Lore

Lore

Een 25-jarige creatieve duizendpoot met een passie voor taal, communicatie en toerisme. Een optimistische bezige bij die geniet van het leven :)

Artikelen van Lore

Horst in de steigers: een tijdelijke unieke ervaring

Benieuwd naar de restauratie van het Kasteel van Horst? Ook jij kan het van dichtbij meemaken zijn dankzij de tijdelijke publiekstrekker 'Horst in de steigers'. Tot 8 september 2024 krijg je de kans om langs de stellingen van het kasteel de top te bereiken. Onderweg passeer je ook enkele ruimtes binnen waar je meer info krijgt over het unieke verleden van het Kasteel en de vroegere bewoners. Het hele verhaal werd in een uiterst interessante audiogids gegoten. Riebedebie was erbij op de persvoorstelling op 8 mei!

Graaf dieper: 8 must-do's tijdens de Archeologiedagen!

Op 24, 25 en 26 mei vinden de Archeologiedagen plaats over heel Vlaanderen. Wat valt er dan eigenlijk te beleven? Heel veel! Tijdens de Archeologiedagen kom je meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten. Riebedebie heeft wel x tips om er een boeiend historisch weekend van te maken.

11x inspiratie voor Erfgoeddag!

Duik in de schatkamer van Erfgoeddag 2024 op 21 april met de attracties en musea van Riebedebie! We hebben 11 programma's samengesteld om jou een fantastische dag te bezorgen. Dit jaar draait alles om het thema 'thuis', waarbij we de rijkdom, diversiteit en betovering van het cultureel erfgoed van Vlaanderen en Brussel in de schijnwerpers zetten. Het beste van alles? Al deze ervaringen zijn volledig gratis! Mis deze kans niet om de wonderen van ons erfgoed te ontdekken en een dag vol ontdekkingen te beleven.

Klaar voor Buitenspeeldag? Met deze 6 tips zeker wel!

Stuur je kinderen op woensdag 17 april naar buiten, want het is Buitenspeeldag! Wat begon als een bescheiden evenement, is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Veel geliefde kinderzenders laten deze dag leeg op televisie. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ook enkele attracties en musea van Riebedebie een geweldig programma samengesteld om alle kinderen op woensdag 17 april naar buiten te lokken!

Op z'n paasbest: 15x tips voor een fantastische paasvakantie

Klaar voor een onvergetelijke paasvakantie vol avontuur en plezier? De attracties en musea van Riebedebie hebben een spetterend programma klaarstaan om jouw vakantie te verrijken. Met de zon aan onze zijde belooft het een onvergetelijke tijd te worden. Dus, welke uitstappen staan er op jouw agenda? Laat je verrassen en beleef de ultieme vakantie-ervaring!

ON/OFF Expo bij Technopolis: een technologische ontdekkingsreis!

Ontdek de nieuwste expo in Technopolis ON/OFF! Ontmoet een robothond, zweef je door de bergen met een VR-parapente, creëer je je eigen stop-motion meesterwerk en zoveel meer!

Krokusvakantie 2024

9x tips voor een geweldige krokusvakantie

Begin de eerste vakantie van het jaar goed met een fantastische uitstap in Vlaanderen of Brussel. De attracties en musea van Riebedebie hebben weer een heus programma samengesteld voor een geweldige krokusvakantie. Wie wil kan zelfs de hele week op pad! Benieuwd wat er te beleven valt?

LAGO

7x LAGO zwemparadijzen voor op je bucketlist

Voor 101 spetterende wateravonturen moet je gewoon een duikje nemen in de LAGO-zwemparadijzen. Met het diverse aanbod zal je uitstap nooit in het water vallen! Onze Riebedebie-reporters hebben al verschillende LAGO-zwemparadijzen mogen ontdekken in heel Vlaanderen. Welke voeg jij toe aan jouw bucketlist?

12x tips voor onvergetelijke kerstavonturen

De kerstvakantie is begonnen! Kerst zit er alvast op, maar nieuwjaar staat al voor de deur. Hoe beleef jij deze twee weken vakantie? Laat je nu inspireren door deze 12 agendatips!

Dag van de Wetenschap

Klaar voor op de Dag van de Wetenschap?

Kijk jij ook zo uit naar de Dag van de Wetenschap op 26 november? Geweldig nieuws: je hoeft niet langer te wachten om de coolste activiteiten te ontdekken. Duik nu in het programma en ontdek de toffe workshops, shows, games, experimenten, expo's, rondleidingen en lezingen. En wist je dat je ook een heleboel activiteiten thuis kan doen? Riebedebie geeft je alvast 13 tips om er een innovatieve dag te maken.

Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen: 6x leuke activiteiten

De 12e editie van Kunstendag voor Kinderen staat voor de deur op 19 november 2023! Kinderen kunnen zich de hele dag onderdompelen in een wereld van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst, of een combinatie van dit alles. Verken snel welke spannende activiteiten er in jouw buurt te ontdekken zijn!

Het Yper Museum: interactief voor jong en oud!

Een interactief museum zoals het Yper Museum is áltijd een goed idee. En neen, niet alleen voor kleine kinderen. Wij als 26- en 28-jarigen hebben ons ook rotgeamuseerd met alle spelletjes en andere interactieve presentaties. We leerden op een leuke manier bij over de geschiedenis van de Kattenstad Ieper! Wie naar Ieper gaat, moet echt tijd maken om dit museum te bezoeken.