Passchendaele Museum verrast met twee nieuwigheden

Vanaf 1 februari 2024 opent het Passchendaele Museum in Zonnebeke opnieuw de deuren. Bezoekers kunnen zich laten onderdompelen in een gloednieuwe belevingsexpo en een tijdelijke tentoonstelling. Het museum blijft zo het verhaal van de Slag bij Passendale en de vele slachtoffers brengen en herdenken.

Nieuwe belevingsexpo ‘Passchendaele 1917’

Met de steun van Provincie West-Vlaanderen presenteert het Passchendaele Museum een immersieve ruimte als introductie tot de Slag bij Passendale. De belevingsexpo omvat krachtige visualisaties, op maat gemaakte muziek door Jef Neve en metershoge geprojecteerde historische beelden. Het is een totaalbeleving waarbij bezoekers, jong en oud, volledig ondergedompeld worden in het verhaal en landschap van 1917.

Tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’

In het kader van het WOI-themajaar Landscapes | Feel Flanders Fields van Toerisme Vlaanderen en Westtoer opent het museum de tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’. Hier staat de rol van het landschap als getuige en drager van oorlogsverhalen centraal. Bezoekers volgen aan de hand van persoonsverhalen de tocht van een gewone soldaat. ‘Echoes of War’ moedigt aan om na het bezoek het omliggende landschap te ontdekken.

Familievriendelijk parcours

Voor jonge bezoekers is er nog steeds een familievriendelijk parcours met Lisa, haar neefje Louis en museumratje Maurice. Interactieve elementen zorgen ervoor dat ook kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis.

Praktisch

Het Passchendaele Museum is van 1 februari tot en met 17 november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur, met laatste toegang tot het museum om 16.30 uur. Meer informatie en tickets zijn beschikbaar op de website van Passchendaele.