Waarom een bezoekje aan Artcenter Hugo Voeten dik de moeite is

Onze Riebedebie-reporter Katrien trok afgelopen zondag tijdens Open Monumentendag met haar gezin richting Herentals om er een bezoekje te brengen aan Artcenter Hugo Voeten.

De favoriete uitstapjes in de buurt van Lobke

Dat onze vrouw Lobke fan is van daguitstapjes met haar kroost wist je al. Sinds Corona heeft ze er een missie van gemaakt om zoveel mogelijk uitstapjes in haar eigen streek te doen (en dat zijn er wel wat!). Benieuwd naar haar favorieten?

Op stap met het gezin van Leen Holvoet

Elke maand delen onze Riebedebie-reporters hun favoriete daguitstappen met jullie! Hoog tijd om hen even voor te stellen aan de hand van hun leukste trips. Deze week vragen wij het aan Leen Holvoet en haar gezin. Benieuwd?

5 leuke activiteiten om te doen met de kinderen tijdens Open Monumentendag

Zin in een gezellige zondag met je (klein)kinderen? Ga dan op Open Monumentendag op pad met je hele gezin en maak er een onvergetelijke dag van!

Getest en goedgekeurd: Eperon d'Or in Izegem

Elke week sturen wij een Riebedebie-reporter op pad op zoek naar de leukste plekjes van ons land. Reporter Mieke trok met haar gezin richting Eperon d'Or in Izegem. Benieuwd wat zij ervan vonden?

De uitkalender van september: waar kan je naartoe?

De Grote Vakantie mag dan al een week achter de rug zijn, dat betekent niet dat je niet meer weg kan in het weekend.

Inspiratie voor de perfecte verjaardagsuitstap : van Technopolis naar het Belevingscentrum 14-18

Inspiratie nodig voor je volgende uitstap? Wat dacht je van Technopolis en Belevingscentrum '14-'18?

Leuk met de kinderen: een fietstocht naar West-Vlaanderen

Een fietstocht met kinderen te moeilijk? Niet voor het gezin van Riebedebie-reporter Veerle! Zij deed een tweedaagse fietstocht naar het verre West-Vlaanderen met haar kroost en zag dat het goed was!

Op stap met kinderen in Dendermonde

Met kinderen naar Dendermonde? Altijd een goed idee! Zeker volgens reporter Leen Holvoet!

Een dagje regen? 6 tips om je kroost bezig te houden

Het weer voorspelt de komende dagen niet altijd veel goeds. Benieuwd waar wij je naartoe sturen?

Getest en goedgekeurd : Brugge met kinderen

Het gezin van Riebedebie-reporter Leen sloot net voor de lockdown een trip naar zee af met een dagje Brugge. In deze provinciehoofdstad is zoveel te beleven. Kiezen was dan ook moeilijk. Benieuwd waar zij zoal naartoe trokken?

De allerleukste picknickplekjes vind je hier

Genieten van een heerlijke picknick op een unieke locatie? En dit zonder alle bijhorende rompslomp? Dat kan vanaf nu met PicknickPoint

6 onmisbare expo's van onze Vlaamse Meesters die je deze zomer nog moet bezoeken

Van Eyckjaar in Brugge en Gent en Bruegel die 450 jaar overleden is. 2020 is hét ideale moment voor toeristen om onze Vlaamse Meesters te gaan (her)ontdekken. Toch zal een bezoek aan een (kunst)museum er deze zomer heel anders uitzien dan je gewoon bent, want heel wat (kunst)musea moeten zich aan heel strikte voorwaarden houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan! Wie een museumbezoek plant, bereidt zich dus best even goed voor!

Bezoek Gent eens vanop het water

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters op pad op zoek naar verborgen plekjes doorheen het ganse land. Soms zijn die verborgen plekjes te vinden op het water. Wat dacht je van een dagje bootje varen en Gent ontdekken vanop het water. Katrien deed het je voor!

Klimmen en klauteren bij Speelpunt in Zwevegem

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters door het ganse land op zoek naar de leukste daguitstappen of korte vakanties dichtbij. Vorige week trok reporter MIeke met haar dochter Fleur richting Speelpunt in Zwevegem. Benieuwd?

Getest en goedgekeurd: Op en top natuur in Nationaal Park Hoge Kempen & Connecterra

Altijd al willen weten hoe een dagje in Nationaal Park Hoge Kempen kan verlopen? Onze Riebedebie-reporter Heidi trok er naartoe en zag dat het goed was

10 om te zien in Blankenberge

Sommige clichés kloppen. Weer of geen weer, aan zee is het altijd genieten. Vier seizoenen lang, maar zeker in de zomer. Benieuwd wat je allemaal kan zien en doen in Blankenberge? Een overzichtje, getest en goedgekeurd door onze reporters!

Quality time met je bubbel: 7 x afkoelen in één van deze (openlucht)zwembaden of vijvers

Het belooft nog een heerlijke nazomer te worden. Voor al wie geen eigen zwembad heeft of niet aan de Kust woont, zijn er ook in coronatijden gelukkig heel wat binnen-en buitenbaden waar je kan afkoelen. Houd het hoofd én lijf koel samen met je bubbel in een van deze 7 zwembaden of vijvers.

Staycation à volonté? In een provinciedomein is het elke dag congé

Reizen binnen ons eigen land? Staycation à volonté? Trek dan elke week of elke dag naar een ander provinciedomein, want dat is altijd een feest. Als inspiratie voor deze zomer presenteren wij een reeksje provinciedomeinen mét enkele highlights: coronaproof, budget-én klimaatvriendelijk!

