Inspiratiedag duurzame mode

Van fast fashion naar fair fashion, hoe doe je dat? Hoe kan je eigenlijk duurzaam omgaan met kledij? Texture dompelt je helemaal onder in deze thema's tijdens de eerste Fair Fashion Day. Je ontdekt al snel hoe ook jij je kleerkast sober, duurzaam en toch mooi kan houden. Met een panelgesprek, een rondleiding, een inspiratiemarkt, een voorleesuurtje, tal van workshops, kledij swapping én een fashion parade! 

'Rondje Rivierenhof: Kunstroute'

Een park heeft veel functies. Eén daarvan is creativiteit en kunst stimuleren. De provincie Antwerpen kocht kunstwerken aan en zocht daarvoor een geschikte plek, zo kwamen ze bij het Rivierenhof. Tijdens 'Rondje Rivierenhof: Kunstroute' wandel je samen met een gids langs de kunstwerken in het park en ontdek je de verhalen achter de werken.

Familiedag #3 in C-mine

Kijk en bouw mee in 'grot - nest - tempel - huis', verken vooraf de thema's van de voorstelling in een ouder-kind bewegingsworkshop, werk aan een demonteerbare woning in 'Urban Mining in Genk' of stel het buizenlandschap van je dromen samen tijdens de workshop van MOOSS!

Wandelen door de apotheek van de goden

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck dit voorjaar. Jan kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de plantenmythologie. Ook bij slecht weer gaan de wandelingen door, voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur. 

35 jaar Gent Watertoerist

Op 31 maart 2024 bestaat Gent Watertoerist maar liefst 35 jaar! Ze zijn blij om jullie al die jaren al te hebben mogen begeleiden door Gent. Zet deze datum dus alvast in je agenda, want dan vieren ze feest!

Familielezing rond ruimtevaart

Neem je gezin mee op een buitengewone reis door de ruimte tijdens de interactieve familielezing (vanaf 7j.) met Stijn Ilsen, een ruimtevaartingenieur met bijna 20 jaar ervaring! Ontdek samen de mysteries van satellieten, leer hoe raketten de ruimte doorkruisen en ervaar de opwinding van een echte lancering.

Zoo in de ruimte

Familielezing: Zoo de ruimte in

Ontdek samen met je gezin (vanaf 10j.) de fascinerende wereld van de ruimtevaart tijdens de lezing "Zoo de ruimte in!" met Frank Pollet. Dit boeiende naslagwerk onthult de geschiedenis van ruimtereizen, waarbij dieren een cruciale rol speelden in de wetenschappelijke ontdekkingen. 

Potvis Valentijn ontmoeten? Boek je groepsbezoek!

Op 12 februari is het exact 35 jaar geleden dat potvis Valentijn aanspoelde op het strand in Koksijde. Vanaf 7 september 2024 is het skelet van de walvis te bezichtigen, want op die dag wordt het volledig vernieuwde NAVIGO Visserijmuseum geopend. Nieuwsgierigen kunnen hun groepsbezoek alvast beginnen inplannen, vanaf 14 februari wordt de online reservatiemodule van het museum opengesteld.

Knibbel, knabbel, bever: Natuurworkshops voor kinderen

-

In de workshops van Woudvrouw ontdekken kinderen de natuur. Ze laten er hun verbeelding de vrije loop en verzinnen nieuwe verhalen. Knibbel, knabbel, bever: Leer meer over meneer de bever en waar hij woont. Word jij straks de ridder van de beverburcht? Dan maken we eerst een beverstaf, en voor de koning ook een kroon!

Tuinkriebels in het Vrieselhof

-

Kom op ontdekkingstocht tijdens de 12de editie van de planten- en tuinbeurs Tuinkriebels Vrieselhof in Oelegem. Laat je inspireren voor een bloeiend tuinseizoen! Rond het kasteel van het Vrieselhof verzamelen gepassioneerde kwekers. Kom genieten van mooie kleuren, lekker eten en drinken, doe ontdekkingen voor je tuin en krijg antwoorden op al je vragen!