Deze 4 themawandelingen moet je zeker eens uitproberen

"Mamaaaaa, papaaaaaa is het nog ver?" Je kinderen zijn meestal niet zo enthousiast als je ze meeneemt voor een wandeling. Toch kan wandelen ook leuk zijn, als je er een thema aankoppelt. Vooruit, nog een kilometer met deze 4 x toffe themawandelingen waarmee je je kroost gegarandeerd vooruit krijgt deze herfst:

Het Planetenpad

Altijd al eens willen wandelen als een astronaut? Het planetenpad is een 1,4 km lange wandeling door het bosrijke Kattevennen. Maak kennis met de acht planeten van ons Zonnestelsel en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het zonnestelsel wordt hier 4 miljard keer kleiner voorgesteld dan de werkelijkheid.
De start wordt gegeven aan het bezoekersonthaal, terugkeren doe je via het ‘Natuurpad’. Totale wandelafstand: 4,5 km.
Alle info vind je hier

Ook bij Cozmix hebben ze een leuke Planetenwandeling! Een wandeling langs het planetenpad vormt de ideale combinatie met een bezoek aan de sterrenwacht. Het planetenpad stelt een schaalmodel van ons zonnestelsel voor. Elke stap die je zet komt overeen met 9 miljoen kilometer! Het planetenpad vertrekt voor de ingang van het gebouw, ter hoogte van de zon, naast de zonnewijzer. De werkelijke afstand is 835 meter en brengt je langs alle planeten, de planetoïdengordel, Pluto en de IJsdwergen. Niet alleen de afstand, maar ook de grootte van de planeten wordt voorgesteld op schaal. Elke planeet wordt daarnaast ook voorgesteld door haar mythologische figuur. Onze planetenpad app leid je doorheen ons zonnestelsel met leuke weetjes!
Alle info vind je hier 

Stoerparcours

Het Stoerparcours in Hertberg

Heb je actieve kids en wil je graag klimmen, klauteren, balanceren, enz…? Kies dan voor het Stoerparcours. De route leid je langs mooie paden in Hertberg en onderweg ontdek je 6 uitdagende speeltoestellen.  Volg de paden aan de hand van de Stoerparcours code! Anders vind je de weg niet terug uit het bos.

Tip: Neem een foto van de Stoerparcours code!
Alle info vind je hier

Copyright beeld: Kempen 

Zwinwandelroute

Misschien moeten je kinderen hier al iets groter voor zijn, want de wandeling is zo'n 12km. De Zwinwandelroute laat je kennismaken met de grote diversiteit aan natuurwaarden en landschappen in Knokke-Heist. Vanuit het Zwin Natuur Park of de Oosthoek struin je door de Zwinduinen en –polders en verken je de Hazegraspolder. Oude zeeweringsdijken getuigen van de strijd tegen de zee. Je wandelt door het Koningsbos, over knuppelpaden en tussen Schotse hooglandrunderen. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht over de Zwinvlakte. Leerrijk is het sowieso!
Alle info vind je hier

bos eeklo

Van het Kabouterpad tot het 'Het is een stom bos!-pad'

Ook in Provinciedomein Het Leen is er voor elk wat wils. Wil je een gediplomeerd boskabouter worden? Volg dan het Kabouterpad. Na een kort verhaaltje over kabouter Prikkeprak ga je op stap in het bos. Voer de opdrachten goed uit met behulp van het meegegeven materiaal en vraag achteraf je diploma in het bosinfocentrum. Heb je meer zin in een stevige ontdekkingstocht? Vraag dan de materiaaltas en de folder van het 'Het is een stòm bos!'-pad. Enkele verrassende opdrachten helpen je inzien dat het bos veel meer is dan een stomme verzameling bomen en struiken.
Alle info vind je hier