The Outsider in Aalst? Dé perfecte plek voor een avontuurlijke verjaardagsuitstap!

Een tiener die verjaart, krijgt een verrassingsuitstap. Daar kunnen (én willen) we niet onderuit. Een combinatie van cultuur en avontuur stond op het verlanglijstje van de jarige. Deze perfecte match vonden we in Aalst, bij The Outsider!

Een avontuurlijke uitstap als verjaardagscadeau? Bij The Outsider Aalst kan het!

Je zal het wel al weten, maar wanneer er hier eentje verjaart, krijgt hij een heuse verjaardagsuitstap. Met verjaardagen die in december/januari vallen en met een nog steeds aanwezige corona, was het zoeken naar een bijzondere uitstap natuurlijk een grotere uitdaging dan andere jaren. Voor de oudste vonden we Robotland, voor R, onze 12-jarige trokken we naar Transfo in Zwevegem en voor onze 10-jarige (Little G.) gingen we in Ninove een boswandeling maken.

Deze laatste had ons sindsdien meer dan duidelijk gemaakt dat hij een ‘eenvoudige boswandeling’ ‘eigenlijk feitelijk’ geen verrassingsuitstap vond maar dat we wel een tweede kans kregen om het dit keer wél goed te doen.

De tiener stelde dus duidelijk zijn eisen. (wij wilden mondige kinderen, ewel, we kregen mondige kinderen – boomerang, karma, whatever…)

The Outsider in Aalst – Spot on!

Ons oog viel al snel op The Outsider in Aalst. We zagen dat je daar allerlei avontuurlijke en spannende activiteiten kon doen. Dit zou zonder enige twijfel een schot in de roos zijn.

Aangezien we bij de The Outsider ook iets op het water zouden doen, leek het ons (lees: moede de kou-kleum) leuker om pas in de namiddagzon naar The Outsider te trekken.

De voormiddag was dus nog maagdelijk leeg.

En daar kunnen we niet goed tegen. Je kent ons, als we ergens een gaatje hebben, dan plannen we daar toch iets extra in! Laat Aalst nu net een stad zijn die we nog niet zo goed kenden. Tuurlijk wel van de carnaval en Eendracht Aalst en zo. Ook bezochten we enkele maanden geleden de expo Iedereen Rubens in de Sint Martinus Kerk (dikke vette aanrader trouwens). Maar verder reikte onze kennis van de stad van de Ajoinen niet.

Aalst? Stad van de Ajoinen!

We beslisten om Aalst eerst wat beter te leren kennen. Van YL (thx God voor leuke tips 😉) kregen we een leuke tip om ons via de 4 km lange wandeling ‘tussen de rokken van de ajuinenstad’ dwars in de stad te laten onderdompelen.

Wat we niet wisten, was dat de wekelijkse marktdag in Aalst op zaterdag valt. En op welke dag waren wij in Aalst? Juist, ja, op zaterdag. Net daarom werd het ons onmiddellijk duidelijk dat de Aalstenaar graag onder de mensen komen. Met een koffietje in de hand, op tijd en stond aangevuld met een hapje van een marktkraam, werd er gezellig bijgepraat en iedereen lijkt er ook iedereen te kennen. Wat moet dat dan niet zijn tijdens carnaval…

Aalst
Carnavalsstad

Nog een leuke stadswandeling in Aalst

De wandeling begint eigenlijk op de Grote Markt. Maak er gerust – zoals wij een nieuw beginpunt van bij de Toeristische Dienst op de Hopmarkt. Daar kregen we in 7 minuten een leuke overzicht van datgene waar Aalst voor staat. Natuurlijk Carnaval, maar ook Louis Paul Boon, Valerius de Saedeleer en natuurlijk Daens. Qua sfeerschepping kan dat wel tellen.

De wandeling zelf is heel boeiend en verrassend. De extra informatie over onder andere de ‘Tettentoren’, het ‘Ondineke’ ‘Louis Paul Boon’ of ‘Daens’ konden we steeds lezen in de kleine wandelgids. Neem zeker je tijd om deze gids tijdens de wandeling er even bij te nemen. Anders riskeer je om net die bijzondere plekjes te mislopen.

Aalst
Aalst

Op naar de Kapellekensbaan

Met het stukje cultuur ander de kiezen, trokken we kort na de middag richting de site van Schotte. In de vroegere leerlooierij aan de Kapellekensbaan (inderdaad die Kapellekensbaan van LP Boon), ligt naast het nieuw sportcomplex de site van The Outsiders. We zagen onmiddellijk waar we moesten zijn want naast een 16 meter hoge klimtoren, de Blue Diamond, kan je moeilijk kijken.

The Outsider - Aalst
Blue Diamond

Vertigo is altijd een uitdaging

Yup, de moeder heeft hier mega veel last van hoogtevrees. En dat is geen overdrijving. Het is er inderdaad zo eentje die al staat te schreeuwen als de tieners nog maar tegen een balustrade durven aanleunen. Moeder vindt dat zelf vreselijk vervelend, en geloof ons, de kinderen worden er soms horendol van maar ze beginnen er stilaan gewoon mee te lachen Ach, whatever.

Maar moeder laat zich niet kennen en volgde dan ook gezwind met de stoere jongens (en man) de instructies en deed de helm en gordel met lifeline om. Op naar de eerste van drie verdiepingen. Terwijl de tieners zonder twijfels de verschillende hindernissen namen, geraakte de moeder toch wel aan hindernis 3. Daarna was het met knikkende knieën terug naar het ietwat vastere trappengedeelte.

Hoogtevrees/moeder = 1/0.

De tieners hadden hier duidelijk niet het minste last van. Al een geluk. Zij gingen met alle plezier naar verdieping 2 én 3 én zij vonden het jammer dat de 4de verdieping met deathride nog niet open was. Om maar te zeggen hoe übercool zij het wel vonden. Het is dan ook niet verrassend dat we toch enig overtuigingskracht nodig hadden om hen van de Blue Diamond te krijgen.

The Outsider - Aalst
The Outsider

Kajakken op de Dender

Alhoewel, toen zij hoorden dat we ook nog op de Dender zouden kajakken, waren de gordels snel af en werd een spurtje ingezet richting het water. Reddingsvesten aan, kajakken in het water en het pure genieten van de rust op het water kon beginnen. Nvdr: water, tieners en rust gaat nooit samen; nooit, never.

The Outsider - Aalst
Kajakken op de Dender - The Outsider

Geslaagde verjaardagstrip?

De vraag stellen, is de vraag beantwoorden. Zoals verwacht was deze uitstap een schot in de roos. Moet het gezegd dat de tieners ondertussen duidelijke signalen gaven dat we nog enkele activiteiten in Aalst niet gedaan hebben (muurklimmen, speleo en river bikes) en dat The Outsider ook nog andere sites heeft? Zouden de tieners iets willen zeggen?

The Outsider - Aalst
Vrolijke jarige !
Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.