Welkom Zuri: nieuwe giraf in Bellewaerde Park!

In Bellewaerde Park in Ieper mogen ze een nieuwe langnekkige vriend verwelkomen. De nieuwe Giraf draagt de naam Zuri en maakte de oversteek vanuit Pairi Daiza, het befaamde dierenpark in Henegouwen. Zuri heeft zijn intrek genomen in Bellewaerde als onderdeel van een belangrijk kweekprogramma. Met de komst van Zuri staat de giraffenfamilie in Bellewaerde Park nu op vier exemplaren.

Europees kweekprogramma

In totaal kun je nu vier giraffen bewonderen in het park, waaronder de charmante man Dumisani (4,5 jaar) en drie dames: Safiya (4,5 jaar), Kamala (3 jaar) en de nieuwste aanwinst, Zuri (3 jaar). De kennismaking met de drie andere giraffen liep alvast van een leien dakje. Vrouwelijke Rothschildgiraffen worden vanaf 3 jaar geslachtsrijp. De komst van Zuri is van groot belang voor het Europees kweekprogramma, waar Bellewaerde actief aan deelneemt in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Vernieuwde Savanne

Vanaf 30 maart hebben bezoekers de kans om Zuri persoonlijk te ontmoeten in het onlangs vernieuwde giraffenverblijf. De Savanne onderging vorig jaar aanzienlijke uitbreidingen, waardoor er nu meer ruimte is voor een grotere giraffenpopulatie. Bovendien worden de stallen op een duurzame manier verwarmd met behulp van geothermie. Daarnaast zijn er zandbedden toegevoegd en zijn er verbeterde trainingsfaciliteiten geïntegreerd in de Savanne.

Wil je graag al een sneak peak? Dan kan je de aankomst van Zuri in onderstaande video bekijken!