Afkoelen? 6 x (openlucht)zwembaden of vijvers

Zomerse temperaturen & nood aan afkoeling? Op deze 6 plaatsen moet je zijn

Wil je afkoelen in de zomer in Vlaanderen maar heb je geen idee waar je moet zijn? In deze 6 (openlucht)zwembaden of vijvers kan je naar hartenlust zwemmen en plonzen met je familie, vrienden of kennissen! 

Afkoelplek 1: zwemmen in één van de LAGO-zwemcomplexen


Zoek het allercoolste zwembad bij jou in de buurt en ga een dagje zwemmen in één van de vele LAGO-zwembaden.

LAGO Dommelslag in Overpelt
bijvoorbeeld is zoveel meer dan enkel een zwembad! Sportievelingen kunnen terecht in het 25 meter-bad (met 6 banen!). Voor jong en oud is er sensatie in de unieke wildwaterbaan, het golfslagbad en de spectaculaire bandenglijbaan van maar liefst 110 meter lang. De allerkleinsten worden verwend in de verwarmde kinderbaden met kleurrijke waterspeeltuin. Pret verzekerd!

Ook in Lier is er zo’n leuk zwembad : LAGO De Waterperels. En in Beveren vind je LAGO De Meerminnen. Of wat dacht je van een bezoekje aan het zwembad van Gent LAGO Rozenbroeken met een buitenbad dat 365 dagen per jaar toegankelijk is?

Bij LAGO Kortrijk Weide beleef je een spetterende (halve) daguitstap met het ganse gezin. De allerkleinsten spetteren erop los in de waterspeeltuin en avontuurlijke waterratten overwinnen de langste wildwaterbaan van de Benelux! LAGO Olympia Brugge heeft dan weer  een wellnessaanbod zowel in openlucht als binnen waar je je alvast mag opmaken voor een heerlijk ontspannende dag dichtbij huis.

Ontdek alle LAGO-zwemparadijzen hier


LAGO Rozebroeken - getest en goedgekeurd door onze Riebedebie-reporter Mieke


Net voor de lockdown trok Mieke richting Gent om er een exotische namiddag te beleven met haar dochters.

Mieke: “Vanop de ruime parking zien onze meisjes de speeltuin liggen en uiteraard wordt die eerst uitvoerig uitgetest om daarna binnenin exotischere temperaturen op te zoeken. Bij het binnenkomen valt ons oog meteen op de wildwaterbaan. Het toffe is dat je de keuze hebt tussen de gemakkelijke en de moeilijke variant. De meisjes durven na de gemakkelijke ook de moeilijke variant uitproberen en zijn er bijna niet van weg te slaan."

"De verschillende glijbanen lonken echter en de keuze is groot. We zoeven eerst van de familiebandenglijbaan en kiezen daarna voor de wat snellere ‘Green Mamba’. De blauwe glijbaan wordt door de mama’s alleen uitgetest, want deze is enkel 10+. Via de ‘King Cobra’ komen we naar een grote tol terecht, om na een snel rondje weer verder richting uitgang te glijden. De meisjes die beneden wachten, moeten stiekem wel lachen om het gegil van de mama’s."

"Voor de kleine kinderen is er ook een groot kinderbad met verschillende leuke speelelementen. En dan is er ook nog een hele fijne wellnesszone. Het warme lagunebad is zalig om in te vertoeven. LAGO Rozebroeken Gent heeft daarnaast ook nog een sauna, hamman en dampbad, maar dit is kinderen niet toegelaten. De meisjes zijn het unaniem eens dat dit een topzwembad is en ze willen hier zeker nog een keertje terug komen!”
 

“Dit is een topzwembad! Hier willen we nog eens naartoe komen!”
Mieke
Riebedebie-reporter
Lago Rozenbroeken Gent

Afkoelplek 2: waterplezier in De Lilse Bergen

De Lilse Bergen laat het hele gezin genieten: je kan er heerlijk samen gaan zwemmen in de grote zwemvijver. Een ander gedeelte is een plonsvijver met een mega grote speeltuin erin en errond!  Het grootste gedeelte van de vijver is voor de waterattracties: waterfietsen, SUP-boards en kajaks. 1 ding is zeker hier: waterpret verzekerd!

