Plonzen tussen de bloemetjes en de bijtjes

Plopsaqua Landen is wat groter dan zijn broertje aan de Kust en waar De Panne helemaal is opgegaan in het thema van Wickie de Viking, is hier allemaal bloemetjes en bijtjes die de klok slaan, want dit is een heel vrolijk een fris Maya de Bij-land.

Starten doen we uiteraard in de wildwaterbaan, wat in waterpretparken altijd de favoriete attractie is van de dochter. En de term ‘wild’ mag je hier gerust letterlijk nemen. Waar het tochtje heerlijk rustig dobberend begint tussen de figuurtjes van Maya de Bij, eindig je na een wilde tocht door de buitenlucht met een frisse plons weer in het bad.

Maya de Bij troef in Plopsaqua
De leukste attractie van Plopsaqua
Wildwaterbaan in Plopsaqua

Storm en regen

We horen intussen de melding dat het onweer boven het golfslagbad gaat uitbreken. Donder, bliksem en een goede fikse regenbui op ons hoofd, terwijl we de golven proberen te trotseren. In ieder waterwaterpretpark is dat altijd een voltreffer, en hier is het ‘Stormbad’ ook dikke pret. Aan de andere kant van het park treffen we nog een coole waterspeeltuin met verschillende glijbanen voor de kleinere kinderen. En een supermooie Bumba-zone voor de allerkleinsten. Helaas heb ik nu geen baby of peuter meer mee, anders had ik met plezier mee gespeeld in de Bumbaspeeltuin :-)

Zwembadfun in Plopsaqua

Glijbaantoren

Tijd om die glijbanen te gaan checken, die al van op de parking lonkten naar ons. In dit Plopsa-waterpark vind je er drie,  waarvan onze favoriet ‘de Glijdende Banden’ is. Samen zoeven we verschillende keren op een band door de brede groene buis naar beneden. Ook de Disco Slide met licht- en muziekeffecten wordt uitgebreid getest.

En voor de Sky Drop, waarbij je gelanceerd wordt vanaf het hoogste punt van Plopsaqua op 20 meter hoogte en daarna een vrije val maakt, moeten we nog een keer terugkomen, want die was precies nog een beetje te eng voor ons alle twee.

Glijdende banden uittesten in Plopsaqua
Dikke fun in Plopsaqua

Buiten chillen en spelen

Wij bezochten het park op één van allereerste lentedagen, dus we waren maar al te blij dat we ook buiten de zonnestralen konden meepikken. Eindelijk bikiniweer! Terwijl moeder zich nestelde op haar handdoek in het lekker door de zon opgewarmde kunstgras - onder het goedkeurende oog van Plop - vermaakte de dochter zich op het toffe speeleiland en in het buitenbad.

Wellnesstijd

En hoe eindig je zo’n bezoek beter dan nog wat op te warmen in de sauna en de jacuzzi? Nadat we samen heerlijk terug opgewarmd zijn in de sauna, ga ik nog wat bubbelen in de jacuzzi, terwijl de dochter toch nog maar wat laatste rondjes op de wildwaterbaan maakt.

Conclusie: blije dochter en happy mama die na het spelen met de dochter genoten heeft van wat wellness in de sauna en de jacuzzi.

Getest en goedgekeurd!

Buiten spelen in Plopsaqua
Bye Plopsaqua, tot de volgende keer!