Passchendaele Museum

Memorial Museum Passchendaele 1917
Beleef het verhaal van WO I en verken de ondergrondse "dugout" en loopgraven. De jongste bezoekers kunnen met Maurice, het museumratje op ontdekkingstocht. Dit museum is partner van Belgium, Battlefield of Europe.
Aanvaardt Riebedebie-Pas
Shop
Attractie met aanbod Iedereen Verdient Vakantie
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Parking
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Familievriendelijk parcours

De kinderen kunnen op ontdekkingstocht met Lisa, Louis en museumratje Maurice. Met een luisterspel, plooikaart en leuke opdrachten leren ze zo spelenderwijs meer over de Groote Oorlog. Ondertussen volgen de volwassenen op hetzelfde tempo hun eigen parcours met een audiogids. Ontdek samen hoe het was om ondergronds te leven. Bekijk vele videofragmenten en ontdek de bunkers in gereconstrueerde Duitse en Britse loopgraven! 

Wat na het museumbezoek?

Het Passchendaele Museum ligt in het kasteeldomein van Zonnebeke waar je kan wandelen langs de vijver, de acht Herinneringstuinen in de vorm van een poppy, de 8 meter hoge Pou Maumahara (Maori houtsculptuur), de kerktoren van Zonnebeke... Vlak naast het museum ontdek je via het avonturenpad (1,9 km) het kasteeldomein op een leuke en actieve manier met stapstammen, wandelbruggetjes en touwsculpturen. 
Maar daar blijft het niet bij. Van aan het museum verken je via verschillende wandel- en fietslussen de omgeving. Als 'open museum' legt het Passchendaele Museum de link tussen historische feiten die je tijdens het bezoek meekrijgt en het landschap. Belangrijke schakels zijn het Polygoonbos, de vele bunkers en het gratis bezoekerscentrum van Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld.