Plonsen in LAGO Brugge Olympia

Op een grijze decemberdag gingen we zwemmen bij LAGO Brugge Olympia. Zwemmen is altijd een goed idee en al helemaal wanneer je drie glijbanen, één wildwaterbaan, twee sauna's, één jacuzzi, een buitenbad en veel meer hebt. Ontdek onze ervaring via dit fotoverslag. 

Een paradijs voor jong en oud

Bij de start van de kerstvakantie trokken we naar het subtropisch zwembad Lago Brugge Olympia. Bij aankomst krijg je een elektronische armband waarmee je toegang hebt tot het zwembad én de lockers. Geen gedoe dus met het zoeken naar de juiste muntjes. Er zijn ook voldoende grote gezinskabines, altijd handig met kleine kinderen. 

Het zwembad zelf is een paradijs voor grote en kleine kinderen. Een golfslagbad, drie glijbanen en een wilde glijbaan. De glijbanen zijn heel leuk. De eerste glijbaan 'de Magic Twice' daagt je uit om tegen elkaar te racen. Wat traag begint, bouwt algauw op tot een snelle race. Mijn kleinste dochter gilde het hele zwembad bij elkaar maar wilde telkens opnieuw racen tegen iemand. De glijbaan 'magic tube' doe je met een band. Het voelt alsof je over het water zweeft. De laatste glijbaan hebben we niet gedaan, mijn dochters hadden schrik voor de haaienmond ;). 

Het zwemparadijs is goed en vlot bereikbaar met de auto door zijn ligging aan het Jan Breydelstadium. 

ready set go
glijbanenfun
glijbanenfunII
glijbanenfun III

Wildwater-fun

Even uitrusten en mee dijen op de golven kan in het nabij gelegen golfslagbad of in het warme lagunebad. Beiden hebben een heel aangename temperatuur. Maar veel rusten zat er niet in. Mijn dochters werden aangetrokken door de wildwaterbaan. En wild... dat was die.... Je wordt echt mee gesleurd door het water, een paar keer onder kop, iemand voorbij steken...om dan op het einde zo elegant mogelijk proberen recht te staan. 

Super fijn om het innerlijk kind in je naar boven te halen. We hebben deze glijbaan dan ook zeker een 10-tal keer gedaan. Dat je niet lang moet wachten (door het snelle tempo) is hierbij handig meegenomen.  

het golfslagbad
Wildwaterbaan
Wildwaterbaan II
Wildwaterbaan III

Plonsen en dobberen

Het ondiepe bad voor peuters - kleuters is aardig vormgegeven met tal van waterspelletjes/spuitjes. Handig dat ook het zwemmersterras hierop aansluit, op deze manier kunnen ouders iets drinken terwijl ze hun kinderen in de gaten kunnen houden. Ook mijn dochters wilden persé de waterspelletjes uittesten, ze stippelden een parcours uit. 

Voor ons was het hoogtepunt de sauna met het buitenbad. Hoe zalig is het niet om eerst 15 min in de sauna af te zien om dan in het buitenbad te gaan zwemmen. Mijn oudste dochter -die nog niet in de sauna mocht- wisselde de warme jacuzzi af met het koude buitenbad. Zalig, we bleven buiten hangen tot de zon onderging. Een vakantiegevoel was hier niet ver weg! 

plonsen
plonsen II
plonsen III
buitenspelen
Griet

Echtgenote en mama van Esmee (2013) en Billie (2017). Fotograaf in bijberoep maar ook in haar vrije tijd vind je haar met de camera in de hand. Houdt van momenten en het vastleggen van die momenten in tastbare herinneringen. Vertaalt graag uitstapjes in een reeks beelden.