Fien

Mama van 2 (2015, 2017) die niets liever wil dan haar kids de wereld laten ontdekken. Houdt van kindvriendelijke musea, avontuurlijke wandelingen en pretparken. Als ik niet op uitstap ben, dan ben ik reisgidsen en blogs aan het uitpluizen op zoek naar volgende, leuke trips.

Articles by Fien

hoofden

Vlaamse klassiekers met een twist bij Musea Sculpta

100 meter, zo ver is Musea Sculpta verwijderd van de Brugse winkeldrukte. En toch overvalt je een enorm gevoel van rust als je hier binnen stapt. We nemen je tijdens de reportage graag mee door de 265 m lange kunstgalerij. Eerlijk is eerlijk, beelden schieten te kort, je moet het vooral zelf gaan ontdekken!

By Fien
26 Nov 2023
Bruges Beer experience

Word een echte bierkenner in Brugge

Net zoals de gemiddelde Vlaming, bezochten we in het verleden al eens een brouwerij en hoorden we dus het verhaal van het brouwproces al wel eens passeren. Maar zo een beer experience? We wisten eerlijk gezegd niet goed wat we ons daarbij moesten voorstellen. We waren dus heel benieuwd wat we van deze combinatie van museum, interactieve beleving en proeverij moesten verwachten.

By Fien
16 Nov 2023
Frietmuseum

Frietjes smullen in Brugge

Als je aan onze dochter vraagt wat haar lievelingseten is, dan twijfelt ze geen seconde. Frietjes! Eerlijk is eerlijk, als rasechte Belg kan zo een portie goudgebakken frietjes me ook wel smaken. Wij waren dus alvast heel enthousiast om op verkenning te gaan in het eerste en enige frietmuseum ter wereld, en dat in Brugge.

By Fien
05 Nov 2023
Lichtwandeling

7 lichtevenementen die je niet wil missen

Al laat het weer het nog niet echt voelen, de herfst is in het land. En dat betekent dat het 's avonds opnieuw vroeger donker is en we terug kunnen genieten van de mooiste lichtjeswandelingen en vuurspektakels. We zetten jullie alvast op weg met een lijstje met 7 exemplaren die je niet mag missen. Benieuwd welke jij alvast in je agenda zet.

By Fien
09 Oct 2023
Hidrodoe

Waterpret bij Hidrodoe

Wist je dat er 125 liter water nodig is vooraleer je kan genieten van een heerlijk pakje frietjes? En zelfs 1.570 liter om te kunnen smullen van je verjaardagstaart? Wist je dat het vroeger gezonder was om een glas bier in plaats van water te drinken? Kom het op een speelse manier te weten na je bezoek aan Hidrodoe!

By Fien
26 Sep 2023
Ronse - Hoge Mote

Ronse beleven tijdens de Openmonumentendagen

Ronse, slechts een halfuur rijden van bij ons thuis, en toch kenden we het enkel maar van het Muziekbos en de grens met Wallonië. Open Monumentendag vormde dan ook de ideale gelegenheid om daar verandering in te brengen. Met veel plezier vertrokken we op een zomerse dag op verkenning in de voor ons onbekende stad in de Vlaamse Ardennen.

By Fien
18 Sep 2023
kattenstad

Een beestig bezoek aan de kattenstad Ieper

We trokken afgelopen weekend naar de Westhoek, bekend om zijn Picon en Jules Destrooper koekjes, maar vooral gekenmerkt door de vele sporen van de Eerste Wereldoorlog. Deze keer stond Ieper op de planning, de grootste stad van de Westhoek, ook wel bekend als de kattenstad. Het is de ideale stad om een wandeling over de Vesten, of door de gezellige binnenstad, te combineren met een museumbezoek.

By Fien
10 Apr 2023
HIPPO.WAR

HIPPO.WAR: Oorlogspaarden in de Waregemse hippodroom

Waregem zonder paarden, dat is zoals spaghetti zonder kaas of een café zonder bier. Op 30 augustus 1847 vond onder massale belangstelling de eerste Waregem Koerse plaats. Vanaf dat moment verzamelen meer dan 35.000 mensen zich elk jaar op de eerste dinsdag na de laatste zondag van augustus in de Waregemse hippodroom om de paarden over de Gaverbeek te zien springen. Sinds 2017 kan je heel het jaar door een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum HIPPO.WAR. In dit gratis museum kom je meer te weten over de rol van het paard en de Amerikanen in WO I.

By Fien
26 Feb 2023
Speelpunt

Klimmen en spelen bij LAGO Speelpunt

De binnenspeeltuin, voor de meeste ouders een ware nachtmerrie, voor hun kinderen de hemel op aarde. Onze kids probeerden reeds heel wat exemplaren uit en ik moet eerlijk toegeven dat je als ouders toch meestal dezelfde speelelementen ziet terug komen. We gingen dan ook heel graag op ontdekking bij LAGO speelpunt, de binnenspeeltuin next level, waar je naast de klassieke klim- en klautertoestellen nog heel wat meer kan beleven.

By Fien
29 Dec 2022