De 3 allerleukste blotevoetenpaden vind je hier

Op zoek naar de allerleukste blotevoetenpaden van Vlaanderen?

Met deze zomerse temperaturen kan een verfrissend blotevoetenpad eens deugd doen. Het is ook dé ideale vakantieactiviteit om er met het hele gezin op uit te trekken. Benieuwd naar de allerleukste blotevoetenpaden? Check, check, check!

1. Het blotevoetenpad van Zutendaal, echt een toppertje van jewelste

De inwoners van Zutendaal mogen trots zijn op het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen, het is dan ook echt een topactiviteit! De voormalige kiezel- en zandgroeve, het decor waarin dit blotevoetenpad is gemaakt, biedt zowel afwisseling als spanning en beleving. Zo maakten onze voetjes kennis met waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen… waar je kan klauteren, ploeteren en klimmen. Onderweg kom je onder andere een houten uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug tegen wat deze ervaring net dat tikkeltje specialer. Een absolute aanrader is de Dragonfly, het nieuwste onderdeel van het blotevoetenpad, een 100 meter spectaculair kruinenpad dat uitgeeft op een 10 meter hoge scheve toren boven de vijver, wow! Hiermee ga je scoren bij je kinderen!Praktisch
Lieteberg
Stalkerweg z/n,
3690 Zutendaal

blotevoetenpad de schorre

2. Een superleuk nieuw blotevoetenpad in Provinciedomein De Schorre, getest en goedgekeurd door onze redactie

Dat er altijd wat te beleven valt in provinciedomeinen wisten we al, maar sinds een tijdje kan je in Provinciedomein De Schorre een blotevoetenpad gaan uittesten. Moeilijk om te vinden, want het pad staat nergens aangegeven. In het congrescentrum De Pitte waar je een rugzakje met zeep en een handdoekje kan aankopen, horen we dat dit een bewuste keuze is om te vermijden dat occasionele wandelaars het pad zouden plattrappen. Het blotevoetenpad is niet zo lang, een tocht van een kleine kilometer, maar dat maakt hem niet minder leuk, want tijdens de wandeling moet je niet alleen wandelen, maar vooral ook goed voelen en ruiken. Je wandelt niet alleen langs verschillende mossen, water, kleibroden en kiezeltjes, ze hebben er ook zo’n 300 kruiden aangeplant. Onderweg ruik je onder meer munt, citroenverbena en kruiptijm. Een grote wilgeniglo van ongeveer zes meter diameter, ingericht met boomstronkjes, is de eindhalte van de wandeling.


Praktisch
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Schommelei 1
2850 Boom

3. Superontspannend en uniek blotevoetenpad bij The Outsider Vlaamse Ardennen

Wie Oudenaarde zegt, spreekt ook over de Vlaamse Ardennen, rust, kalmte, koers, natuur…Vlakbij het centrum van Oudenaarde vind je de Donkvijvers. Deze prachtige omgeving met 30ha wateroppervlak en vele hectaren recreatiedomein is onze thuisbasis. Hier vind je de 7 Summits terug, een avonturenpark bestaande uit 7 activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Iemand die bijvoorbeeld niet echt houdt van activiteiten in de hoogte zoals onze duizelingwekkende Blue Diamond kan met zijn beide voeten op de grond blijven op het superleuke blotevoetenpad dat je een natuurlijke massage geeft. Echt een topactiviteit voor het hele gezin!


Praktisch
The Outsider
Donkstraat 50
Oudenaarde