Zomer in Tervuren

Tervuren de zomer rond

Start de zomermaanden met een bezoek aan ’t Hof Tervuren, een sympathiek zomerfestival met voor ieder wat wils.  Hou je klaar voor zes spetterende dagen gratis feest en gezelligheid, leuke conceptavonden, bekende namen en jong geweld. Afspraak op 1-2-3 juli en 8-9-10 juli op het evenementenplein naast het gemeentehuis. Alle info op één adres: www.thoftervuren.be

En er is meer! In augustus zorgen zowel de Duisburgse, de Vossemse en de Grute Plattoofeesten voor het nodige leven in de brouwerij. Breng je de vakantie liever wat rustiger door? Weet dan dat het zalig flaneren is door het park van Tervuren, een gedroomd wandel- en fietsgebied. Breng een picknickmand mee en vlij je neer in het gras aan de rand van de vijvers. Te rustig voor jou? Neem dan deel aan één van onze geleide wandelingen of fietstochten of trek er zelf op uit. Onze druivenfietsroutes brengen je langs diverse serristen waar je vanaf augustus kan proeven van de lekkere tafeldruif, de Oogstwandeling in Duisburg wordt wat extra in de kijker gezet met een aantal verhalen die je op de zitbanken langs het parcours kan downloaden.

Bij regenweer biedt het AfricaMuseum meer dan onderdak, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Trek met kinderen trouwens zeker eens naar de speeltuin aan de Koninklijke Moestuin waar ze zich kunnen uitleven op de speeltoestellen. Een grote (speel)serre met knipoog naar de vroegere moestuin alsook huisjes, glijbanen, een zandbak en een klauterparcours zorgen gegarandeerd voor speelplezier! Tenslotte zorgen maar liefst twee zomerzoektochten ongetwijfeld voor verstrooiing wanneer de verveling zou toeslaan. 

Zomer in Tervuren
Zomer @ Lander Loeckx

Zomervakantietips

1. Breng een bezoek aan ’t Hof Tervuren (www.thoftervuren.be)
2. Maak de Oogstwandeling (7 km) en luister naar spannende verhalen op de zitbankjes onderweg (www.visittervuren.be/hetbankje)
3. Fiets de Royalroute, de Muscatroute of de Voervalleiroute en bezoek onderweg een serrist waar je kan proeven van de heerlijke tafeldruif. (www.toerismevlaamsbrabant.be/druif)
4. Laat de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen in de Koninklijke Moestuin, aan de rand van het park. Speelplezier gegarandeerd!
5. Geniet van een zomerterrasje bij één van de gezellige horecazaken in het centrum of het park.