Getest en goedgekeurd: op naar Permeke

Reporter Katrien met haar gezin richting het Permekemuseum in Jabbeke en ze zagen dat het goed was!

Getest en goedgekeurd: Expedities Bulskampveld

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters op pad op zoek naar de leukste plekjes in ons land. Een tijdje geleden trok reporter MIeke met haar gezin richting Bulskampveld. Benieuwd wat zij ervan vonden?

Genieten van een heerlijk dagje vakantie bij LAGO De Meerminnen

Een dag vol waterplezier in zwemparadijs LAGO De Meerminnen? Het kan!

Getest en goedgekeurd: Plantentuin Meise en het MOT in Grimbergen

Altijd al willen weten hoe het er in de Plantentuin aan toe gaat met kinderen en hoe je een bezoek aan het MOT gezinsvriendelijk kan beleven? Ontdek het hier!

Waarom een bezoekje aan de Zonnegloed op jouw lijstje moet staan

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters op pad op zoek naar de leukste plekjes in Vlaanderen. Afgelopen maand trok reporter Lore De Vilder met haar kroost naar De Zonnegloed.

Avonturenpark The 7 Summits getest en goedgekeurd

Elke maand testen onze Riebedebie-reporters de leukste plekjes van ons land uit. "Of we eens een nieuw avonturenpark wilden uittesten met ons gezin?

Welkom terug!

De zomer 2020 is niet zoals andere zomers! Het is anders om in coronatijden op uitstap te gaan. Mondmaskers en handgellekes mee? OK!

Tomorrowland voor gezinnen in De Schorre tijdens Hartje Zomer

Riebedebie heeft weer een geweldige staycationtip om U tegen te zeggen voor jou, want deze zomer is De Schorre van jou! Onder de naam “Hartje Zomer” presenteren Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en Tomorrowland een gigantisch aanbod aan leuke zomerse activiteiten tijdens de vakantie vanaf 27 juni tot eind augustus. Ga naar www.deschorre.be en reserveer alvast je plaatsje.

Superleuke staycationtips voor een dagje in Zeebrugge

De zomer van 2020 wordt dé zomer van staycation dus tijd om al het moois te ontdekken in eigen streek. Je zal er misschien niet meteen aan denken, maar ook Zeebrugge is een leuk kuststadje dat het bezoeken waard is. Wij zetten alvast enkele toptips op een rijtje voor jou!

Het zomert bij Musea Brugge

Het wordt deze zomer geen zomer zoals alle andere; festivals zijn afgeschaft, naar het strand mag je enkel onder strikte voorwaarden, tal van fuiven en concertjes zijn afgelast… Maar Musea Brugge heet iedereen van harte welkom en influencers Celine en Michiel dagen jongeren uit met #Brugesforyou

Getest en goedgekeurd: een weekendje natuurpracht

Direct na de versoepeling van de corona-maatregelen besloot Riebedebie-reporter Mieke om er een weekendje op uit te trekken en hun batterijen flink op te laden in een prachtig stuk natuur in de Kalmthoutse Heide, het Arboretum en de Schorre in Boom. Zijn we riebedebie?

Op uitstap naar de Scheepswerven van Baasrode

Wie heeft er al eens Baasrode bezocht? Baasrode is een mooi plaatsje aan het water. Neen, niet op een exotische plek maar in eigen land. En je kan er naar het Scheepvaartmuseum! En dat is precies wat Riebedebie-reporter Leen Holvoet met haar gezin deed.

De zwembaden mogen weer open : 7 x afkoelen in één van deze (openlucht)zwembaden of vijvers

Het belooft weer een hete zomer te worden. Voor al wie geen eigen zwembad heeft of niet aan de Kust woont, zijn er gelukkig heel wat binnen-en buitenbaden waar je kan afkoelen...want vanaf 1 juli mogen alle zwembaden weer open! Houd het hoofd én lijf koel in een van deze 7 zwembaden of vijvers:

Zo overleef je de grote vakantie-bucketlist

Waar ga jij naartoe deze zomer? Lekker op vakantie in je eigen tuin? Of heb je toch zin om enkele toffe plekken te ontdekken in eigen streek of iets verder weg?

4 x pret in het park

Op 1 juli is het eindelijk zover! Dan mogen de pretparken in ons land terug openen. En ze zijn er klaar voor!

Getest en goedgekeurd: Abdijmuseum Ten Duinen

We mogen weer buiten na de lockdown! En dat zullen onze Riebedebie-reporters ook geweten hebben. Vorig weekend trok onze reporter Katrien met haar gezin naar zee voor een onvergetelijk bezoekje aan Abdijmuseum Ten Duinen.

STAYCATION: nog 6 tips om er een onvergetelijke vakantie van te maken

Wij verzamelen elke week de leukste uitstappen voor jou om er de staycation van je leven van te maken!

Op stap na de lockdown: zen naar een museum in 6 stappen

Als je straks een bezoekje aan een museum plant, doe dat dan als volgt:

De 5 allerleukste doecadeaus voor Vaderdag

Op zoek naar het perfecte vaderdagcadeau? Geef hem een uitstap cadeau. Wij somden alvast wat ideetjes op:

Weer op stap na de lockdown: op naar Kortrijk!

We hebben weeeeeeeeeken in ons kot gezeten. Hoog tijd om er weer uit te komen en leuke uitstappen te plannen. Wat dacht je van een dagje Kortrijk? Onze Riebedebie-reporter Mieke testte het net voor de lockdown uit voor jou! 'Als Roeselaarnaars ligt Kortrijk eigenlijk aan onze achterdeur. We komen er dan ook soms om iets exotisch te eten, om te shoppen in de leuke winkeltjes of in de K van Kortrijk, of om naar de film te gaan in de mooie Budascoop. Maar dat je er ook coole musea vindt voor het hele gezin, neen, dat wisten we nog niet!' Lees hier het verslag van Riebedebie-reporter Mieke Declercq.

