Ontdek onze favoriete plekjes in Hasselt

In Hasselt valt er achter elke hoek wel iets te ontdekken: flaneer door de winkelstraten, vergaap je aan de street art en laat je verrassen door de verborgen steegjes. En last but not least, een bezoekje aan de Japanse Tuin mag zeker niet ontbreken! 

De Japanse tuin

De Japanse Tuin

Bij de ingang van de Japanse Tuin, krijg je een wandelgids. Daarin vind je alle interessante info en de richting van de route die je best volgt. Maar je kan ook de Zappar-app downloaden en aan de ingang een QR-code inscannen om de wandelroute digitaal mee te volgen. 

Voor de kinderen is er ook nog de zoektocht van Vlieg. Aan de hand van 10 vraagjes word je door het park geleid. Deze zoektochten zijn in ons gezin telkens een goede manier om een bezoek aan een toeristische trekpleister vooruit te laten gaan. Jammer dat die enkel in de vakantie beschikbaar zijn...

Japanse Tuin: leuk voor jong én oud

Maar niet getreurd als er geen zoektocht voor kinderen voorhanden zou zijn. Er is genoeg te zien om jong en oud geïnteresseerd te houden. Het park is een prachtig rustpunt, vol tekenende mensen.

De stenen brugjes, houten brugjes en vooral ook de gigantische kois die je overal ziet in de vijver, zorgen voor genoeg afwisseling. Het ceremoniehuis spreekt ook tot de verbeelding. Vooral het slaapgedeelte vonden de dochters verrassend: "Slapen zij dan zo op de grond?". 

Ook de vredesbel en de Shinto tempel (met wens) vonden we allen fijn. En dan vergeten we nog het hoogtepunt van de Japanse Tuin: het watervalletje met stapstenen!

Conclusie: we willen nu nog liever eens op vakantie naar Japan. 

De Japanse tuin
De Japanse Tuin

Op naar onze favoriete adresjes in 't centrum van Hasselt

Na de Japanse Tuin namen wij de auto naar het centrum van Hasselt. In principe is het te voet ook wel te doen, maar wij hadden het vermoeden dat de dochters wel wat zouden shoppen, en dan is een auto dichtbij best handig.

Je vindt alle grote ketens in Hasselt, maar ook heel wat winkels die je nergens anders ziet. Hou er zeker rekening mee dat je misschien wel zin krijgt om hier en daar eens binnen te piepen en de plaatselijke winkels te steunen. 

Wij steunden ook nog de plaatselijke horeca tijdens ons bezoekje. Dat er veel Italiaanse restaurants zijn in de streek, mag niet verbazen. Wij gingen dan ook pizza eten bij Maccione pizza op de Grote Markt. Een vrij nieuwe pizzeria waar je traditioneel Napolitaanse pizza's kan eten. 

Zin in koffie? Bij KingKong Coffee dronk ik de lekkerste Ginger Spice Coffee ever!
Zin in iets zoets? Bij Peas vind je verschillende soorten heerlijke Cinnamon Rolls. Liever een ijsje? Stop dan eens bij Mama Leone en laat je verrassen door de verschillende smaken. 

Wat dacht je van nog een streepje cultuur na al dat eten en shoppen? 

  • De illustratieroute toont je tekeningen uit kinderboeken, verspreid over de hele stad. Je hebt enkel een smartphone nodig om de QR-code te scannen en je kan vertrekken. 
  • Breng zeker eens een bezoekje aan de Hasseltse Musea zoals StadsMus, het Jenevermuseum en het Modemuseum
  • Er is ook nog de interactieve muziekroute met 15 video's, telkens verstopt achter een QR-code in Hasselt centrum. 
  • Spring even binnen in de toeristische dienst van Hasselt en haal er de nieuwe wandeling Smaakmaker Spraakmaker af. Via deze route leer je de stad op een andere manier kennen. 
  • Het werk van Brecht Evens kan je nog op 2 locaties in Hasselt bekijken in een dubbelexpo. Je kan hiervoor terecht in het Stadsmus en in Villa Verbeelding. 
  • Met de gratis app Street Art Cities kan je op zoek gaan naar allerlei versierde gevels in Hasselt. Je kan er je eigen Street Art wandeling mee maken.
  • Ook leuk, door de hele binnenstad zijn er grondschilderingen aangebracht met spelletjes voor kinderen. Wij zagen bijvoorbeeld een hinkelspel tussen aarde en hemel, en een stukje autovrije winkelstraat met felgekleurde grote stippen. 
  • Verspreid over Hasselt, zijn er momenteel 21 pop-up parkjes. Wij vonden er eentje bij de Sint-Hubertuskerk met een insectenhotel op. Ga op zoek naar een aantal van de parkjes, of bekijk het lijstje hier
  • Hasselt is een stad in een groene omgeving. Met een gehuurde fiets (bijvoorbeeld bij de toeristische dienst) kan je gaan fietsen in de buurt of een fietsroute volgen met behulp van een fietskaart. Of nog een keertje naar de Japanse Tuin fietsen!