Wat leuk is dat je nog veel meer kan doen in De Lilse Bergen dan alleen maar zwemmen: van ravotten in de reuzegrote peuter- en kinderspeeltuin, relaxen op het strand, zalig terrasje, minigolf tot skelteren,... Afkoelen en spelen ga je hier zeker kunnen doen!

Ontdek alles over De Lilse Bergen
 

Afkoelplek 3: helemaal ontspannen in Bellewaerde Aquapark

New kid in town in Ieper is Bellewaerde Aquapark: een totaalbeleving voor het ganse gezin! Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in én op de Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten.

Of wat dacht je van het Aqua Fort: een leuke speelzone met kantelende emmers. De allerkleinsten beleven plezier op Bambino Beach, een peuterbad en speelzone op hun maat. Bezoekers ontdekken het volledige aquapark langsheen de Jungle Expedition, een lazy river die hen meevoert langs de verschillende speelzones, maar ook het aquarium met exotische vissen, een klimmuur en tal van watereffecten.

Ook wie gewoon wat wil ontspannen vindt hier zijn gading, in één van de vele strandstoelen en de wellnesszones met jaccuzzi’s en een sauna. Voor de warme zomerdagen is er ook een buitenterras met ligweide voorzien.

Lees alles over Bellewaerde Aquapark


Getest en goedgekeurd: Riebedebie-reporter Leen dook in Bellewaerde Aquapark met haar kroost.


Leen: “In dit avontuurlijke aquapark zijn er verschillende glijbanen, een klimmuur boven een zwembad, een sauna en bubbelbaden. Alles is er supernet en slim geregeld. Zo open je je lockerkastje met een armband zodat je niet naar munten moet zoeken."

"Onze kinderen voelden zich natuurlijk het meest aangetrokken door de glijbanen. We testten de glijbaan waar je met een duoband induikt in verschillende combinaties en dat was voor mij als mama al avontuurlijk genoeg (lacht). Maar je bent Riebedebie-reporter of je bent het niet, dus probeerden we ook met het hele gezin de Aquaventure uit. Volgens één van de medewerkers mocht ik dit echt niet missen. Deze waterglijbaan daal je af in een vlot waar je met vier in kan. En ja, ik dacht echt even dat we buiten (!) uit de bocht zouden vliegen!  Van zwemmen krijg je een hongertje, dus we trokken nog richting Ieper om een leuk restaurantje op te zoeken! Een topdagje was het zeker!”

Bellewaerde Aquapark

Afkoelplek 4: de verfrissing opzoeken in de Halve Maan in Diest

Een gloednieuw openluchtzwembad met zandstrand en een waterglijbanen voor de kinderen, dat is De Halve Maan Diest. Durft je kleuter nog niet goed het grote zwembad in? In de waterspeeltuin op het zandstrand beleven ze dolle pret op een veilige manier.

Ontdek alles wat De Halve Maan te bieden heeft.

Afkoelplek 5: waterplezier in het Netepark in Herentals

Ook het Netepark in Herentals is een aanrader. Het park beschikt over een 25-meterbad, een glijbaan van 70 meter, een whirlpool, een spectaculair recreatiebad, een peuterbad en buitenzwembaden. Om van de speeltuin, trampolines, speelweide en voetbalvelden nog maar te zwijgen!

Zwemmen in Herentals? Dit moet je weten

Afkoelplek 6: De Ster in Sint-Niklaas voor waterratten

In recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas brengen 450 meter strand, ligweiden en een zwemvijver je helemaal in vakantiemodus! Elke zomer is er ook een gigantisch springkasteel dat op het water drijft, zwemmen tot de zon onder gaat, dat kan je hier zeker doen.

Zwemmen in De Ster: alle info op een rij

afkoelen in de zomer in vlaanderen