3 x te gekke slaapplekken

dranouter

Bijzondere plekjes om te overnachten

Op zoek naar bijzondere plekjes om de nacht door te brengen? Dan verzamelden wij voor jou 3 te gekke slaapplekken én bijbehorende uitstapjes!  

West-Vlaanderen: Vakantieverblijf De Backstage in Dranouter 

Vakantieverblijf De Backstage is een ecologisch vakantieverblijf met het gevoel van Festival Dranouter en voorzien van alle comfort. Dit unieke vakantieverblijf maakt deel uit van het Artist In Residence-project. Hiermee wil Festival Dranouter bands en muzikanten de kans geven om hun muziek verder te ontwikkelen. Is Vakantieverblijf De Backstage niet geboekt door een artiest? Goed nieuws, want dan kan jij Vakantieverblijf De Backstage huren met jouw vrienden of familie! Je beleeft er de Festival Dranouter-ervaring, gelegen in de backstage-zone van Festival Dranouter. Zo slaap je in de ruimte waar ooit de backstage suite was van The Kooks, Brihang, Patti Smith, Angèle, Bart Peeters en Nick Cave! 
www.debackstage.be 

Mogelijke uitstappen in de buurt: 

  • Breng zeker een bezoek aan De Klankmakerij. 

  • Ga naar Heuvellab, een ‘doe-atelier’ voor families dat in juni zijn deuren in het bezoekerscentrum van Kemmel opent. 

Terra nova

Antwerpen: Overnachten in een cocoon in hartje Arboretum in Kalmthout 

Altijd al eens willen slapen in het Arboretum in Kalmthout? De bolvormige 'cocoon' tent hangt tussen de bomen en wiegt je zachtjes in slaap. Je checkt in voor sluitingstijd, daarna kun je in alle rust het domein verkennen. Maak een wandeling in de tuin, speel een gezelschapsspelletje bij sfeerlicht of ga gezellig uit eten in de buurt van het arboretum. Onder het gefluit van de vogeltjes en het licht geruis van de bladeren word je wakker. Een picknickmand met vers ontbijt staat 's ochtends voor je klaar. Daarna heb je nog tijd om je mini-vakantie af te ronden tijdens een ochtendwandeling in de tuin. Helemaal ontspannen en met opgeladen batterijen keer je naar huis, klaar voor een nieuwe dag. 
www.terranova.be 
 

Mogelijke uitstappen in de buurt: 

  • Breng zeker een bezoek aan het Arboretum zelf en aan de Kalmthoutse Heide.  

het bolhuis diest

Vlaams-Brabant: Slapen in een echte natuurboerderij in Diest  

Met zijn tweetjes, met de kids of met vrienden er tussenuit voor een hoevevakantie? dat kan op boerderij Het Bolhuis, op de grens van Diest met Tessenderlo. Je kan kiezen tussen een studio in de gerestaureerde kempische hoeve uit de 16de eeuw of - avontuurlijker! - in een authentieke woonwagen op het erf. Zowel de studio als woonwagen beschikken elk over een zithoek, keuken, badkamer en slaapgelegenheid voor vijf personen. 
 www.toerismediest.be/horeca-detail-136/hoevevakantie-het-bolhuis 
 
Mogelijke uitstappen in de buurt: 

  • Trek voor een daguitstap naar stad Diest waar er heel wat te beleven valt voor jong en oud. 

  • Ook leuk! Meerdaagse ezeltrektochten. Bij een twee-, drie- of vierdaagse ezeltrektocht kan je overnachten in een safaritent midden in de natuur. Trek er met een ezel op uit en geniet onderweg van een hoevepicknick, met streekbier natuurlijk. 

Op zoek naar meer te gekke slaapplekken?

Haast je dan snel naar één van onze afhaalpunten en ontdek ons zomermagazine 2022! Hier staan nog meer te gekke slaapplekken in én nog veel meer leuke uitstapjes.