Beestig nieuws in ZOO Antwerpen

Klapper bij de Rüppellsgieren in de Savannevolière!

In de Savannevolière heerst een heerlijke opwinding: Rüppellsgieren Hans en Linda hebben hun allereerste ei gelegd! Dit is een primeur voor de diersoort én voor ZOO Antwerpen. Kijk mee hoe we het ei veilig in de broedmachine koesteren en tel mee af naar de kipdatum waarop het kuikentje zich voor het eerst zal vertonen.

 

 

ZOO Antwerpen

Tweemaal zoveel pootruimte voor de olifanten in ZOO Antwerpen!

Sam en Assam fikfakken wat af. Om hen nog meer pootruimte te geven vergroot de zoo hun buitenperk. Ze laten ‘de Berengazon’ aansluiten aan hun verblijf. De dieren krijgen een extra leemput om in te rollen en door de scharnierende voederpalen met katrollen kunnen we takken en netten vol lekkers op een verrassende manier aanbieden. Speeltijd, jongens! Lees nu meer over de olifanten.

Liefde is ...

Samen genieten van een dutje in de eerste zonnestralen. Word helemaal zen van de achtkoppige leeuwentroep. Mannetjesleeuw Nestor lijkt wel auditie te doen voor Hollywood. Hij heeft er alleszins de allures voor. Bekijk het nu!

ZOO Antwerpen

Jong leven in de nursery van het Reptielengebouw

Ieniemienie chuckwalla’s te spotten! Wat een mooi kweeksucces bij deze bijzondere hagedissen. “Wist je dat ze zich tussen rotsspleten verstoppen tegen predatoren en dat ze dan hun buik opblazen zodat ze er niet tussenuit geplukt kunnen worden?”, vertelt verzorger Nick enthousiast. En er zijn nog meer mini’s te bewonderen: wateragamen, doos-, kolenbrander- en pannenkoekschildpadden.

Mummie ontdekt in de Egyptische Tempel

Bijzonder volk gespot in de Egyptische Tempel! En dan hebben we het niet over onze giraffen en olifanten. Niemand minder dan de ‘The Masked Singer’- personage Mummie neemt tijdelijk haar intrek in het iconische gebouw uit 1856. De yummie mummie voelt zich duidelijk helemaal thuis tussen de kleurrijke hiërogliefen en decoratieve muurschilderingen. Voor onze abonnees heeft de tempel geen geheimen, maar wie in het indrukwekkende pak zit is voorlopig een groot mysterie. Raad jij mee?

Een uurtje later

De zon blijft 's avonds weer wat langer hangen en wij dus ook! Met de start van de krokusvakantie blijven ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael een uur langer open dan tijdens de wintermaanden. De parken sluiten op week- en weekenddagen hun deuren om 17u. Raadpleeg nu de openingsuren.