Alternatieven voor de binnenspeeltuin? Dit zeggen 3 leuke mama's

Het is weekend en dan trek je er al eens graag op uit met je kroost, toch? Maar krijg je spontaan hoofdpijn wanneer je alleen nog maar denkt aan alweer een namiddag in de binnenspeeltuin?Wij snappen dat perfect (been there, done that). Maar wat is dan een goed alternatief? Wij deden inspiratie op bij deze 3 mama's voor een daguitstap waar je als ouder ook iets aan hebt.

Lobke (38) uit Puurs

"Eigenlijk hoef je niet altijd ver te gaan om een boeiende uitstap te plannen. Vaak kan je al bij jou in de buurt toffe activiteiten beleven."

"Ik vind het ook altijd fijn om een stad te ontdekken die niet vanzelfsprekend is. Zo gingen wij onlangs naar Beringen, waar heel wat fijne activiteiten te doen zijn met kinderen (en je hebt er als ouder ook iets aan!). Denk aan het Mijnmuseum maar eigenlijk is heel de site daar fantastisch met kinderen. De Avonturenberg is zeker ook een dikke vette aanrader, je krijgt als cadeau een prachtig uitzicht over Beringen. En je moet zeker ook eens gaan eten bij TODI een indoor duikcentrum waar je naar visjes kan gaan kijken in het aquarium."

"Ontdek eens een stad die niet vanzelfsprekend is"
Mama Lobke

Stefanie (36) uit Leuven

"Ik woon in Leuven, eigenlijk het middelpunt van ons land, daarom is geen enkele daguitstap eigenlijk ver weg. Een weekendje naar zee, ook in de winter, vind ik altijd een goed idee. En dan raad ik absoluut het NAVIGO-museum in Oostduinkerke aan waar je naar de visjes kan gaan kijken. Of een bezoekje aan het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde is ook echt een aanrader! Ga zeker ook eens winterwandelen op het strand, want dat is echt supergezellig, als je goed aangekleed bent tenminste."
 

"De Kust is ook in de winter een goed idee"
Mama Stefanie

Rientje (34) uit Terhagen

"Bekentenis: ik ben moeder van 2 en ik haat binnenspeeltuinen. Dus waarom naar een binnenspeeltuin trekken als je honderden andere alternatieven hebt om eropuit te trekken?"

"Wij gaan zelf geregeld naar De Schorre in Boom. Daar heb je heel wat speeltuinen, kan je minigolfen en waterfietsen huren en heb je tegenwoordig ook een heel leuk blotevoetenpad."

"Geen binnenspeeltuinen voor mij!"
Mama Rietje

Ben jij een mama of papa die er graag op uit trekt?


En zou je het fijn vinden om je inside tips en ervaringen te delen met anderen? Laat het ons zeker weten via redactie@riebedebie.be, en misschien sturen wij jou wel eens op uitstap met je kroost!