6 x speelbossen waar je urenlang kan ravotten

Buitenspelen: wie zegt dat dat alleen plezant is in de lente of de zomer? Leg je regenlaarzen, dikke jas en thermisch ondergoed al maar klaar, want wij hebben de allerleukste speelbossen in Vlaanderen op een rij gezet.  

1. Het Speelbos in Plantentuin Meise

In het speelbos van de Plantentuin van Meise kan je je kinderen met een gerust hart de aap laten uithangen: lopen over boomstammen, klimmen in de bomen, hun evenwicht testen op een touw, enzovoort. Het speelbos is niet supergroot, dus verdwalen zit er niet in. En het beste van alles? Het speelbos grenst aan Resto Orangerie, waardoor je je aapjes makkelijk vanop het terras in de gaten kan houden.   

2. Het Beestige Boelbos in Maasmechelen

Voor zand moet je niet meteen richting Kust rijden. Vlakbij toegangspoort Mechelse Heide van Nationaal Park Hoge Kempen vind je dit plezante speelbos. Je maakt er op een toffe manier kennis met de dieren van de heide. Daarna kan je ravotten op de speelduin en in de waterpoel. 

speelbos

3. De Gavers in Harelbeke

Wie houdt van avontuur en natuur is in provinciedomein De Gavers in Harelbeke aan het juiste adres. In het speelbos aan parking Stategemsesteenweg kunnen kinderen zelf nieuwe kampen en schuilplaatsen bijbouwen. Verwacht je aan een doolhof, rivierkeien, boomstamschijven en takkenwallen. Aangrenzend vind je een natuurspeeltuin voor de allerkleinsten rond het thema water en ook een speelweide met wilgenhutten en hangmatten.  

4. Spelen aan de Woestijn in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een pracht van een dennenbos, met in het hart een meer, omgeven door strand en woestijn. En natuurlijk ook speelbos. Hier mag je van de paden afwijken voor wilgenhutten, stapstenen en een 25 meter lange tunnel! 

Uitgespeeld? De Sahara maakt deel uit van Bosland, een heel groot bosgebied waar je op schattenjacht kan of een ezelswandeling kan doen.

  

5. Het Leen in Eeklo

Dit is echt een ideale plek om helemaal tot rust te komen. Het bos van Provinciaal Domein Het Leen is meer dan 285 hectare groot en je kunt er heerlijk wandelen. Voor kinderen vind je hier maar liefst 4 wandelingen/zoektochten op maat. Hebben ze daarna toch nog energie over? In de buurt van de cafetaria ligt een speelzone. Daar kunnen groot en klein naar hartenlust ravotten.

6. Het Vinne in Zoutleeuw

Provinciedomein Het Vinne ligt op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg en is echt een verborgen pareltje! De dijken en vlonderpaden op en rond een meer zijn goed voor urenlang wandelplezier. Vogels spot je vanuit de recent vernieuwde uitkijktoren. Jong volk in je gezelschap? De thematische speeltuin loopt hier naadloos over in een speelbos: ideaal dus voor een bosspel of om verstoppertje te spelen!