Zilvermeer ontvangt opnieuw internationaal 'Green Key' duurzaamheidslabel

Op 29 januari 2024 ontving Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer opnieuw het "Green Key" certificaat voor hun inzet in duurzaam toerisme. Het certificaat, uitgereikt door GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen, onderscheidt toeristische uitbaters die zich inzetten voor duurzaamheid. Het Zilvermeer legt de focus op milieuvriendelijk toerisme, in lijn met de groeiende vraag van bewuste reizigers.

Provincie Antwerpen schittert met duurzame buitenverlichting op Recreatiedomein Zilvermeer

In lijn met haar voortdurende inzet voor Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) heeft Provincie Antwerpen een nieuwe mijlpaal bereikt. Bij de vernieuwing van de straat- en buitenverlichting op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol wordt de overstap gemaakt naar energiezuinige ledverlichting. Extra meters worden geïnstalleerd om het verbruik nauwkeurig op te volgen. Een sprankelende stap naar een duurzamere toekomst!

Groepsfoto laureaten Green Key - Copyright: GoodPlanet Belgium

Green Key: Internationaal Duurzaamheidslabel voor Toerisme en Recreatie

Green Key is hét internationale duurzaamheidslabel voor accommodaties, MICE-locaties, attracties en restaurants in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit label biedt consumenten een snel overzicht van welke toeristische ondernemingen duurzaam opereren. Het is een geruststellende garantie voor milieubewuste consumenten.

Om het Green Key-label te ontvangen, moeten ondernemers voldoen aan strikte normen. Het programma, ondergebracht bij de Foundation For Environmental Education (FEE), wordt in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet, met steun van Toerisme Vlaanderen. Het label is niet alleen een erkenning, maar ook een stimulans voor duurzame praktijken in de toerisme-industrie.