7 x afkoelen in één van deze openluchtzwembaden of zwemvijvers

De weermannen en -vrouwen voorspellen nog altijd warm weer de komende dagen! Voor al wie geen eigen zwembad heeft of niet dichtbij de Kust woont, zijn er gelukkig heel wat buitenbaden. Houd het hoofd én lijf koel in een van deze 7 openluchtzwembaden en –vijvers.


1. Zwemmen in het Zilvermeer
Het Zilvermeer is een begrip in de toeristische wereld! De zwemvijver heeft glashelder water en een uniek witzandstrand. Fonteinen, waterschermen en -kolken maken de waterpret compleet. De waterglijbanen en de water- en zandspeelplaats zijn een echte trekpleister voor het jonge grut. De veilige peuterspeeltuin, de waterspeeltuin en de uitdagende avonturenspeeltuin staan garant voor urenlang speelplezier. Je kan er ook roeien en waterfietsen, allemaal fijn tijdens hete dagen!

2. Waterplezier in De Lilse Bergen
De Lilse Bergen laat het hele gezin genieten: zwemmen in de vijver, ravotten in de reuzegrote peuter- en kinderspeeltuin, relaxen op het strand, zalig terrasje, minigolf, skelters, waterfietsen, ...afkoelen ga je hier zeker kunnen doen!

3. Lekker in het water De Halve Maan
Een gloednieuw openluchtzwembad met zandstrand en een waterglijbanen voor de kinderen, dat is De Halve Maan in Diest. Durft je kleuter nog niet goed het grote zwembad in? In de waterspeeltuin op het zandstrand beleven ze dolle pret op een veilige manier.

4.Afkoelen in het Netepark
Ook het Netepark in Herentals een aanrader. Het park beschikt over een 25 meterbad, een glijbaan van 70 meter, een whirlpool, een spectaculair recreatiebad, een peuterbad en buitenzwembaden. Om van de speeltuin, trampolines, speelweide en voetbalvelden nog te zwijgen!

5. Zwemmen in Wachtebeke
In Oost-Vlaanderen kan je op verschillende plekken terecht voor een duik onder de blote hemel. In Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke is het naast rustig wandelen en fietsen ook heerlijk afkoelen in het openluchtzwembad. Wie liever droog blijft kan met een roeibootje de vijver op.

6. Een waterster in De Ster
Ook Recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas heeft een grote zwemvijver, ruime ligweide en een gigantisch springkasteel dat op het water drijft. 

7. Duiken in de zee
Aan de Kust kan je natuurlijk heerlijk gaan afkoelen in de zee. Wil je er een leuke daguitstap van maken? Check dan zeker onze attracties aan de Kust. Met de Kustpas krijg je op heel wat plekken bij meer dan 30 attracties en musea een leuke korting.

EXTRA LEUKE TIP: Ga zwemmen in één van de LAGO zwemparadijzen, want ook daar vind je heel wat buitenzwembaden!

Op zoek naar nog meer fijne waterattracties? Check dan zeker onze activiteitenzoeker of houd onze socials in de gaten voor verkoelende tips.