Klimmen en spelen bij LAGO Speelpunt

De binnenspeeltuin, voor de meeste ouders een ware nachtmerrie, voor hun kinderen de hemel op aarde. Onze kids probeerden reeds heel wat exemplaren uit en als ouder zie je dan toch heel vaak dezelfde speelelementen terugkomen. We gingen dan ook heel graag op ontdekking bij LAGO speelpunt, de next level binnenspeeltuin, waar je naast de klassieke klim- en klautertoestellen nog heel wat meer kan beleven. Benieuwd of zij ons konden verrassen?

Speelpunt

Van zwembad naar binnenspeeltuin

Tot 2015 kon je op de plaats waar nu de binnenspeeltuin staat nog gaan zwemmen. In 2015 werd echter, gelijktijdig met de bouw van een nieuw zwembad, beslist om een nieuwe bestemming te zoeken voor deze locatie. En dat is met Speelpunt meer dan geslaagd. Geef toe, het is toch extra cool om te kunnen spelen in een oude zwembadkuil. En ook als ouder is het leuk om de verschillende zwembadelementen die bewaard zijn gebleven terug te vinden in de speeltuin.

gang

16 avonturen in 1 speeltuin

Wie denkt dat je in deze speeltuin enkel kan klimmen en klauteren, vergist zich. Hier valt zo veel meer te beleven. Bij het binnenkomen vallen de verschillende klimmuren, die zich centraal in de speeltuin bevinden, direct op. Alleen al hierdoor is Speelpunt een bezoekje waard. Er zijn maar liefst zeven verschillende versies en dankzij het harnas en het gemakkelijk beveiligingssysteem kunnen alle kinderen vanaf 4 jaar klimmen naar hartenlust.

Wie moe geklommen is, kan gaan bouwen in de legohoek, elkaar uitdagen in een lasergame of even chillen in de leeshoek. Onze twee kinderen waren vooral helemaal dol op de discohoek waar ze volledig uit de bol konden gaan op de muziek die ze zelf kozen. Daarna kan je je nog wagen aan een rondje speleologie of een kijkje nemen in de hut van Lemmie, de mascotte van de speeltuin. Tel daar nog wat interactieve games bij die de kinderen kunnen spelen en je snapt dat het onmogelijk is om je hier te vervelen.

Dit is echter nog niet alles, dankzij de unieke samenwerking tussen Speelpunt en Playmobil, kunnen de kinderen plaatsnemen aan één van de Playmobil tafels waar ze de verschillende sets kunnen uitproberen. Zeker een troef voor de kinderen die het tussendoor liever wat rustiger aan doen.

Om af te sluiten trekken onze kinderen nog even de schaatsen aan, want ook dat is mogelijk bij Speelpunt. Wij zijn in elk geval overtuigd van de vele mogelijkheden die Speelpunt te bieden heeft. Het is duidelijk dat hier voor elk kind wat te beleven valt.

Klimmuren
Playmobil
Leeshut
Speleobox

Onze tips

  • Hou je niet van al te veel drukte? Ga dan net zoals wij deden 's morgens of tussen de middag op bezoek bij Speelpunt, dan is het een stuk kalmer en hoef je niet aan te schuiven voor de klimmuren.
  • Ook aan de allerkleinsten heeft Speelpunt gedacht. Voor hen is er een aparte speelzone en een eigen Playmobil 1-2-3 hoek. Voor de ouders zijn er tafeltjes vlakbij deze speelhoek, zodat je je jongste spruit niet uit het oog kan verliezen.
  • Breng, ook in de zomer, zeker gesloten schoeisel mee voor je kinderen, dit is verplicht om te mogen klimmen.
  • Wist je dat je bij Speelpunt sinds kort ook kan reserveren voor het ontbijtbuffet? Op dit vroegere uur is het nog aangenaam rustig in de speeltuin en kan je als ouder uitgebreid mee ontbijten terwijl je kids zich uitleven in de speeltuin. Win-win, toch?
  • Wil je er graag een daguitstap van maken? Combineer je bezoekje dan met een namiddag zwemmen in Lago of trek naar Kortrijk om het kindvriendelijke museum Texture te bezoeken.
ontbijttafel