Getest en goedgekeurd: Blotevoetenpad in De Schorre

Onze vrouw testte het Blotevoetenpad in De Schorre

Gisteren trok onze vrouw samen met haar gezin haar schoenen uit en volgde het 'Barrevoetspad', het gloednieuwe blotevoetenpad in Provinciaal Domein De Schorre in Boom. Dit gloednieuw blotevoetenpad is zo'n 850 meter lang en ligt verscholen in de natuur en is een prikkeling voor alle zintuigen. Benieuwd wat ze ervan vonden?

"Wanneer we in de Schorre aankomen, lopen we even langs het congrescentrum De Pitte om meer info te bekomen over het blotevoetenpad want het staat nergens aangegeven. Wie wil kan daar ook voor 6 euro een rugzakje krijgen om je schoenen in te steken, een handdoekje en zeep om je voetjes te wassen na afloop. Maar wij waren goed voorzien en hadden dat allemaal zelf bij. Dat er weinig signalisatie is, is een bewuste keuze horen we daar, om te vermijden dat occasionele wandelaars het pad zouden plattrappen.

Aangekomen aan het begin van het blotevoetenpad, trekken we allemaal onze schoentjes uit en beginnen we aan de tocht van zo'n 900 meter. Tijdens de wandeling moet je niet alleen wandelen, maar vooral ook goed voelen en ruiken. Want je wandelt niet alleen langs verschillende mossen, water, kleibroden en kiezeltjes, ze hebben er ook zo'n 300 kruiden aangeplant. Onderweg ruik je onder meer munt, citroenverbena en kruiptijm. Een grote wilgeniglo van ongeveer zes meter diameter, ingericht met boomstronkjes, is de eindhalte van de wandeling.

Conclusie? Deze wandeling is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en gezinnen!"
 

blotevoetenpad de schorre

Alles wat je moet weten voor je naar het Blotevoetenpad gaat

Wil je het Barrevoetspad graag bewandelen? Meld je eerst aan het onthaal van de Schorre in Congrescentrum De Pitte. Daar koop je voor 6 euro een rugzakje om je schoenen in te steken, met daarin ook een zeepje, een handdoekje, muntjes en een infobrochure over het Barrevoetspad.

Meer info over De Schorre vind je hier