Nocturne Atlantikwall Raversyde

Nocturne Atlantikwall 

Op zaterdag 27 augustus kan je een nocture op domein Raversyde (Oostende) bijwonen. Verken in avondlijke sfeer het parcours van bunkers uit WO II. Rond de bunkers van Atlantikwall Raversyde ontdek je muzikanten, dansers, kunstenaars en dichters. Op de Prins Karel-Arena, het podium van De Sprekende Ezels, geniet je van humor, muziek & poetryslam. 

Op stap in Neteland

Op stap in Neteland

Heb je al gehoord van domein Neteland? Ken je domein Neteland al? Het is een stuk groen aan het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME) gelegen tussen Duffel en Lier. Het lijkt vanaf de steenweg of vanaf de Netedijk dat het de uitgebreide tuin van het PIME is, maar eigenlijk is het een volwaardig groendomein waar je heerlijk kan wandelen of spelen in de speelbossen. Op zondag 28 augustus neemt de domeinwachter je mee op ontdekking naar deze onbekende parel. Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren! Opgelet: enkel de wandeling op zondag 28 augustus vindt plaats!!

Open Monumentendag: Visit Ronse

Open Monumentendag is het grootste gratis culturele eendagsevenement van Vlaanderen en vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 10 uur tot 18 uur. Onroerend erfgoed staat centraal waarbij net dat tikkeltje meer te beleven valt dan op andere dagen. Toerisme Ronse zet tijdens deze editie drie locaties in de kijker: Villa Te Nitterveld, de Hoge Mote (Belevingscentrum, Must - Museum voor Textiel en museumcafé) en het Spanjaardenkasteel (inclusief Estaminet en Brouwerij De Keyser).

Klimaatdag op MIRA

Op zaterdag 17 september organiseert MIRA een Klimaatdag. Daarbij stellen ze een dagvullend programma voor met lezingen door specialisten ter zake, met experimenten en demonstraties en met randanimatie en aangepaste catering.

 

Sierk Masjiek

Sierk Masjiek

Op zaterdag 24 September keert  "Sierk Masjiek" terug naar in de site van CC "de Ververij" in Ronse voor een nieuwe & sprankelende editie. Heel wat artiesten tonen op het festival opnieuw hun talenten. Doorlopend kan je genieten van verschillende, alternatieve attracties zoals het BlindeBloteVoetenPad of de Autorenbaan.

Museum Night Fever

Museum Night Fever

De heetste cultuurnacht van het het jaar staat op 22 oktober terug op het programma. Al meer dan 10 jaar openen verschillende Brusselse musea tijdens Museum Night Fever 's nachts hun deuren. De verrassende interacties tussen museumcollecties en (jonge) kunstenaars zorgen voor een unieke ervaring. Op het parcours tussen de musea is de ambiance ook gegarandeerd.

Workshop: Lepelen met zilver

Workshop: Lepelen met zilver

-

Lepels zijn voorwerpen uit het alledaagse leven. Vanaf woensdag 17 augustus t.e.m. vrijdag 19 augustus ontdek je meer over de techniek van het lepelsmeden in het DIVA-atelier in Antwerpen. In een creatieve workshop ga je aan de slag en leer je het smeden onder de knie te krijgen.

Gezinsworkshop: Passage

Workshop: Passage

-

In het Turnhoutse Taxandriamuseum kan je elke dinsdag in augustus (behalve 30/08) deelnemen aan de gezinsworkshop Passage. Met de gelijknamige tentoonstelling in het achterhoofd ga je (samen met jouw gezin) aan de slag om jouw eigen meesterwerk te creëren. Een ervaren kunstenaar helpt je hier graag bij. 

De Kikkerprins

De Kikkerprins

-

Jonge avonturiers kunnen op vrijdag 5 & 26 augustus wegdromen tijden de doe-wandeling De Kikkerprins in domein Prinsenpark (Retie). Kikker verveelt zich en gaat op pad om prins te worden. Waar vind hij een hoge troon en een prinsenschat? Of kan hij wel paardrijden en waar is zijn kasteel? Ga je met hem mee op zoek naar antwoorden? Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren!

Rangerdagen

Rangerdagen

-

Tijdens verschillende dinsdagen in de maanden juli & augustus kan je terecht in domein De Palingbeek (Ieper) voor de Rangerdagen. In het bos staan verschillende Rangers klaar om je te verrassen met leuke bosproefjes en uitdagende opdrachtjes. Ontdek zelf welke natuur wel of niet eetbaar is en leer touw maken van natuurlijke vezels. Leer de geluiden van de dieren in het domein en hoe je die nabootst, leer zelf vuur maken met natuurlijke materialen... en nog zo veel meer. Laat de avonturier in jou los!!