#STAYCATION : 6 tips voor een leuke vakantie in België (2)

Verre reizen zullen dit jaar waarschijnlijk niet mogelijk zijn! Maar uit uw kot komen in eigen land en de lockdown eventjes vergeten, dat zal hopelijk wel kunnen! Wij verzamelen elke week de leukste uitstappen voor jou om er de staycation van je leven van te maken!

Thuis genieten van attracties en musea met deze livestreams, filmpjes en virtuele rondleidingen

De lockdown zorgt ervoor dat we al een tijdje geen bezoek meer kunnen brengen aan onze favoriete dierentuinen, musea, aquariums enzovoort. Maar...wij hebben daar een leuke oplossing voor gevonden..

Creatieve oplossingen om Moederdag in quarantaine te vieren

Moederdag staat voor de deur? Het ene gezin gaat wel met zijn/haar mama kunnen afspreken en het andere gezin niet. Hoe je dat creatief oplost en je moeder toch viert? Dat ontdek je hier!

Maak van je kot een dierentuin

De dierentuinen zijn jammer genoeg nog altijd gesloten dus een bezoekje brengen aan de tijgers, pinguïns en beren zit er voorlopig niet in

Met deze 7 tips wordt vervelen dit weekend geen optie

Bijna 6 weken in lockdown, begint te verveling nu echt toe te slaan? Blijf nog altijd in uw kot! Met deze 7 thuistips is vervelen geen optie.

Maak je eigen postkaart met Studio Permeke

Studio Permeke organiseert normaal leuke kunstwerkschoop in Mu.ZEE maar tot de coronacrisis voorbij is, gaan ze digitaal aan de slag met jou. Hier kan je leuke postkaarten leren maken. Doe je mee?

Podcasts om water van in de mond te krijgen… voor een volgend museumbezoek #coronaproof

Onze Riebedebie-reporter Katrien maakte een lijstje met een aantal podcasts die je moet beluisteren in coronatijden

3 wandelapps waar je je warm mee wandelt

Wandelen in eigen streek is in tijden van corona bijna het enige wat we buiten nog kunnen doen. Op zoek naar een leuke wandeling in eigen buurt? Deze wandelapps zullen zeker van pas komen!

Hey fietsrakkers! Toch niet aan het vervelen zeker?

Hey fietsrakkers. Toch niet aan het vervelen zeker? Toerisme Vlaams Brabant en het Sven Nys Cyling Center helpen je graag en geven één van de opdrachten uit hun zoektocht ‘Volg Thibau als je kan’ prijs.

Museumpje doen? Van thuis uit? Dat kan!

Toegegeven, het begint wat te kriebelen (al is alles natuurlijk relatief); we zijn het niet gewoon om thuis te zitten en willen graag weer op trot...

#riebedebiecorona: 4 paasknutseltips voor kinderen in tijden van corona

Coronadagen zijn rare tijden! #blijfinuwkot heeft een impact op ons allemaal en het lijkt erop dat we het nog een tijdje gaan moeten volhouden. Pasen vieren we dit jaar in ons kot, dus waarom maken we er geen leuk paaskotfeestje van met deze paasknutsels:

#riebedebiecorona : maak je eigen versie van kunst tussen kunst en quarantaine

Foto: Instagram : tussen kunst en quarantaine We starten ondertussen onze derde thuiswerkweek: misschien is het een leuk idee om je te storten op Tussen Kunst en Quarantaine?

#riebedebiecorona : laat je inspireren door wat je in een museum gezien hebt #kopiekunst

"Wat als we ons laten inspireren door de kunst die we hier of daar gezien hebben?

#riebedebiecorona : Knutsel zelf een giraf

Naar de dierentuinen kunnen we nu even niet meer gaan, maar wil je graag een spelletje spelen met onze dieren?

#riebedebiecorona : Een speelidee voor elke dag van de week

Dat het verwarrende tijden en vreemde dagen zijn deze coronadagen. Zo jammer dat we een tijdje niet riebedebie kunnen maar wel in ons kot moeten blijven!

Blijf-in-uw-kot-tip: kijk online naar een show of experiment van Technopolis

Gesloten of niet, Technopolis laat meisjes en jongens tijdens deze periode van strenge coronamaatregelen niet op hun wetenschapshonger zitten.

Riebedebie met Corona (of thuisblijven?): welke attracties en musea sluiten?

Onze leden, bijna 250 attracties en musea in heel Vlaanderen en Brussel, nemen in deze crisisperiode uiteraard ook hun verantwoordelijkheid ten volle op

Survivalkit om de coronacrisis te overleven!

Alle evenementen zijn door het coronavirus zeker tot 3 april afgelast. Heel wat musea en attracties zijn gesloten én alle hobby's van zowel je kinderen als je zelf zijn geannuleerd. Hoe ga je in godsnaam de weekends en vrije momenten doorkomen? Met onze tips natuurlijk! Riebedebie helpt je komende weken op een veilige manier door de coronacrisis heen en zorgt dat je je niet snel zal vervelen.

