10 tips voor een weekendje weg met kinderen in Brugge

Altijd al eens Brugge willen bezoeken als familievriendelijke stad? Zeker doen want Brugge is een populaire bestemming voor een stedentrip met gans je gezin.

 

1. Het Belfort bestijgen

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Beklim de 366 treden en ontdek onderweg een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Je sportieve prestatie wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Blikvangers zijn de smeedijzeren hekkens uit 1300, de triomfklok van klokkengieter Melchior de Haze, de speeltrommel uit 1748, het torenuurwerk en de 47 klokken van de beiaard. Vanuit de torenkamer heb je zicht op het klavier van de beiaardier.

2. Bruges Beer Experience beleven

Ontdek op een leuke, innovatieve manier de meest boeiende facetten van bier in het Brugs Biermuseum met heel je gezin! De iPad Mini neemt je mee in de rijke wereld van bier… Je verdiept je in de geschiedenis van bier van vroeger tot nu, bier in Brugge, de trappisten, biersoorten en brouwprocessen. Je proeft, ruikt en voelt de grondstoffen van bier. Wat zijn hun positieve eigenschappen voor onze gezondheid? Je komt op een interactieve manier te weten wat vrouwen zoal betekend hebben voor de bierwereld, hoe je een gastronomisch gerecht combineert met het juiste bier en wat de geschiedenis is van bier in jouw land. Hou je van quizzen? Waag je aan de Beer Challenges en ga na hoeveel jij weet over bier!

3. Reis terug in de tijd in het Historium

Reis met de hele familie terug in de tijd naar 1435. Je stapt samen met Anna het vroegere Brugge binnen vol kleuren, geuren en geluiden van toen. Je ontmoet er ook de beroemde schilder Jan Van Eyck. Het Brugse Historium bezoeken, is vast en zeker een aanrader van jewelste!

4. Het Stadhuis bezoeken

Van hieruit wordt de stad al meer dan 600 jaar bestuurd. Een absolute must is de Gotische Zaal met haar muurschilderingen van omstreeks 1900 en gepolychromeerde gewelf. Bezoek het Stadhuis van Brugge

5. Choco-Story bezoeken is een echte must-do met kinderen

In het chocolademuseum van Brugge beleef je de boeiende wereld van de chocolade. Je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de cacaobonen en krijgt een volledig beeld van de productie van pralines. Kom ruiken en proeven van de ingrediënten van chocolade. Kom de echte Belgische chocolade proeven. Leer de chocolade bewerken om hem een glanzend uitzicht en een knapperige struktuur te geven, een ware delicatesse voor de smaakpapillen. Een echt museum om met kinderen te bezoeken!

6. Een bezoekje aan Boudewijn Seapark

Tijdens de wintermaanden kunnen jong én oud genieten van een magische en unieke dolfijnenshow in het overdekte dolfinarium. Voor kinderen tot 12 jaar is er ook Bobo's Indoor, het mega-grote overdekte speelparadijs met meer dan 12 attracties: ballenbad, botsauto's, funhouse, luchtkastelen, klimvulkaan, Bobo's Toren, en nog veel meer. Tot begin maart kun je ook terecht in de Boudewijn IJspiste voor een gezellige schaatsbeurt! Ook de toegang ijspiste kun je combineren met een spetterende dolfijnen- en zeeleeuwenshow!

7. Ga eens zwmmen bij LAGO Olympia Brugge

Zet je schrap voor de leukste uitstap met kinderen in Brugge! In dit zwemparadijs met glijbanen, wildwaterbaan, golfslagbad, kinderbaden, ... beleef je elke dag vakantie, ook in de kerstvakantie! 

8. Een bezoek aan Cozmix Volkssterrenwacht

Ruimte voor verwondering - Je vindt het bezoekerscentrum Cozmix ten zuidwesten van Brugge in het prachtige domein Beisbroek. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis!

9. Breng een bezoek Sacred Books, Secret Libraries

Proef van de stilte in twee bewoonde kloosters in Brugge, maak kennis met het spirituele erfgoed van de kloosterlingen en ontdek in situ de boeken en bibliotheken. Bovendien kan je nu naar Sacred Books XR!, een deelproject van ‘Sacred Books | Secret Libraries’ en vat scenes uit het religieuze leven in Extended Reality. Met de keuze om nieuwe technologieën te integreren, wil Sacred Books het bezoek aan het klooster blijvend aantrekkelijk houden, ook wanneer de religieuzen niet altijd of niet meer aanwezig of beschikbaar zijn voor de bezoekers.

10. Wat dacht je van een bezoek aan het Frietmuseum?

Het Frietmuseum is een uniek museum te Brugge waar je kan leren over dit heerlijk Belgisch nationaal gerecht. Er is ook een frituur waar ze frietjes verkopen. Mmmmmm! Proeven? 

Zo kan je Brugge vlot bereiken 
In de Brugse binnenstad kan je met de bussen van De Lijn je vlot laten vervoeren.
Je kan ook bootje varen en aan boord stappen op 5 verschillende aanlegplaatsen doorheen de stad. Of wat dacht je van de Paardenkoets om de stad te ontdekken?