Deze topuitstaptips van Liesje mag je niet missen

liesje

Als kersverse reporter deel ik graag mijn favoriete daguitstappen. Benieuwd waar ik mijn kroost zoal mee naartoe neem? 

Trollen spotten!

We kwamen er zelf nog maar één keer. Maar hoe tof was het daar zeg! We gingen eerst op zoek naar de trollen die in het park verspreid zitten. Onderweg pikten we ook even het barrevoetspad mee. Een niet al te lang pad maar vuile voeten gegarandeerd! Gelukkig staan er kraantjes aan het einde en moeder had zelfs aan een handdoek gedacht! Al hinkelend op het eindeloos hinkelpad sloten we onze namiddag in Boom af. Iedereen was unaniem, we moeten nog eens terug voor de minigolf en waterfietsen!

Dieren spotten!

In Plankendael wanen we ons altijd een beetje op vakantie. Na een dagje in het dierenpark kan je aan iedereen vertellen dat je 5 continenten bezocht op één dag, hoe cool is dat?! Niet enkel de dieren zijn de moeite waard om te bezoeken, ook de speeltuinen en het klimparcours zijn geweldig om te doen (toch voor zij die geen last hebben van hoogtevrees). De waterspeeltuin kan je moeilijk passeren zonder er met natte voeten weer te vertrekken. Deze keer had moeder jammer genoeg niet aan die handdoek gedacht.

Mijnen spotten!

Wandelen en ondertussen een beetje geschiedenis vertellen aan je koters? Het kan allemaal in Terhils. Een prachtig natuurgebied waar je letterlijk op de mijnterhils loopt. Als je van prachtige uitzichten houdt, het is daar dat je ze vindt! De schachtblok mochten we jammer genoeg niet betreden omwille van één of andere ziekte wiens naam ik niet hoef te noemen. Maar zelfs vanop de grond zag het er spectaculair uit. Moesten de kleine wandelbeentjes nog niet moe zijn, er is een leuke speeltuin aan het begin van het domein. Moe en va kunnen dan ondertussen rustig een drankje doen. Klinkt geweldig toch?

Heide spotten!

Wij hebben het geluk de Kalmthoutse Heide als onze achtertuin te hebben. En ik denk dat ik een wandelingetje in dit prachtig natuurgebied nooit beu zal worden. Een lange wandeling met picknick, of een kortere als je zagende kinders wil vermijden. Met 25 bewegwijzerde wandelpaden is er keuze genoeg.

Tip: wandel eens rond het stappersven (of parkeer je auto daar op de parking), onderweg kom je een mooi uitkijkplatform tegen en een uitkijktoren waar je op mag. Zeker de moeite om eens met je kinderen te doen!
En als je dan toch in Kalmthout bent, passeer dan zeker eens langs het Arboretum. 

Chocolade spotten!

Geloven je kinderen niet dat de woorden museum en leuk in één zin kunnen staan, neem ze dan maar eens mee naar Chocolate Nation. Vlakbij het centraal station in Antwerpen kan je door de 14 ruimtes van het museum wandelen. Je ontdekt er de geschiedenis van onze Belgische chocolade en komt er heel wat te weten over onze nationale trots! Laat je helemaal onderdompelen in de zoete wereld van de chocolade en wie weet mag je op het einde zelfs een stukje proeven!

Gillende mensen spotten!

Kinderen en pretparken, altijd een goed idee! Als kind ging ik al wel eens naar Bellewaerde, maar met mijn eigen kinderen was ik er nog niet geweest. Met een beetje gezonde spanning in ons lijf vertrokken we voor een dagje in dit park. De spanning was er vooral omdat het net Halloween was in de periode dat we gingen. Maar de schrik was voor niks nodig, het was geweldig kindvriendelijk aangekleed en je kon verschillende routes volgen zodat de helden op sokken niet met al te veel trauma's naar huis gingen.

Liesje

Ik ben Liesje, zit sinds kort op tram 4 en ben mama van Marieke (’07), Seppe (’09) en kers op de taart Tuur (’14), getrouwd met Peter. Ik woon ergens in het groen en fiets elke dag naar mijn zesde leerjaar in Antwerpen. Ik heb zoals alle ouders te weinig uren in een dag en heb een hersenpan vol gele kleefbriefjes waar er soms al eens naar beneden wil donderen!