Lezing: Een precieze kaart van de sterrenhemel dankzij de ESA-satelliet Gaia

Lezing: Een precieze kaart van de sterrenhemel dankzij de ESA-satelliet Gaia

Op vrijdag 24 juni kan je in de Volkssterrenwacht MIRA (Grimbergen) terecht voor een boeiende lezing. Alex Lobel, astronoom aan de Koninklijke Sterrenwacht van België is spreker van dienst: hij neemt je graag mee in het universum van plaats- en afstandsbepaling aan de sterrenhemel. Daarnaast krijg je ook de kans om een sterrenkijkje te nemen vanop waarnemingsterras of de tentoonstelling te bezoeken.

Geleide fietstocht naar het ecoduct van Groenendaal

Geleide fietstocht naar het ecoduct van Groenendaal

Fiets op zondag 26 juni vanuit Tervuren mee naar het ecoduct van Groenendaal! Onderweg maak je kennis met prachtige fauna en flora in het hartje van het Zoniënwoud. Tijdens de tocht kom je ook voorbij het bosmuseum Jan van Ruusbroec en de koninklijke Loge van de gewezen renbaan.

Indépendance: AfricaSunday

Indépendance: AfricaSunday

30 juni 1960. Deze historische dag symboliseert de onafhankelijkheid van Congo. Ter gelegenheid van de 62e Congolese onafhankelijkheidsverjaardag organiseert het Africamuseum (Tervuren) verschillende activiteiten in de maand juni. Op zondag 26 juni vindt Indépendance: AfricaSunday plaats. Op die dag staat het museum in het teken van de congolese onafhankelijkheid. Dans, een muzikale creatie en gidsbeurten staan o.a. op het programma.

Koor in het Vrijbroekpark

Koor in het Vrijbroekpark

Met muzikale noot worden de rozenweken in Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) op zondag 26 juni afgesloten. Voor die afsluiter is het de eer aan een bijzonder koor,  het Koor voor mensen die niet noodzakelijk kunnen zingen. Dit koor komt regelmatig samen in Mechelen en iedereen die graag komt meezingen is van harte welkom. Zing je met ons koor vanuit de rozentuinen mee?

Plastic Soup wandeling

Plastic Soup wandeling

Op vrijdag 8 juli vertrek je in de buurt van Natuureducatief Centrum Duinenhuis (Koksijde) samen met gids op "Plastic Soup wandeling". Op deze wandeling krijg je het pakket "Plastic Soup" met verschillende opdrachtjes mee. Een leuke en leerrijke activiteit om samen met de kids te doen en beleven.

Renaissance Day

Renaissance Day

Op zaterdag 9 juli maakt het Museum van de Stad Brussel (Broodhuis) zich op voor een dag vol geschiedenis. Tijdens Renaissance Day staat het museum volledig in het teken van de fascinerende Renaissanceperiode. Voor deze bijzondere gelegenheid heten de gids je welkom in Ommegangsklederdracht. Een greep uit het rijke aanbod: een vleugje harpmuziek door de gerenommeerd muzikante Emi Shiraki of een initiatie pavane dansen. Dompel je onder in de geschiedenis!

Wandelhappening Aan de IJzer

Wandelhappening Aan de IJzer

De Ijzertorensite met het Museum aan de Ijzer (Diksmuide) is op zaterdag 9 juli opnieuw start- en aankomstplaats van de Wandelhappening Aan de Ijzer. Onder het motto "Vlaanderen feest" kan je deelnemen aan verschillende wandelingen dwars door de Diksmuidse polders. Op het parcours van de belevingstocht (10 km) staan vertellers je graag te woord met woord, beeld en zelfs muziek. Een echte aanrader om meer te vernemen over de minder gekende geschiedenis van de streek!

Sierk Masjiek

Sierk Masjiek

Op zaterdag 24 September keert  "Sierk Masjiek" terug naar in de site van CC "de Ververij" in Ronse voor een nieuwe & sprankelende editie. Heel wat artiesten tonen op het festival opnieuw hun talenten. Doorlopend kan je genieten van verschillende, alternatieve attracties zoals het BlindeBloteVoetenPad of de Autorenbaan.

Museum Night Fever

Museum Night Fever

De heetste cultuurnacht van het het jaar staat op 22 oktober terug op het programma. Al meer dan 10 jaar openen verschillende Brusselse musea tijdens Museum Night Fever 's nachts hun deuren. De verrassende interacties tussen museumcollecties en (jonge) kunstenaars zorgen voor een unieke ervaring. Op het parcours tussen de musea is de ambiance ook gegarandeerd.

DIVA Talk & presentatie

DIVA Talk & presentatie

-

In het kader van het opleidingsprogramma artist-in-residence selecteerde DIVA Mara Balode en Lingjie Wang. Op vrijdag 24 juni gaan de sierraadmakers in dialoog met DIVA en vertellen ze meer over hun werk, het proces en het uiteindelijke resultaat van de residentie. De voertaal van dit gesprek zal Engels zijn. Aansluitend kan je t.e.m. zondag 26 juni tijdens de presentatie hun creaties bewonderen in de leeszaal van het museum.