Bellewaerde - ook voor de allerkleinsten een aanrader!

Na 13 jaar opende Bellewaerde Park in Ieper nogmaals de deuren tijdens de winterperiode. Als mama van een dochter van 1 jaar leek mij dit zeer fijn om te doen. Hoe zo'n bezoek verloopt in een pret- en dierenpark met onze kleine avonturier? Dat lees je in onze reportage!

Kinderland: avonturen op maat voor kleintjes

Onze dag begon in Kinderland, waar kleurrijke attracties op maat gemaakt leken voor de allerkleinsten. Van mini reuzenrad, de vlinders tot de draaiende bus. We deden het allemaal! De auto's en trein waren de favorieten van onze kleine meid, die vol vreugde kon sturen en rondkijken tijdens de rit.

Naast een tal van leuke attracties kan je de allerkleinsten ook het dierenrijk laten ontdekken. Bellewaerde Park is het enige pretpark in België die naast attractiepark ook een dierenpark is. Ons kleine meid was alvast in de wolken bij het zien van al deze mooi verzorgde dieren. Enkele hoogtepunten voor haar? Zo goed als oog in oog staan met de giraf en de fascinerende roze pelikaan die zeer dichtbij komt zwemmen aan de waterval.

Kings Table: Culinair Feest voor Iedereen

Een vorstelijke stop bij Kings Table onthulde niet alleen een majestueuze sfeer, maar ook een gevarieerd heerlijk aanbod. Deze eetgelegenheid in Bellewaerde Park overtreft de standaard verwachtingen. Wat Kings Table echt opmerkelijk maakt, is de diversiteit op de menu. Vegetariërs vinden hier heerlijke opties, en gezond eten is geen uitzondering. Kleurrijke salades met een overvloed aan groenten voegen een fris element toe aan de ervaring.

Onze keuze; de sappige balletjes in tomatensaus,. Het was niet alleen een genot voor ons kleintje, maar ook voor ons. De frietjes van onze menu konden we makkelijk vervangen door puree!

Verkenningstocht en ontspanning

Na het eten volgden nog enkele attracties, en natuurlijk een noodzakelijke pamperpauze. Ook hier is alles voorzien voor de allerkleinsten. Een goed verzorgingskussen op een ruime tafel is zeker aangenaam voor zowel groot als klein. Na het verversen, even bijslapen en dan tijd voor mama en papa om een ontspannen wandeling te maken door het park. De goed onderhouden paden en de gezinsvriendelijke omgeving maakten het plaatje compleet.

Shows, speeltuin en sneeuwpret

Ondanks enkele gesloten attracties in de winter, bood Bellewaerde alternatieven zoals de betoverende Wintershow, Santa's Playground, kerstmarktkramen en een heus sneeuwkanon. De Wintershow, een schot in de roos, betoverde zowel jong als oud met muziek en fantastische artiesten. In de Santa’s playground binnenspeeltuin vonden de kleintjes hun eigen wintereiland, terwijl het sneeuwkanon voor een magische winterse sfeer zorgde buiten.

Het is leuk dat er heel wat voorzien is ook voor de kleintjes om tijdens de koude winterdagen toch alle pret te vinden. Daarnaast is het ook fijn dat je de kans hebt je overal op te warmen in het park. Ons meisje heeft alvast kunnen genieten van een feestelijk ballenbad met een klim op het kinderkasteel. En details maken de beleving af, zo was er ook een schommelpaard – of beter gezegd, een schommelrendier voorzien. 

Betoverende avond: Lichtjes, parade en een leeuw in kerstpak

Een avondwandeling door het park onthulde een nieuw gezicht, verlicht door de betoverende kerstverlichting. De Kerstparade bracht kleur, vreugde en prachtige figuren. Alweer waren we helemaal onder de indruk. De artiesten van de parade spelen in op de wensen van ons kleintje en dat maakt haar dag! Nog een hoogtepunt? Een leeuw in een kerstpak, een onvergetelijke ontmoeting die ons doet uitkijken naar volgend jaar.

Dankjewel, Bellewaerde!

Met een laatste blik op de fonkelende lichtjes sloten we onze dag af. Bellewaerde Park betekende niet alleen plezier in de winter, maar ook een onvergetelijke dag voor ons allerkleinste. Dankjewel, Bellewaerde Park, voor deze magische ervaring die we koesteren. Alvast tot volgend jaar!