Gratis fiets- en wandelveerdiensten opnieuw open

Gratis fiets- en wandelveerdiensten opnieuw open

Vanaf zaterdag 30 april kunnen fietsers en wandelaars opnieuw gebruikmaken van een veerdienst over de IJzer. Twee elektrische veerbootjes zetten mensen over ter hoogte van De Fot'Oeil en Rapestraat in het Blankaartgebied of ter hoogte van de IJzerdijk nabij de Dodengang (Stiltepad) en Galileiwegel op de Beerstblotestraat.

 

De veerbootjes langs de IJzerdijk deden hun intrede in 2020. In 2021 werden de bootjes gemotoriseerd en aangepast zodat ook fietsers de oversteek zouden kunnen maken. Ook de pontons, fietsgleuven, trappen en veren werden vernieuwd. Met succes want het aantal gebruikers was meer dan verdubbeld vorig jaar, met bijna 6.000 gebruikers. 36% van de passagiers stapte aan boord van de boot bij de Rapestraat, 64% koos voor de veerboot bij de Dodengang. De helft had de fiets bij.

 

Vaartijden

 

  • Mei en juni: elk weekend en tijdens brug- of feestdagen van 14 tot 17 uur (30 april tot en met 26 juni).
  • Zomer: elke dag van 11 tot 18 uur (2 juli tot 28 augustus).
  • September: elk weekend van 14 tot 17 uur

 

Bij heel slecht weer varen de bootjes niet uit. Check www.bezoekdiksmuide.be/veerdiensten voor vertrek. Ook een QR-code aan het ponton vertelt je de actuele vaartijden. Jobstudenten staan in voor het onthaal en de overzet.

 

De veerdienst kwam tot stand met steun van LEADER, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse Landmaatschappij en provincie West-Vlaanderen.