Bezoek dit familievriendelijk museum : het MOU in Oudenaarde

Riebedebie zoekt dagelijks met plezier naar uitstappen die de moeite zijn voor zowel ouders als hun kinderen om jou tijdens de Krokusvakantie te bedienen met de leukste uittips

Waarom een bezoekje aan SEALIFE Blankenberge altijd een goed idee is

Het gezin van Riebedebie-reporter Leen Holvoet trok naar zee voor een korte vakantie. Op de goed gevulde agenda stond uitwaaien op het strand, maar uiteraard ook uitstapjes doen.

Nog 4 superleuke workshops tijdens de Krokusvakantie

Wind. Storm. Regen. Mama ik verveel me. Gelukkig komt Riebedebie to the rescue met nog enkele supertoffe workshops tijdens deze krokusvakantie;

Geef een MyHotelCard cadeau en krijg er zelf één gratis

Wij hebben een cadeautip van jewelste voor jou. Check het snel

Met deze tips wil jij deze maand nog een weekendje Genk inplannen, wedden we?

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter ergens ten velde om voor jou inspiratie op te doen voor je volgende uitstap. Katrien en haar gezin trokken in de eerste maand van 2020 richting Genk

Bijna Krokusvakantie! 5 kindvriendelijke tips in Oostende

De volgende schoolvakantie staat alweer voor de deur! Tijd om af en toe wat Krokusvakantietips op jou los te laten...kwestie van je niet te vervelen met de kids.

Getest en goedgekeurd : een namiddagje naar de Palingbeek

Elke maand sturen wij onze Riebedebie-reporters op pad om nieuwe daguitstappen voor jou uit te testen. Zo ging Renilde Rommens afgelopen maand naar de Palingbeek...

20 niet te missen daguitstappen in 2020 / deel 2

2020 wordt het jaar van de originele daguitstappen, van dagjes genieten met de grote G en de allerleukste evenementen samen beleven...benieuwd waar wij je naartoe sturen? Je kan deze lijst gebruiken als jouw bucketlist voor 2020! Vorige week schotelden we jou de eerste 10 aanraders voor. Vandaag krijg je deel 2 op je bord, veel plezier ermee!

Maandag is Museumdag in Mechelen

Wist je dat de meeste Mechelse musea en attracties in Mechelen open zijn op Maandag? Ideaal voor een uitstap met het gezin op een eerste vakantiedag in de Krokusvakantie binnenkort of een extra dagje verlof bijvoorbeeld?

5 expo's die je niet mag missen dit voorjaar

2020 wordt hét museumjaar, dat is nu al duidelijk! Benieuwd welke musea welke expo's aanbieden? Wij zetten de 5 must-see's voor dit voorjaar alvast op een rijtje voor jou:

Deze inspirerende Instagramaccounts voor uitstapjesliefhebbers mag je niet missen

Instagram is dé plek waar je tegenwoordig moet zijn als het op uitstappen en (korte) vakanties met je kinderen aankomt, want nergens anders vind je zoveel inspiratie als daar. Benieuwd welke Insta-accounts wij jou aanraden om te volgen?

20 niet te missen daguitstappen in 2020 / deel 1

2020 wordt het jaar van de originele daguitstappen, van dagjes genieten met de grote G en de allerleukste evenementen samen beleven...benieuwd waar wij je naartoe sturen?

Brussel met pubers: hoe fiks je zoiets?

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Reporter Leen Holvoet trok met haar gezin richting onze hoofdstad Brussel waar ze Choco Story en Koezio bezocht met haar kroost.

Getest en goedgekeurd: Oostende met kids

Riebedebie-reporter Katrien trok met haar kids naar Oostende en kwam terug met een heleboel tips voor jonge avonturiers...

Waarom Jungle Book Light Festival in Zoo Antwerpen een dikke vette aanrader is

Benieuwd waarom Jungle Book Light Festival zo leuk is om te bezoeken met gans je gezin? Onze reporter testte het uit!

De leukste uitstap met het hele gezin in Gent

Gent wat zijt ge schoon! Dat vond ook onze Riebedebie-reporter Mieke Declercq! Benieuwd waar zij naartoe trok met haar twee dochters?

Winter is coming...10 leuke evenementen om samen te doen in december

Brrrrrr....het wordt bibberkoud, dat betekent dat de winter er stilaan aankomt! Geen reden om binnen te blijven zitten, want wij sturen je er graag op uit en geven je extra inspiratie voor toffe winterevenementen:

5 leuke uitstapjes voor koude dagen

Brrrrrr....de temperatuur koelt af en het kan nu écht koud worden overdag. Geen reden om binnen te blijven, integendeel. Trek warme kledij aan en ga eropuit!

In het spoor van de Groote Oorlog met kleine kinderen

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Enkele weken geleden trok reporter Lore en haar gezin richting de Westhoek. Benieuwd met welke tips zij terug naar huis kwam?

Werken in...Choco-Story Brussels

Benieuwd hoe het is om te werken in een prachtig gebouw als dat van Choco Story Brussels? Wij vroegen het aan Peggy Van Lierde!

5 wondermooie winterwandelingen die je niet mag missen

Wandelen in de winter kan supermooi en gezellig zijn! Heel wat domeinen zetten de deuren open deze winter en ontvangen je graag voor een wondermooie winterwandeling:

Op schok in Schaarbeek : de leukste to do's

Tips voor het lange weekend

Nog geen plannen voor het weekend van 11 november? Wij geven je graag 3 tips mee waar je je zal amuseren, van een breugeliaanse loopwedstrijd tot een vredige dag aan de Ijzer.

Back to Bruegel! Waarom een bezoekje aan Hallepoort Brussel dik de moeite waard is

'Ridders en kastelen; die hebben hier in huis altijd al een stapje voor gehad (amongst others),' vertelt onze Riebedebie-reporter Katrien. Benieuwd wat zij vond van een bezoekje aan Hallepoort Brussel?

