Lore

Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)

Articles by Lore

Experience Europe

Ervaar Europa op een interactieve manier

Ervaar Europa bij Experience Europe! Vanaf het begin tot het einde kan je op een digitale en interactieve manier meer leren over de Europese Commissie. Met een VR-bril, photobooth en verschillende interactieve panelen kan deze expo oud en jong bekoren! Ga dus snel langs bij deze gratis expo. Wist je trouwens dat je de expo helemaal gratis kan bezoeken?

In Gesprek met de Gids: op ontdekking in de Kattenstad

Lees deze week het derde interview uit onze spannende nieuwe reeks: authentieke verhalen van gidsen, in samenwerking met de enthousiaste studenten Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmus Hogeschool Brussel. Ontdek elke week de interviews en geheimen van unieke plekken, verteld door gepassioneerde gidsen. Benieuwd naar meer? Mis geen enkel interview en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gezinnen in armoede naar Bellewaerde dankzij Fonds Vakantie Voor Iedereen

Noa (23) en Dieter (27) behoren tot de bijna een miljoen Vlamingen die zich geen vakantie kunnen veroorloven. Dankzij het fonds 'Vakantie voor Iedereen' kregen bijna honderd mensen met een laag inkomen en hun begeleiders een dagje Bellewaerde cadeau. "Het is fijn om even onze zorgen te vergeten, net zoals onze vrienden die vaak reisfoto's delen," aldus het koppel.

8 tips voor een weekendje weg in eigen land

De zomervakantie is in het land! Wat dacht je van een avontuurlijke uitstap in eigen regio? Plan een weekendje weg in Vlaanderen en laat je inspireren door de Riebedebie-reporters! Zij zijn voor jou op pad gegaan naar 8 fantastische steden en delen hun beste tips en verborgen pareltjes in boeiende reportages. Waar ga jij deze zomer naartoe?

In Gesprek met de Gids: beestig interview uit ZOO Planckendael

Lees deze week het tweede interview van onze spannende nieuwe reeks: authentieke verhalen van gidsen, in samenwerking met de enthousiaste studenten Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmus Hogeschool Brussel. Ontdek elke week de interviews en geheimen van unieke plekken, verteld door gepassioneerde gidsen.

In Gesprek met de Gids: authentieke verhalen van Centrum Ronde van Vlaanderen

In Gesprek met de Gids: authentieke verhalen van Centrum Ronde van Vlaanderen

Riebedebie lanceert een spannende nieuwe reeks: authentieke verhalen van gidsen, in samenwerking met de enthousiaste studenten Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmus Hogeschool Brussel. Ontdek elke week de interviews en geheimen van unieke plekken, verteld door gepassioneerde gidsen. Benieuwd naar meer? Mis geen enkel interview en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Deze week nemen we je mee naar het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, waar gids Lucien De Schepper ons een kijkje achter de schermen geeft. Veel leesplezier!

5x attractie(f) voor mensen met een visuele beperking

Vijf topattracties zetten een grote stap vooruit met een op maat gemaakt onthaal voor bezoekers met een visuele beperking. Dankzij een intensief begeleidingstraject zijn er verbeteringen doorgevoerd in het onthaal, de opstelling, het educatieve aanbod en de website. Bovendien is het personeel deskundig opgeleid om iedereen een onvergetelijke ervaring te bieden. Kom en ervaar zelf hoe deze attracties nu nog toegankelijker en gastvrijer zijn geworden!

Horst in de steigers: een tijdelijke unieke ervaring

Benieuwd naar de restauratie van het Kasteel van Horst? Ook jij kan het van dichtbij meemaken zijn dankzij de tijdelijke publiekstrekker 'Horst in de steigers'. Tot 8 september 2024 krijg je de kans om langs de stellingen van het kasteel de top te bereiken. Onderweg passeer je ook enkele ruimtes binnen waar je meer info krijgt over het unieke verleden van het Kasteel en de vroegere bewoners. Het hele verhaal werd in een uiterst interessante audiogids gegoten. Riebedebie was erbij op de persvoorstelling op 8 mei!

Graaf dieper: 8 must-do's tijdens de Archeologiedagen!

Op 24, 25 en 26 mei vinden de Archeologiedagen plaats over heel Vlaanderen. Wat valt er dan eigenlijk te beleven? Heel veel! Tijdens de Archeologiedagen kom je meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten. Riebedebie heeft wel x tips om er een boeiend historisch weekend van te maken.

11x inspiratie voor Erfgoeddag!

Duik in de schatkamer van Erfgoeddag 2024 op 21 april met de attracties en musea van Riebedebie! We hebben 11 programma's samengesteld om jou een fantastische dag te bezorgen. Dit jaar draait alles om het thema 'thuis', waarbij we de rijkdom, diversiteit en betovering van het cultureel erfgoed van Vlaanderen en Brussel in de schijnwerpers zetten. Het beste van alles? Al deze ervaringen zijn volledig gratis! Mis deze kans niet om de wonderen van ons erfgoed te ontdekken en een dag vol ontdekkingen te beleven.

Klaar voor Buitenspeeldag? Met deze 6 tips zeker wel!

Stuur je kinderen op woensdag 17 april naar buiten, want het is Buitenspeeldag! Wat begon als een bescheiden evenement, is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Veel geliefde kinderzenders laten deze dag leeg op televisie. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ook enkele attracties en musea van Riebedebie een geweldig programma samengesteld om alle kinderen op woensdag 17 april naar buiten te lokken!

Op z'n paasbest: 15x tips voor een fantastische paasvakantie

Klaar voor een onvergetelijke paasvakantie vol avontuur en plezier? De attracties en musea van Riebedebie hebben een spetterend programma klaarstaan om jouw vakantie te verrijken. Met de zon aan onze zijde belooft het een onvergetelijke tijd te worden. Dus, welke uitstappen staan er op jouw agenda? Laat je verrassen en beleef de ultieme vakantie-ervaring!