Op zoek naar iets?

Inspiratie nodig voor je volgende uitstap? Laat je verrassen door onze tips.

559 blogartikelen

Riebedebie-boekje voor winterpret

Bereid je kinderen voor op een dag vol plezier met het Riebedebie-boekje voor winterpret. Noteer je leukste plannen, laat je inspireren en schrijf achteraf verslagjes! Neem het boekje mee op daguitstap voor leuke spelletjes en opdrachtjes onderweg. Maak de lekkerste snacks en knutsel mee om je huis winterproof te maken. Zo wordt het een kei­toffe vakantie, reken maar!

Door Lore
19 dec 2023

Een bezoekje aan 'Kattevennen' - Cosmodrome in Genk

Een bezoekje aan de Cosmodrome in Kattevennen is jouw ticket voor een ruimtereis! Maar er valt nog veel meer leuks te beleven, hier kan je gerust een dagje vertoeven, jong of oud(er), er is voor ieder wat wils. Kom je mee op ontdekking?

Door Petra
18 feb 2024
Het kasteel aan de Spiegelvijver

Een oase van groen in 't Stad

Genieten van wat shoppen op de Meir, lekker brunchen en een paar musea meepikken, heerlijk toch? Aangezien wij toch wel ‘groene sokken’ (😊) zijn, hebben we na een tweetal dagen in Antwerpen toch zin in een brok natuur. Allez, moeder dan toch, want de dochter kan gerust blijven shoppen. We trokken dus naar het Rivierenhof, 130 hectare aan rust en ontspanning en alom gekend bij de Antwerpenaar. Trek je mee je wandelschoenen aan?

Door Mieke
09 feb 2024

ON/OFF Expo bij Technopolis: een technologische ontdekkingsreis!

Op maandag 5 februari 2024 had ik als Riebedebie-reporter de eer om de nieuwste expo bij Technopolis te ontdekken: ON/OFF! Vanaf het moment dat CEO Stephane Berghmans ons holografisch begroette bij het onthaal, wist ik dat dit een buitengewone ervaring zou worden. In de expo ontmoet je een robothond, zweef je door de bergen met een VR-parapente, creëer je je eigen stop-motion meesterwerk en laat je ogen het klassieke 'snake'-spel besturen. Ben je benieuwd naar wat ON/OFF te bieden heeft?

Door Lore
07 feb 2024
Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark - wintereditie: dé match tussen schaatsen en dolfijnen!

Boudewijn Seapark en tieners: misschien niet de eerste combinatie die in je opkomt. Toch blijkt het Boudewijn Seapark in Brugge een geslaagde match te zijn, vooral in het winterseizoen! Ben je benieuwd waarom we dit beweren? Blijf dan zeker lezen.

Door Katrien
06 feb 2024
Krokusvakantie 2024

9x tips voor een geweldige krokusvakantie

Begin de eerste vakantie van het jaar goed met een fantastische uitstap in Vlaanderen of Brussel. De attracties en musea van Riebedebie hebben weer een heus programma samengesteld voor een geweldige krokusvakantie. Wie wil kan zelfs de hele week op pad! Benieuwd wat er te beleven valt?

Door Lore
06 feb 2024
Lier uitstap

Pallieteren met het gezin in Lier

Tot we vorige zomer op familieweekend trokken naar Lier, hadden we geen idee hoeveel er te beleven viel. Die eerste kennismaking viel echter zo in de smaak dat we graag nog eens terugtrokken naar de stad van ‘Lierke Plezierke’, Felix Timmermans en de imposante Zimmertoren. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen er aan hun trekken en ook wie het liever wat actiever heeft zal zich er amuseren. Wij delen alvast onze 5 tips!

Door Fien
04 feb 2024
mammoet

Op ontdekkingstocht in het Stadsmuseum van Lier

Midden in het centrum van Lier kan je het Stadsmuseum vinden. Hier kom je op een interactieve manier meer te weten over het Lier van vroeger en nu. Je leert er van waar dat 'Lierke Plezierke' nu juist komt en de kinderen kunnen zich uitleven op één van de vele doe-plekken die het museum rijk is.

Door Fien
04 feb 2024
Lago Lier

Waterpret bij LAGO Lier De Waterperels

Bij elke weersomstandigheid is zwemmen altijd een goed idee. Dus trokken wij op een winterse januaridag richting LAGO De Waterperels in Lier. Net zoals we gewoon zijn van de LAGO zwemparadijzen, zijn er hier glijbanen, kinderbaden, een golfslagbad, wildwaterbaan, sportbad en een wellness -zone terug. Instant keuzestress!

Door Fien
31 jan 2024
Zimmertoren

Op bezoek bij de erfenis van Louis Zimmer

Wie denkt aan Lier, denkt automatisch aan de imposante Zimmertoren, een toren die al jarenlang de publiekstrekker van de stad is. Deze historische klokkentoren, met zijn kenmerkende 13 wijzerplaten, herbergt een fascinerend astronomisch uurwerk. Hoog tijd dus om deze ook binnenin eens te gaan ontdekken!

Door Fien
30 jan 2024
Terug in de tijd in het Speelkaartenmuseum

Kaarten troef in het Speelkaartenmuseum

Wist je dat Turnhout het wereldse epicentrum is van speelkaarten? Jawel, de kaarten waar overal ter wereld mee gepokerd, geklaverjast en gekwartet wordt.Ook jouw gezin heeft waarschijnlijk een kaartspel in huis en de kans is super groot dat dat spel in drukkersstad Turnhout is gemaakt. Inmiddels drukt Cartamundi meer dan 1,3 miljoen kaartspellen per dag. En dat in Turnhout!

Door Mieke
26 jan 2024
Prachtig streetart parcours in Turnhout

6 tips voor een verrassend weekendje weg in Turnhout

Ook ons eigen landje zit tjokvol boeiende (centrum)steden met leuke musea, hippe boetiekjes, originele restaurantjes en toffe activiteiten. Onlangs ontdekten wij tijdens een winters weekendje weg het mooie Turnhout, boven in de Antwerpse Kempen op een boogscheut van de Nederlandse grens. Klaar voor onze allerleukste tips?

Door Mieke
26 jan 2024