kunnen kinderen spelenderwijs leren en genieten van creatieve activiteiten. Het is een geweldige kans voor hen om hun eigen kleine avonturen te beleven terwijl ze de wereld om hen heen ontdekken.