Liksems en LANDSCAPES | Feel Flanders Fields

Liksems Expo

Vanaf 18 mei opent de expo Liksems (West-Vlaams voor littekens) in de Verhalenschat bij de dienst Toerisme. De expo toont bezoekers hoe het frontlandschap evolueerde naar een vredevol herdenkingslandschap. Verschillende kunstzinnige storytellers nemen je daarvoor op sleeptouw: frontschilders Karel Van Lerberghe, Charles Fouqueray en Achille Van Sassenbrouck, en kunstenares Käthe Kollwitz en haar zoon Peter. Zij wijzen op de verwondingen, de littekens die we vandaag nog herkennen.

Belevingsroutes

Combineer een bezoek aan de expo met één van de belevingsroutes: drie fietslussen, twee gezinsvriendelijke wandelcircuits met doe-opdrachten of een boottocht door het Diksmuidse landschap. Tijdens de route verken je de talloze Belgische, Franse of Duitse relicten en verhalen. Laat je begeleiden door een gids of ga zelf op pad met de ErfgoedApp. De verschillende routes (kaarten en gpx-bestanden) kan je downloaden onderaan deze pagina. Benieuwd naar andere LANDSCAPES-routes? De links vind je in het blokje hierboven. 

 • Fiets
  - Charles Fouquerayfietsroute (45 km): belicht de Franse verhaallijn
  - Karel Van Lerberghefietsroute (45 km): belicht de Vlaamse/Belgische verhaallijn
  - Marie-Thérèse Claeysfietsroute (55 km): belicht de Duitse verhaallijn (vanaf 4 juni)
 • Wandel
  - Herschapen Oostkerke (2,5 km)
  - Wandelfront Kaaskerke (5 km)
 • Vaar mee met boottochten (vanaf deze zomer)

OPENINGSWEEKEND | 18 t.e.m. 21 mei

Ontdek als eerste de expo en belevingsroutes tijdens het openingsweekend van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei. Kies voor een vrij bezoek met de ErfgoedApp of laat een (gratis) gids je doorheen de expo loodsen en op sleeptouw nemen tijdens een wandel- of fietstocht. Reserveer je gidsbeurt tijdig.

Ook na het openingsweekend kan je gidsbeurten in de expo aanvragen, al dan niet in combinatie met begeleide routes. 

Liksems Expo