Mieke

Enthousiaste babbelkous uit Roeselare, mama van Fleur (12) en vrouw van Ronald. Altijd klaar om er op uit te gaan, zowel dichtbij als veraf :-)

Artikelen van Mieke

De prachtige eilandtuin in de Plantentuin

Vijftig tinten groen in de Plantentuin Meise

In dit artikel nemen we je graag mee naar één van onze favoriete uitstapjes, een prachtige plek als je van natuur houdt. Een plaats waar we jaarlijks naartoe gaan, waar het in ieder seizoen even mooi én anders is; waar je je hele camera volschiet met de mooiste kleurrijke foto’s en waar je een hele dag kan doorbrengen.

Door Mieke
30 jul 2023
Atlantikwall Raversyde

Op bezoek tussen twee wereldoorlogen

Wist je dat er aan onze kust in Oostende een wel heel speciaal stuk oorlogserfgoed ligt? En dat dat in een prachtig duinengebied gelegen ligt? En dat er zoveel te doen is voor jong en oud? Wij bezochten deze zomer Atlantikwall Raversyde en kwamen meer dan happy terug van ons bezoek, en daar brengen we uiteraard graag verslag over uit :-)

Door Mieke
24 jul 2023
MOT grimbergen

Terug in de tijd in het MOT

Vandaag nemen we je mee naar het MOT in Grimbergen. Geen museum over de vlinderachtige beestjes, maar wel eentje over ‘oudere technieken’. In een ver verleden was ik er al eens op bezoek en toen besloot ik al om ooit terug te keren met de (groot)ouders, want dit is de ideale plek om met drie generaties te bezoeken. Ga je mee op stap?

Door Mieke
24 jul 2023
Lago Kortrijk Weide

Spetterend plezier in Kortrijk Lago Weide

Verfrissing nodig op een hete zomerdag? Of eerder een leuke plek om te schuilen als de regen met bakken uit de hemel stroomt? Een zwembad is altijd een fantastisch idee! De LAGO zwemparadijzen vind je intussen al over heel Vlaanderen terug, en wij hebben deze keer Lago Kortrijk Weide voor jou uitgetest.

Door Mieke
18 jul 2023
weekendje koksijde

11 tips in Koksijde-Oostduinkerke, de perfecte plek voor een weekendje aan zee!

Romantisch door de branding slenteren, picknicken op het strand, heel veel ijsjes eten en met het hele gezin de zon zien zakken in de zee. Maar hé, er is natuurlijk meer dan zon, zee en strand.

Door Mieke
26 jun 2023
Museos Koksijde

Museos, een schatkamer vol botten

Wist je dat Koksijde naast een fantastisch strand ook een paar heel toffe indoor musea en attracties heeft? Museos , een natuurhistorisch museum en tegelijkertijd ook het levenswerk van biologen Leentje en Luc, is er daar één van. Tijdens een weekendje weg in Koksijde brachten we hen een bezoekje. Neem je een kijkje mee?

Door Mieke
26 jun 2023
Paul Delvaux Museum

Kunst opsnuiven in het Paul Delvaux Museum

Uiteraard zak je in de eerste plaats naar de zee af om te kuieren over het strand en de verse zeelucht op te snuiven. Maar …. wist je dat je in Koksijde ook een flinke brok kunst en cultuur kan terugvinden, en dat in het Paul Delvaux Museum?

Door Mieke
26 jun 2023

Een dag vol avontuur bij The Outsider Vlaamse Ardennen

Op een zaterdagoctend rijden we onder een lentezonnetje richting de Vlaamse Ardennen, klaar voor een dag vol avontuur.
We kwamen ooit al eens een dagje naar The Outsider, maar nu de dochter een paar jaar ouder en groter is, is het meer dan tijd voor een nieuwe portie avontuur.

Door Mieke
24 mei 2023

Plonzen tussen de bloemetjes en de bijtjes

De Plopsa-groep opende in de zomer van 2021 een gloednieuw waterpretpark in Landen-Hannuit, letterlijk op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Met Plopsaqua De Panne hadden we vroeger al kennisgemaakt, dus was het nu ook tijd om dit park aan ons lijstje toe te voegen. Neem je mee een duik in het frisse water?

Door Mieke
24 mei 2023
Knuffelen met Duchess, de huiskat van Talbot House

Britse sfeer opsnuiven in Talbot House

De Westhoek en Wereldoorlog I zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je bezocht misschien ook al een keer één van de tientallen musea of gedenkplaatsen waar je een stapje terug in de tijd kan zetten naar die vreselijke periode van de vorige eeuw. Zo bezochten wij intussen al In Flanders Fields in Ieper, de Vredestoren in Diksmuide, de loopgraven, het Memorial Museum Passchendaele, … Alleen Talbot House in Poperinge was nog een blinde vlek op ons lijstje. Afgelopen maand gingen we ‘back in time’. Neem je een kijkje mee?

Door Mieke
16 mrt 2023
De Hallepoort in Brussel

De Hallepoort: een stukje middeleeuwen in Brussel

Duizenden pendelaars komen dagelijks voorbij de mooie Hallepoort op de Brusselse binnenring, maar weinigen kennen het bewogen verleden en nog minder mensen weten hoe mooi het daar binnen eigenlijk wel is. Wij wisten dat trouwens ook niet, tot we op een mooie zondagochtend een bezoekje brachten aan deze historische plek. Neem je een kijkje mee?

Door Mieke
15 feb 2023
Chocolate Nation: de chocoladetempel in Antwerpen

Chocolate Nation: het walhalla voor alle chocolade-foodies!

Ik moet het eerlijk bekennen: chocolade is mijn guilty pleasure. Laat mij maanden leven zonder luxe of glaasje wijn, maar een dag zonder praline of zo’n heerlijke reep pure chocolade; dat is een dag niet geleefd.
Een bezoek aan het grootste chocolademuseum ter wereld stond dan ook al eeuwenlang op mijn verlanglijstje. Af en toe kwamen er op mijn Instagram feed ook superleuke foto’s tevoorschijn van deze plek. Dus …. op een winterse dag was het eindelijk zover. Ook benieuwd of Chocolate Nation in Antwerpen zo leuk is?

Door Mieke
08 jan 2023