Waarom je deze zomer Provinciaal Domein De Ster moet bezoeken

Wie aan Provinciaal Domein De Ster denkt in Sint-NIklaas, denk aan een zwemvijver, een aquapark én het strand! Niet voor niets is dit domein een grote toeristische trekpleister in de zomer.  Met het zonnetje op je snoet kan je deze laatste week van de zomervakantie nog volop genieten van dit prachtige natuur- en recreatiedomein! Waarom? Dat ontdek je hier! 

LAGO Virtual

Eerste stop: Lago Virtual

Onderweg vanuit West-Vlaanderen naar Sint-Niklaas, hielden we eerste even halt in Lago Virtual

Niet om te zwemmen dit keer, maar om de VR uit te testen. Er zijn 4 VR boxen die je tegelijkertijd kan afhuren. Daar deden we samen met de kinderen een aantal spelletjes. Leuk voor jong en oud. 
Heb je niet zoveel zin in spelletjes, maar wil je liever op ontdekking? Dan is Google Earth met VR-bril een heel leuke optie. Je kan er een plekje aanduiden op de wereldbol, of je kan kiezen uit een aantal populaire bestemmingen. Ik ging bijvoorbeeld een wandelingetje maken op de Mount Everest. Best wel heftig met hoogtevrees. 

 

Monster Slide

De hoogste opblaasbare waterglijbaan van Europa

Deze attractie stond met stip op nummer 1 bij de dochters. 
De Monsterslide Belgium is de hoogste opblaasbare waterglijbaan van Europa. 18 meter hoog en 104 meter lang...
Als opwarming mag je een opblaasbare trap omhoog, terwijl je zelf je grote zwemband mee mag sleuren naar omhoog. Een iets koudere dag is dus geen enkel probleem, tegen dat je boven bent, verlang je naar de verkoelende plons. 
Je mag alleen glijden, maar kleinere kinderen mogen zeker ook samen met een volwassene of een ander kind naar beneden glijden. 

De MonsterSlide komt niet uit in de vijver van het domein. Er is een klein, afzonderlijk badje aan het einde van de glijbaan waar je uitkomt. Ideaal voor kleinere kindjes ook, dus. 
Ik bleef de hele tijd beneden aan de uitgang wachten. Het ideale plekje voor een toffe zomer fotoshoot!

De glijbaan wordt wel uitgebaat door een externe partner, dit betekent dat je hiervoor wel nog moet bijbetalen. Je kan gewoon het gewenste aantal 'glijbeurten' kopen, die zijn niet per persoon te bestellen. 

Regenboogglijbaan

Waterglijbanen

Tijd voor lunch! Normaal brengen we ons eigen lunchpakket mee, maar dit keer gingen we voor de 'full experience' en we werden niet ontgoocheld!
En meteen daarna wilden de dochters nog meer waterglijbanen!

Het Provinciedomein beschikt ook over een eigen waterglijbaanpark. In een afgesloten deeltje van het park staan 3 waterglijbanen die in de namiddag open gaan. Er is keuze uit de brede regenboogglijbaan en dan nog twee tubeglijbanen. De 3 glijbanen worden voortdurend voorzien van water, waardoor de meisjes elke keer een verfrissende douche kregen. 
Denk aan de glijbanen uit het zwembad, maar dan zonder zwembad op het einde van de glijbaan zelf. 
Na heel wat testritjes, werd de blauwe glijbaan unaniem verkozen tot favoriet van de dag!

Aquapark

Aquapark

Als laatste activiteit van de dag kozen we voor het Aquapark. 
Dit extern uitgebaat park is ook weer afzonderlijk te reserveren en te betalen. 

Hiervoor is een deeltje van de vijver voorbehouden. Je krijgt een zwemvest aan en mag een uur lang ongestoord onnozel doen op het waterpark. 
De kinderen hielden het zonder problemen een vol uur uit, de moeders waren echter al versleten na een half uurtje waterpret. 

De dochters namen er zelfs de verkwikkende regenbui bij en bleven op het water. Ze vonden het een super ervaring! 
Kunnen zwemmen is hierbij wel een must. Je kiest uiteraard zelf waar je wel of niet opklimt en afspringt, maar het is niet geschikt voor kinderen met watervrees. Dit is echt iets voor waterratjes!