6 atypische uitstappen om met je kroost te doen

Joepie het is bijna herfstvakantie! Geen inspiratie? Geen paniek, Riebedebie to the rescue! Lobke verzamelde 6 originele activiteiten om deze vakantie eens met je kroost te doen:

1. Betovering
Bent je op zoek naar een geweldig avontuur in het midden van de Brusselse stad? Kom dan naar het avonturenpark Betovering! Dit avonturenpark is gelegen in het grootste stadsbos van de stad Brussel. Bij aankomst ontvangt je een spelkaart, perkament en een avonturentas. Vervolgens ga je het park beleven en ontmoet je een geweldige wereld in de Middeleeuwen waar je paden moet volgen, valstrikken moet vermijden en obstakels moet overwinnen om de finish te behalen. Gedurende ongeveer 3 uur word je een geschiedenispersonage zoals bijvoorbeeld een barbaar, kobold, fee, prinses,... en ontmoet je ook andere vrolijke en raadselachtige personages. Met een spelkaart in de hand moet je puzzels oplossen en uitdagingen winnen om de zoektocht te voltooien. Elke puzzel leidt je naar een aanwijzing die je een beetje geschiedenis zal geven en je na enig nadenken, zal vertellen waar je naartoe moet gaan om de volgende aanwijzing te vinden. Voor de sportievelingen is er ook een hoogteparcours waarbij je door de bomen en over obstakels moet klimmen. Aanradertje van jewelste!

2. Het Bakkerijmuseum in Veurne
Een museum saai? Niet als het gaat om een interactief en kindvriendelijk museum zoals dit! Een zoektocht, een kleutertoer of liever een workshop koekjes bakken? Het kan allemaal in dit supercoole museum voor kinderen vanaf 4 jaar. Aanrader van jewelste!

3. Het Stoomcentrum in Maldegem
Wie denkt dat de stoomtrein tot het verleden behoort, kent het station van Maldegem niet. Het charmante stationnetje uit 1862 is beschermd als monument en mag zich vandaag  terecht "een levend stoommuseum" noemen. Hier keer je puffend en stomend vijftig jaar terug in de tijd. Tijdens het zomerseizoen kan je sporen tussen Maldegem en Eeklo. En treinen en kinderen, dat is altijd een hit, toch?

4. Met water spelen in Hidrodoe
In Hidrodoe kan je ook in openlucht experimenteren met water in de Blauwe Watertuin. Hier staan fantastische experimenten zoals het pompenspel, de waterparaplu, de springfontein, de hydraulische lift,... op jou te wachten. Niet te missen!

Hidrodoe

5. Het Planetenpad in het Nationaal Park Hoge Kempen
Wandelen hoeft niet saai te zijn! Het planetenpad is een 1,4 km lange wandeling door het bosrijke Kattevennen. Maak kennis met de acht planeten van ons Zonnestelsel en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het zonnestelsel wordt hier 4 miljard keer kleiner voorgesteld dan de werkelijkheid. De start wordt gegeven aan het bezoekersonthaal, terugkeren doe je via het ‘Natuurpad’. Totale wandelafstand: 4,5 km.

6. Als een ridder en prinses naar het kasteel van Beersel
Het kasteel van Beersel, een waterburcht, is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Het staat er nog zoals het er uitzag aan het einde van de 15de eeuw. Door de eeuwen heen kende dit waterslot een zeer bewogen geschiedenis. Als bezoeker ervaar je meteen hoe men leefde in een middeleeuws, versterkt kasteel. Ga er verkleed naartoe met je kroost als prins en ridder en vertel hen verhalen van vroeger...wedden dat ze helemaal mee opgaan in de magie?

Bakkerijmuseum Veurne