Halloween in Bobbejaanland? Om nooit meer te vergeten!

Begin al maar te bibberen en te beven voor deze reportage over Halloween in Bobbejaanland...

Ideetje voor de herfstvakantie : bezoek de Gavers in Harelbeke

Nog extra inspiratie nodig? Misschien zijn de Gavers in Harelbeke wel iets voor jou?

De mooiste (bos)wandelingen van Vlaanderen vind je hier

Het is nog altijd Week van het Bos! Misschien kunnen deze wandelingen je wel bekoren?

Getest en goedgekeurd : Het Leen in Eeklo

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Afgelopen maand trok oma Micheline richting Recreatiedomein Het Leen...

Getest en goedgekeurd: op citytrip naar de Limbuuuuuurg

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Aan het eind van de heerlijke zomervakantie kreeg reporter Katrien en haar gezin te kampen met een acute vorm van reishonger. Misschien is Hasselt en Sint-Truiden wel een leuk idee?

UITAGENDA : hier sturen we je naartoe in oktober

Oktober is herfstmaand! We nodigen je hierbij graag uit om volop daguitstappen te plannen en te genieten van het nazomerse weer. Of herfstweer. Kan allebei.

Architectuur saai voor kinderen? Niet in deze gebouwen

Je kinderen vooruit krijgen tijdens een citytrip of bezoek aan een museum of attractie? Dankzij deze coole staaltjes architectuur krijg je klein en groot geboeid.

Getest en goedgekeurd : een weekendje naar zee met het hele gezin

Een weekendje naar zee met het hele gezin? Hier moet je allemaal naartoe!

Deze themawandelingen moet je zeker eens uitproberen

Vinden je kinderen wandelen altijd saai? Niet met deze keitoffe themawandelingen...

Getest en goedgekeurd : een uitstapje naar Het Leen

Wat deden Riebedebie-reporter Micheline en haar kroost afgelopen zomer op een snikhete dag? Juist ja! Afkoelen in Provinciaal Domein Het Leen

Dagje uit? Ga naar Planckendael met het nieuwe bonoboverblijf

Hoe kan je door de (mot)regen lopen in Azië, comfortabel flaneren door Oceanië, puffen van de warmte in de Afrikaanse savanne en dat allemaal op één dag?

Open Monumentendag : 6 niet te missen activiteiten

Tijdens Open Monumentendag, op zondag 8 september, gooien honderden monumenten in heel Vlaanderen hun deuren open, gratis en voor niets. Onze redactie pikte er alvast 6 on(t)roerende locaties uit, aan jou de keuze!

Getest en goedgekeurd: op daguitstap naar Bulskampveld

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op daguitstap. Benieuwd waar reporter Leen afgelopen maand uithing?

5 manieren om de laatste vakantiedagen te overleven

Op zoek naar inspiratie voor dagtrips om nog een (ont)spannend uitje met de ganse familie te beleven en de zomer in schoonheid af te sluiten. Bij Riebedebie ben je alvast aan het juiste adres:

Vraag het aan...de dierenverzorger

Altijd al willen weten hoe het is om tussen de vissen, otters en pinguïns te werken? Dierenverzorger Victor (24) in SEA LIFE Blankenberge weet er alles over. Wij zijn razend benieuwd naar zijn ervaringen…

Veel vakantie voor weinig geld : een weekje Molenheide

Op zoek naar veel vakantie voor weinig geld? Al eens gedacht aan Molenheide

7 zalige zomerevenementen die je niet mag missen in augustus

Benieuwd naar onze agenda voor augustus? Er is heel wat te beleven, hier alvast een overzichtje:

Leuke doetip! Het foto opdrachten spel

Zoek je een leuke kinderactiviteit voor of tijdens je volgende daguitstap? Dan is dit foto opdrachtenspel misschien wel iets voor jou…

101 ideeën om de laatste maand van de vakantie te overleven

Begint de verveling al toe te slaan? Dan hebben wij hier meer dan 100 activiteiten om de laatste maand van de groooooote vakantie te overleven. Aan jou de keuze!

Getest en goedgekeurd: een dagje Bokrijk

"Of ik zin had in een dagje Bokrijk met mijn kroost?"

Nog 15 anti-verveeltips om de rest van de zomer te overleven

Zag je ons vorige lijstje met anti-verveeltips al? We vullen het nog verder aan met leuke uitstappen...

De mooiste picknickplekjes van Vlaanderen vind je hier

Picknicken? Dat kan op één van deze magische plekjes...

Getest en goedgekeurd: ‘Op en rond de IJzertoren’

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Deze maand ging reporter MIeke Declercq met haar gezin naar het Museum van de Ijzer om er een onvergetelijke dag van te maken. Benieuwd wat zij ervan vonden?

Getest en goedgekeurd : verrassend Koekelare

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Deze maand ging Katrien Van Keirsbilck naar Koekelare om er een onvergetelijke dag van te maken. Benieuwd wat zij ervan vonden?

Een superleuk dagprogramma voor onze Nationale Feestdag

Waar naartoe op Nationale Feestdag? Wij geven jou een mooi overzicht én een dagprogramma!

Zomerfestivals 2019 : dé kalender

Op zoek naar de allerleukste zomerfestivals? Wij maakten een handig overzichtje voor jou!

Leuke kinderactiviteit voor of tijdens je volgene uitstap : het foto opdrachtenspel

Zoek je een leuke kinderactiviteit voor of tijdens je volgende uitstap? Dan is dit fotoopdrachtenspel misschien wel iets voor jou

Welke pretparkbezoeker ben jij? Ontdek het hier!

