Op stap en op de fiets met Visit Aalst

Toerisme Aalst

Zomerprogrammatie

Tijdens de zomermaanden organiseert Visit Aalst wekelijkse edities van de ‘zondagse themawandelingen en -fietstochten met gids’. Elke week kan je deelnemen aan een gegidste rondleiding, telkens opgehangen aan een ander thema. De zomer start al meteen in de ‘Anders in Aalst’-campagnestijl.

Op zondag 3 juli nemen de stadgidsen je mee op een fietstocht langs de Aalsterse B&B’s, die niet alleen de deuren van hun B&B, maar ook van hun huis die dag openstellen. “Samen met de gids ontdek je onze gastvrije Aalsterse logeeradresjes. Je maakt er kennis met de uitbaters en hun unieke verhalen. Want wist je dat er achter de gevels van deze logies – naast heerlijke bedden en een lekker ontbijt – ook een interessante geschiedenis schuilgaat? En als kers op de taart word je er getrakteerd op hun lokale specialiteiten,” geeft De Meerleer nog mee.

Andere wandelingen en fietstochten deze zomer worden onder andere opgebouwd rond het textielverleden van de stad, priester Daens en de vroegere stadsomwalling. Op 7 augustus nemen kinderen het voortouw tijdens de rondleiding ‘Kind op kop’ en op 31 juli, 21 augustus en 4 september springen we opnieuw op de fiets!

Het volledige programma en alle praktische info vind je via visit-aalst.be/nl/rondleidingen-met-gids. Vooraf inschrijven voor deze rondleidingen is noodzakelijk.