Waarom een bezoekje aan het Provinciedomein Kessel-Lo dik de moeite is

Zin in een portie natuur na een dagje Leuven?t Het uitgestrekte Provinciedomein Kessel-Lo ligt op nog geen twee kilometer van het station. Perfect te combineren met een stadsbezoek.

We parkeren de auto aan het mountainbikeparcours en gaan op verkenning. In een provinciaal domein is de natuur vaak meer aangelegd dan in een bos, maar hier is dat niet echt het geval. Overal worden grasvlaktes afgewisseld bomen en met stukjes bloemenweide.
We nestelen ons aan een grote speeltuin en zien Fleur in het eerste uur niet meer terug. De verschillende klim-en klauterplekken zijn in natuurlijke materialen gebouwd en gaan op in het groen.  En dit is niet de enige speelplek. Op verschillende plaatsen in het provinciedomein komen we nog leuke speeltuinen tegen. Op dit ogenblik zijn ze nog een andere grote speeltuin aan het vernieuwen, die deze zomer nog open moet gaan.

Glijden maar in provinciedomein Kessel-Lo
Prachtige natuurlijke speeltuinen in provinciedomein Kessel-Lo
Superveel speeltuinen in provinciedomein Kessel-Lo

Superveel verschillende activiteiten in dit provinciedomein

Ook de kinderboerderij met de ezels en geiten valt in de smaak en bij de daarnaast gelegen waterspeeltuin blijven we ook een tijdje hangen. Het fotogenieke ploeterbos is een hit bij de dochter. Op paaltjes lopen over een beekje vol kikkerdril is altijd een uitdaging. Moeder wil net als de dochter ook even tonen dat ze nog altijd avontuurlijk is en sukkelt even later met lange jurk in het poeltje. Gevolg: een natte jurk, voeten vol kikkerdril en omstaanders die de slappe lach krijgen. Maar hé, het is meer dan 25 graden, dus er zijn ergere dingen dan een opfrissing.

We hebben niet genoeg tijd om alles uit te testen. Verspreid over het hele domein vind je ook nog skateramps, een rolschaalspiste, petanqueveldjes, minigolf en nog veel meer. Meer dan genoeg te doen dus voor jong en oud. Normaal kan je op de vijvers ook verschillende types bootjes huren, wat voorlopig door corona nog gesloten is. Er is ook een leuk openluchtzwembad, maar daar moet je op dit ogenblik vooraf voor reserveren.

En helemaal niet onbelangrijk: toegang tot het provinciedomein is gratis ! Uiteraard is er wel een kostprijs voor bepaalde attracties zoals het zwembad, het verkeerspark of het huren van een bootje. En wil je net als wij echt direct bij de ingang parkeren op één van de verschillende parkings van het provinciaal domein, dan betaal je hiervoor 3 euro.

Een mooie waterspeeltuin is altijd een hit bij mooi weer.
Dieren spotten in de kinderboerderij
Het prachtige ploeterbos in het provinciedomein Kessel-Lo

Zin in een echt verwenmoment in het provinciedomein?

Wij besloten onszelf te verwennen met een extraatje en bestelden een heerlijke picknickmand bij Aboxx. Murielle van Aboxx woont in de wijk achter het provinciaal domein (op zo’n 800 meter van de ingang) en zet met veel liefde een prachtige picknickmand voor jou klaar in de pick-up box voor haar deur. En bij picknick mag je je gerust een luxe versie voorstellen. Geen simpele broodjes met kaas en ham, maar heerlijke aperitiefjes, een pastaslaatje, luxe brood en dips, tot en met goddelijke profiterolles en vers fruit als toetje. Het leuke is dat je vooraf niet weet wat er in je picknickbox zal zitten, dus het ‘unboxen’ van de mand is al ervaring op zich voor het hele gezin. Bij het wegrijden mag je de picknickbox met de vuile vaat gewoon weer in diezelfde box aan de deur afzetten. Als dat geen echt vakantiegevoel is!

Tof dat de picknickmand een echte verrassing is!
Een heerlijke luxe picknick!