Een pretpark is de plek waar je in achtbanen gaat, knuffels wint en een suikerspin naar binnen werkt. Het is een perfect uitje voor elk gezelschap, of je er nu heen gaat met je vriend(inn)en, je familie of je lief: je vermaakt je er altijd.

Klaar voor de zomer? Dankzij onze agenda voor juli verveel je je geen seconde!

Geen idee wat te doen deze maand? Zonde! Want er zijn tal van doorlopende evenementen die je absoluut niet mag missen, een greep uit ons aanbod!

Free download : VAKANTIEBINGO voor onderweg

Spelletjes nodig voor onderweg? Download onze vakantiebingo

31 anti-verveeltips voor de eerste maand van de grote vakantie

Hier vind je 31 anti-verveeltips om de eerste maand van de grote vakantie te overleven met je kroost

Ga afkoelen in één van deze 5 Vlaamse zomerbars

Wie zegt dat je het vliegtuig moet nemen om te genieten van een zalig vakantiegevoel? Deze zomer struikel je over de leuke zomerbars in onze Vlaamse steden

Ik ga op reis en ik neem mee...de kinderen (en dat kan ook dichtbij!)

De zomervakantie staat voor de deur! Bijna tijd om op reis te vertrekken...en dat kan ook dichtbij. Lieselot De Smet vertelt je graag hoe!

8 x afkoelen in één van deze openluchtzwembaden of zwemvijvers

Het wordt bloedheet deze week! Ontdek hier waar je kan gaan afkoelen

Het vakantieboek van Riebedebie is er!

The word is out! Het Vakantieboek van Riebedebie is er!

Dé ultieme staycation tip : zwemmen in één van deze zwemparadijzen

Wij hebben dé ultieme staycation tip voor jou, want je hoeft helemaal niet het vliegtuig op om in subtropische zwemparadijzen te gaan zwemmen. De LAGO-zwemparadijzen geven vanaf 22 juni officieel de aftrap van de plezantste zomer dichtbij huis!

Getest en goedgekeurd: het Zeeboekparcours in het Zwin Natuurpark

Het Zwin Natuurpark al eens uitgetest met je familie? Riebedebie deed het je voor en kwam terug met een vat vol zee-inspiratie én het Zeeboek!

Dagje op stap met de kids? Ga naar de Cosmodrome!

Geen idee waar naartoe? Misschien is Cosmodrome wel een topidee als daguitstap met je kinderen...

10 x op stap met kinderen in de Kempen

Hier kan je naartoe in de Kempen met kinderen

Getest en goedgekeurd : Brugge die skone

Riebedebie-reporter Katrien trok met haar gezin richting Brugge voor een verjaardagsweekend met de hele bende

Deze coole events mag je niet missen deze maand

Nog op zoek naar enkele toffe evenementen voor op je bucketlist deze maand?

3 redenen om naar de archeologiedagen te gaan

Volgend weekend zijn het Archeologiedagen! Wij geven je graag enkele redenen om zeker te gaan

Deze familiefestivals mag je niet missen

Benieuwd welke familiefestivals er zoal op het programma staan volgende maand? Check dan snel onze grote festivalkalender!

Waarom 'De Wereld van Bruegel' in Bokrijk op jouw bucketlist moet staan

In 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. Daarom organiseert Bokrijk vanaf 6 april 2019 de interactieve expo ‘De wereld van Bruegel' en wij vertellen je graag waarom je hier zeker naartoe moet trekken...

Getest en goedgekeurd : naar het AfricaMuseum

Regen en koude? Dat doet dromen van warmere streken, Afrika bijvoorbeeld. Een daguitstap naar Afrika, het kan! Sinds de heropening van het AfricaMuseum is het terug mogelijk om de Afrikaanse cultuur te gaan opsnuiven in Tervuren.

Getest en goedgekeurd : een dagje Technopolis

Een dagje Technopolis is altijd een goed idee, zeker bij regenachtige dag.

5 weekenduitstappen die je niet mag missen

Het is maandag! Tijd om aan het volgende weekend te denken en al af te tellen. Helpt het om je te laten wegdromen bij één van volgende weekenduitstappen?

Een weekend naar het Zilvermeer

Het Zilvermeer...ongetwijfeld ook één van de leukste plekjes van ons land. Getest en goedgekeurd door onze reporter Micheline

Hier moet je naartoe in de maand mei

Mei is de maand waarin de zomer volop voelbaar wordt...benieuwd waar je naartoe kan?

Getest en goedgekeurd: een duurzaam weekendje Brugge

Een ideale stad om in 24u te bezoeken is Brugge. Tips om een weekendje te ontkoppelen? Onze redactrice testte het uit!

5 gezinsuitstapjes om te doen op 1 mei

Bijna 1 mei, tijd om eropuit te trekken met heel je gezin en te genieten van een dagje verlof.

Getest en goedgekeurd : op verjaardagsuitstap naar het Speelgoedmuseum

Je verjaardag vieren in het Speelgoedmuseum? Het kan! Ontdek in dit artikel hoe...

Getest en goedgekeurd : een weekendje met vrienden naar de Vlaamse Ardennen

Elke maand sturen wij een Riebedebie-reporter op pad. Deze maand trok Mieke Declercq richting Vlaamse Ardennen en ze kwam terug met keileuke tips

6 tips om een museumbezoek met kinderen leuk te houden

Kinderen die al op jonge leeftijd met cultuur en kunst in aanraking komen, gaan later als ze ouder zijn vaker een museum bezoeken.

