Tentoonstelling: #StolenMemory

Tentoonstelling: #StolenMemory

-

Op haar reis doorheen België doet de container van '#StolenMemory' ook Lier aan. Vanaf dinsdag 24 mei kan je gedurende één week terecht op de Grote Markt voor een expo in een omgebouwde zeecontainer.'#StolenMemory' vertelt de aangrijpende verhalen achter de laatste bezittingen van concentratiekampgevangenen. Daarnaast richt de tentoonstelling zich ook op de toekomst en stelt men de vraag hoe deze voorwerpen nu kunnen worden teruggegeven aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Madeliefjeswandeling

Madeliefjeswandeling

-

In de hele maand mei kan je als wandelaar genieten van een tochtje doorheen Provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen. Dit rustgevende tochtje voert je langs het water, door een zee van madeliefjes. De paden zijn ook toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Nocturne van de Brusselse Musea

Nocturne van de Brusselse Musea

-

Altijd al zin gehad in een "buitengewoon" museumbezoek? Dan is de nocturne van de Brusselse Musea zeker iets voor jou. Elke donderdagavond van 21 april t.e.m. 9 juni openen verschillende musea in Brussel de avondlijke deuren. Tijdens rondleidingen, een blik achter de schermen of workshops verken je de boeiende wereld van musea.

Toots Challenge

Toots Challenge

-

De 100ste verjaardag van muziekvirtuoos en aimable ket Toots Thielemans mag niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom daagt het MIM (Brussel) jou nog maandag 20 juni uit. Stuur jouw versie/interpretatie van een Tootsnummer, of je eigen compositie die je bedacht als hommage aan deze ket door. In de komende weken zullen de bezoekers van het museum hun stem over de ingezonden fragmenten uitbrengen.

Tentoonstelling: Bosbad van Barbara Van Dromme

Tentoonstelling: Bosbad van Barbara Van Dromme

-

T.e.m. donderdag 30 juni kan je terecht in het bezoekerscentrum van het provinciaal groendomein Vrijbroekpark (Mechelen) voor de expo "Bosbad". Deze tentoonstelling laat je kennis maken met het universum en kleurrijke werken van Barbara Van Dromme. De expo is gratis te bezoeken. 

Tentoonstelling Dimpa gaat internationaal

Tentoonstelling: Dimpna gaat mondiaal

-

Vanaf zaterdag 23 april t.e.m. zondag 26 juni loopt er in de kapel van Elsum in Geel een expo van de mondiale raad over hun projecten en hun link met de thema's vluchten en gezondheid. De tentoonstelling is iedere zaterdag en zondag tussen 13u30 en 18u gratis te bezoeken.

De Gavers Strand

Waterpret op het strand

-

Nog tot woensdag 31 augustus is het strand van Provinciaal domein De Gavers (Geraardsbergen) geopend voor waterraten. Tot het einde van het zomerseizoen kunnen bezoekers er onder toezicht van de redders opnieuw ploeteren en baantjes trekken in de zwemvijver. Kinderen kunnen spelen in het zand, in de waterspeeltuin of rond springen op het luchtkussen. 

Tentoonstelling: Toots 100. The Sound of a Belgian Legend

Tentoonstelling: Toots 100. The Sound of a Belgian Legend

-

Op 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 jaar zijn geworden. Ter ere van deze 100ste verjaardag organiseert de KBR in zijn thuisstad Brussel een unieke belevingstentoonstelling. Deze expo laat je t.e.m. woensdag 31 augustus kennismaken met persoonlijke levensverhaal van de muziekvirtuoos. Het nooit eerder getoond muziek- en beeldmateriaal laat je een onvergetelijke jazztrip beleven.

't Gasthuys Aalst - tijdelijke expo

Tentoonstelling: Rederijkers in Aalst

-

Op zaterdag 23 april opent in  ’t Gasthuys in Aalst de tijdelijke expo ‘600 jaar rederijkers in Aalst’. Daarmee schetst het Museum het verhaal van 600 jaar Catharinisten, in de volksmond beter gekend als de ‘Katrienen’.

Terra Nova 2022

Terra Nova 2022

-

In de zomer van 2022 bundelt de provincie Antwerpen weer de krachten voor de 15e editie van "Terra Nova". In haar verschillende groen-en recreatiedomeinen ontdek je tal van originele activiteiten en beleef je buitengewone overnachtingen. Ben jij klaar voor een zomer vol "speciallekes"?