Mieke

Enthousiaste babbelkous uit Roeselare, mama van Fleur (12) en vrouw van Ronald. Altijd klaar om er op uit te gaan, zowel dichtbij als veraf :-)

Artikelen van Mieke

Een biertje proeven met uitzicht

Op bezoek in het bierparadijs van Brussel

Zeggen dat België het mekka is van topbiertjes en artisanale brouwerijen, is echt als een open deur intrappen. Onlangs waren we met een bevriend koppel (bierliefhebbers pur sang, trouwens) op stap in Brusselse en bezochten we samen Belgian Beer World, het interactieve belevingsmuseum in de Beurs over de Belgische biercultuur. Zin gekregen in een schuimend biertje? Lees dan absoluut verder!

Op stap naar het GUM

GUM: de geheimen van de wetenschap

Ooit al eens een kijkje willen nemen in het hoofd van een wetenschapper? Benieuwd hoe wetenschappelijk onderzoek precies werkt en of dat meer is dan dikke boeken bestuderen en proefjes doen? Dan ben je in het GUM in Gent aan het goede adres. Wij namen de proef op de som en namen zowel de tienerdochter als grootouders mee op uitstap. Benieuwd wat ze er van vonden?

Hasselt is het fietswalhalla

Zeven redenen waarom Hasselt jouw volgende weekendje weg moet zijn!

De Limburgse hoofdstad heeft een rijke geschiedenis, een charmante sfeer, gezellige marktjes, originele winkels en heerlijke eetplekjes. Bovendien is de stad omgeven door prachtige natuur en dus het walhalla voor fietsers en wandelaars. Kortom, Hasselt is de perfecte mix voor een onvergetelijk weekendje weg! Benieuwd naar onze zeven toptips voor een bruisend weekendje weg?

Kleurrijk terug in de tijd

Tijdens een heerlijk lenteweekend in Limburg bezochten we de oudste stad van België, Tongeren, speciaal om een expo te ontdekken in het Gallo-Romeins museum, eentje die al een hele tijd op onze bucketlist stond. ‘De oudheid in kleur’ toont dat al die prachtige witte marmeren beelden vroeger helemaal niet wit waren, maar gekleurd. Say what? Daar wilden wij het fijne van weten. Kijk je even mee?

Bloesempracht in de Japanse Tuin

Het Verre Oosten bezoeken in Limburg

Op zoek naar een prachtige oase van groen en rust in het Hasseltse? En tegelijkertijd naar de andere kant van de wereld reizen en de symboliek van Japan opsnuiven? Dan is de Japanse Tuin echt jouw place to be! Een prachtig park met een tempel, rustige plekjes, koi vissen, ruisende watervallen en kleurrijke bomen, dat is al een zekerheid. Maar benieuwd wat daar nog allemaal te beleven valt?

Het kasteel aan de Spiegelvijver

Een oase van groen in 't Stad

Genieten van wat shoppen op de Meir en een paar musea meepikken, heerlijk toch? Na een tweetal dagen in Antwerpen hebben we toch zin in een brok natuur. Allez, moeder dan toch, want de dochter kan gerust blijven shoppen. We trokken dus naar het Rivierenhof, 130 hectare aan rust en ontspanning en alom gekend bij de Antwerpenaar.

Terug in de tijd in het Speelkaartenmuseum

Kaarten troef in het Speelkaartenmuseum

Wist je dat Turnhout het wereldse epicentrum is van speelkaarten? Jawel, de kaarten waar overal ter wereld mee gepokerd, geklaverjast en gekwartet wordt.Ook jouw gezin heeft waarschijnlijk een kaartspel in huis en de kans is super groot dat dat spel in drukkersstad Turnhout is gemaakt. Inmiddels drukt Cartamundi meer dan 1,3 miljoen kaartspellen per dag. En dat in Turnhout!

Prachtig streetart parcours in Turnhout

6 tips voor een verrassend weekendje weg in Turnhout

Ook ons eigen landje zit tjokvol boeiende (centrum)steden met leuke musea, hippe boetiekjes, originele restaurantjes en toffe activiteiten. Onlangs ontdekten wij tijdens een winters weekendje weg het mooie Turnhout. Klaar voor onze allerleukste tips?

De geschiedenis induiken in het Taxandriamuseum

Het Taxandriamuseum in Turnhout: de Kempense geschiedenis

Midden in het stadscentrum van Turnhout botsen we op een prachtig 16-eeuws ‘huis met een torentje’, waar het Taxandriamuseum gevestigd is en waar je een kijkje kan nemen in de geschiedenis van Turnhout en de Kempen. Duik je hier mee de geschiedenis in?

De wereld van de begijntjes ontdekken in het Begijnhofmuseum

De wereld van de begijntjes in Turnhout

Net zoals in twaalf andere steden in Vlaanderen, kan je ook in Turnhout de stilte opzoeken in het Begijnhof. Niet alleen erkend als UNESCO werelderfgoed, maar vaak het meest pittoreske plekje in de stad. Eén van de huisjes werd ingericht als museum!

Raf & Otje

Raf & Otje, het paradijs voor avontuurlijke (b)engels in de Kempen

Onze tiener is de binnenspeeltuin-fase al een tijdje ontgroeid. Toen we echter onlangs op weekend waren in Turnhout en een date planden met schoonbroer en –zus en hun jongere kinderen, dan was de keuze om af te spreken in een binnenspeeltuin snel gemaakt, op naar Raf & Otje!

Nationaal Park Hoge Kempen

Winterwandelen op het mooiste plekje van Vlaanderen

Bij de naam ‘Nationaal Park’ denken we meestal aan de uitgestrekte natuurgebieden in de Verenigde Staten, maar we vergeten al snel dat er ook in Vlaanderen unieke natuurplekken zijn die die titel ‘Nationaal Park’ mogen dragen. Wij gingen een weekend op pad in Nationaal Park Hoge Kempen, die ooit als allereerste de officiële titel van Nationaal Park kreeg. Stap je mee?