Erop uit tijdens de Week van de Provinciedomeinen

Een uitstapje naar een provinciedomein is altijd een goed idee met kinderen. Tijdens de Week van de Provinciedomeinen, van 14 tot 22 april 2019 kan je er samen genieten van enkele buitengewone activiteiten!

Deze nieuwe expo's mag je niet missen deze maand

In april zijn er weer heel wat tentoonstellingen die je kan bezoeken alleen of met je ganse gezin. Een overzichtje!

Hier kan je naartoe in april

Benieuwd waar je zoal naartoe kan in april? De leukste activiteiten voor daguitstappen op een rij

3 redenen waarom je Raversyde nu een bezoek moet brengen

Raversyde is niet alleen een natuurpark en een plek om tot rust te komen maar op Raversyde vind je ook de ATLANTIKWALL, een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op expeditie met Hergé in Brussel

Hoera! Cis is jarig (9!), de ideale gelegenheid om een wens op zijn bucketlist af te vinken. Cis droomt er al heel lang van een echte mummie te zien. Egypte is een beetje ver, daarom trekken we naar het museum voor kunst en geschiedenis in het Jubelpark in Brussel.

Een dagje Blankenberge met kleinkinderen is altijd een goed idee

Elke maand sturen wij onze Riebedebie-reporter op pad ergens ten velde. Deze maand trekt Micheline naar Blankenberge & Sealife...

Werken in Landcommanderij Alden Biesen

Alden Biesen, het grootste kasteeldomein van de Euregio, laat niemand onberoerd. De Landcommanderij, vroeger de zomerresidentie van de landcommandeurs, nu een indrukwekkende erfgoedsite met een internationale uitstraling en gastvrouw voor tal van evenementen.

7 x toffe uittips voor een weekendje Hasselt met kinderen

Dat Hasselt een familievriendelijke stad is, bewijzen de vele kindvriendelijke attracties en musea die Hasselt rijk is. Als Hasselt-lover ontdekte onze Riebedebie reporter Lobke

5 x gratis of betaalbare daguitstappen

Maak je graag een uitstap in je eentje, met je gezin, met familie of vrienden? Ontdek hier breed en betaalbaar aanbod waarvoor je niet diep in je portemonnee moet graven.

5 x binnenzwembaden om een frisse duik in te nemen

Omdat zwemmen eigenlijk altijd een goed idee is, maakt Riebedebie voor jou dit übercoole lijstje met binnenzwembaden waar je met het hele gezin een duik kan nemen en een dag vol waterpret kan beleven.

Werken in...het AfricaMuseum

Het AfricaMuseum is wéér open. En hoe!

Riebedebie met...Ben Roelants

Benieuwd naar de uittips van Ben Roelants?

De 19 dingen die je in 2019 zeker moet doen

Deze 19 leuke dingen moet je zeker op je bucketlist zetten dit jaar:

Een goedgevuld programma voor een weekendje in de Limburgse Kempen

Zin om erop uit te trekken in de kerstvakantie? Dan heeft onze Riebedebie-reporter Micheline wel een paar leuke tips voor een goedgevuld programma in de LImburgse Kempen

Vijf winterwonderplekjes in Antwerpen

Werken in...het Sportimonium

Altijd al willen eten hoe het is om te werken in het Sportimonium?

Buitengewoon Riebedebie met...Mariska Blommaert

Benieuwd naar de favoriete trekpleisters van presentatrice, blogster en auteur Mariska Blommaert, de creatieve duizendpoot achter Buitengewoonanders.be?

Huiveringwekkende Halloweentips

Nog meer bibberen en beven tijdens Halloween? Ontdek hier al onze huiveringwekkende Halloweentips...

Bibberen en beven met Halloween in de (pret)parken

Volgende week is het alweer Halloween. Pret- en dierenparken pakken daarom uit met verschillende attracties en decoraties om een hele vakantie lang te griezelen.

Een superleuk programma voor een weekendje Maasvallei

Benieuwd wat je allemaal kan beleven met (klein)kinderen in de Maasvallei? Onze Riebedebie-reporter Micheline testte het zelf uit

Werken in...het Stripmuseum

Altijd al willen weten hoe het is om te werken in het Stripmuseum? Rémy Gauthier neemt je graag mee voor een kijkje achter de schermen

De allerleukste activiteiten tijdens de Week van het Bos

Benieuwd naar de leukste activiteiten tijdens de Week van het Bos. Riebedebie helpt je met je zoektocht naar de tofste speel-en ravotplekken

Wat neem je allemaal mee op daguitstap met kinderen?

Yay! Een daguitstap is altijd een leuk idee, zeker met kinderen erbij! Benieuwd wat je zoal moet meenemen tijdens een dagje uit?

Openingen van expo's zijn de max en wel hierom!

Yay! Binnenkort zijn er weer heel wat openingen van nieuwe expo's in Vlaanderen en Brussel.

Riebedebie met...reisblogger Katrien #withkidsontheroad

Deze Belgische familie neemt hun kids overal mee naartoe! Benieuwd waar we reisblogger Katrien wakker voor mogen bellen?

Waarom een bezoek aan het gloednieuwe KOERSMUSEUM op je bucketlist moet staan

KOERS pakt uit met een gloednieuwe inrichting. Verwacht je aan een rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Wij kunnen jou een bezoekje ten zeerste aanraden en wel om deze redenen:

Een superleuk programma voor een weekendje Zuiderkempen

Inspiratie nodig voor een weekendje Zuiderkempen? Onze Riebedebie-reporter Heidi deelt de allerleukste tips met jou!

K3 krijgt een eigen attractiezone in Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne krijgt een K3-zone...K3-fans zullen dus een gat in de lucht springen...

Zo maak je een treinreis pas echt aangenaam

Maak thuis een superleuke treinbingo om je kinderen te entertainen tijdens hun treinrit en maak er zo een onvergetelijk moment van!

Achter de schermen in het Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. En aan het stuur van die plek staat Abraham Rammeloo...

Deze superleuke herfstwandelingen moet je zeker eens uittesten

Yay! We genieten van een heerlijke nazomer maar de herfst met haar kleurenpracht staat voor de deur...tijd voor een herfstwandeling!

4 x Vlaamse reisblogs van gezinnen met kinderen op een rijtje

Inspiratie doe je vaak op bij blogs. Wij zetten alvast enkele toffe reisblogs van globetrottende gezinnen op een rijtje...

Nog een last-minute zomertip : Floating Dreams

Waarom je absoluut een bezoekje moet brengen aan het Museum van de Ijzer

De allerleukste verjaardagsfeestjes organiseren doe je hier

Verjaardagsfeestjes voor kinderen organiseren moet je niet altijd thuis of in de binnenspeeltuin doen. Er zijn leukere alternatieven...

5 buitenzwembaden om nu in te duiken

Nog even het zomergevoel vasthouden? Dat kan in één van deze buitenzwembaden, allemaal in eigen land.

Riebedebie met insta-mama Siem Devos

Voor een picknick op een zomerse dag is ze altijd te vinden. Ontdek waar insta-mama Siem Devos nog meer blij van wordt...

Riebedebie verlaagt mee de drempel voor daguitstapjes

Een stijgend aantal Vlamingen heeft financiële hulp nodig voor vakantie. Onder het motto ‘Iedereen Verdient Vakantie’ werkt Riebedebie nauw samen met het Steunpunt Vakantieparticipatie

Werken in...Bokrijk

Een kijkje achter de schermen in Bokrijk. Benieuwd hoe het is om er te werken? Riebedebie maakte kennis met Elke Hayen.

7 atypische uitstappen om met je kroost te doen

Joepie het is nog altijd volop vakantie! Is je inspiratie nu echt bijna op? Geen paniek, riebedebie to the rescue! Onze vrouw verzamelde 7 originele activiteiten om deze maand nog met je kroost te doen:

De uitkalender van augustus: waar kan je naartoe?

We zitten ondertussen in de helft van de zomervakantie. Tijd voor verse inspiratie voor fijne daguitstappen. Waar sturen wij je naartoe deze maand?

15 anti-verveeltips om de laatste maand van de vakantie te overleven

We zijn al halfweg de zomervakantie. Begint de verveling nu echt toe te slaan? Dan snellen wij ter hulp met 15 anti-verveeltips...

De 5 allermooiste zomerwandelingen vind je hier

Met zo'n heerlijk weertje is het zalig om te gaan wandelen. Wij schotelen jou deze 5 supermooie wandelingen voor...

5 x inspiratie voor gratis uitstappen

Stel, je wilt morgen een dagje weg met je kroost maar het is het einde van de maand en het geld is bijna op.

Een goedgevuld programma voor een weekendje Westhoek met oma en opa

Benieuwd naar de leukste plekjes in de Westhoek? Riebedebie-reporter Micheline neemt je alvast mee...

21 juli Nationale Feestdag: hier kan je naartoe

21 juli Nationale Feestdag in Brussel, tijd voor een feestje! Hier een overzichtje waar je zoal naartoe kan...

Riebedebie met mamablogger Naomi Decraeye

Elke maand trekken wij eropuit met een daguitstapper van het eerste uur. Deze maand is dat met mamablogger Naomi Decraeye

5 x leuke musea om met kinderen te bezoeken

Een vrije dag? Regenachtig? Of juist wat afkoeling gezocht? Wij zetten de 5 leukste musea om met kinderen te bezoeken op een rijtje

10 redenen waarom Wonderweekend in de Plantentuin Meise een goed idee is

Wonderweekend in de Plantentuin Meise komt er weer aan. 10 redenen waarom jij hier naartoe moet:

De 3 allerleukste blotevoetenpaden vind je hier

Op zoek naar de allerleukste blotevoetenpaden van België? Die vind je hier

ZOMERAGENDA : 8 x erop uit in de zomer

De zomeragenda boordevol uitstapinspiratie op jouw bord...

3 manieren om aan de voetbalgekte te ontsnappen

Je kan er deze maand niet omheen, de WK-gekte is overal. Op zoek naar alternatieven? Riebedebie zet je alvast op weg

9 août: Nuit des étoiles 2017

Venez observer les étoiles depuis le site exceptionnel de l’Observatoire royal de Belgique en compagnie d’astronomes professionnels et amateurs !

Cinq nocturnes estivales à Bellewaerde

Dès le 22 juillet et ce pendant 5 samedis, les visiteurs pourront profiter plus longtemps des attractions et animaux à Bellewaerde. Durant les Nocturnes Estivales, des animations supplémentaires sont prévues dans le parc et le soir un délicieux barbecue à volonté sera servi. À la fin de la journée, les visiteurs profiteront d’un spectacle de feu spectaculaire à 22h sur la plazza Mexicaine.

Déjà 100.000 visiteurs en moins de 6 mois pour Train World

Train World, la vitrine des chemins de fer d’hier, d’aujourd’hui et de demain, a accueilli ce vendredi son 100.000e visiteur en moins de 6 mois d’ouv

Historium CITY VR

Historium a ouvert ses portes fin 2012 sur la grand-place (de Markt) de Bruges : une attraction touristique innovante, un centre interactif permettan

Archives