10 tips voor een weekendje weg met kinderen in Brugge

Altijd al eens Brugge willen bezoeken als familievriendelijke stad? Zeker doen want Brugge is een populaire bestemming voor een stedentrip met gans je gezin.

 

1. Het Belfort bestijgen

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Beklim de 366 treden en ontdek onderweg een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Je sportieve prestatie wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Blikvangers zijn de smeedijzeren hekkens uit 1300, de triomfklok van klokkengieter Melchior de Haze, de speeltrommel uit 1748, het torenuurwerk en de 47 klokken van de beiaard. Vanuit de torenkamer heb je zicht op het klavier van de beiaardier.

2. Bruges Beer Experience beleven

Ontdek op een leuke, innovatieve manier de meest boeiende facetten van bier in het Brugs Biermuseum met heel je gezin! De iPad Mini neemt je mee in de rijke wereld van bier… Je verdiept je in de geschiedenis van bier van vroeger tot nu, bier in Brugge, de trappisten, biersoorten en brouwprocessen. Je proeft, ruikt en voelt de grondstoffen van bier. Wat zijn hun positieve eigenschappen voor onze gezondheid? Je komt op een interactieve manier te weten wat vrouwen zoal betekend hebben voor de bierwereld, hoe je een gastronomisch gerecht combineert met het juiste bier en wat de geschiedenis is van bier in jouw land. Hou je van quizzen? Waag je aan de Beer Challenges en ga na hoeveel jij weet over bier!

3. Reis terug in de tijd in het Historium

Reis met de hele familie terug in de tijd naar 1435. Je stapt samen met Anna het vroegere Brugge binnen vol kleuren, geuren en geluiden van toen. Je ontmoet er ook de beroemde schilder Jan Van Eyck. Lees hier een verslag van Mama van vijf die samen met haar kinderen het Brugse Historium ging bezoeken.

4. Ontdek het Diamantmuseum van Brugge

Ontdek hoe het diamantslijpen werd ontwikkeld in Brugge, door goudsmid Lodewijk van Berquen, tijdens de welvarende periode van de hertogen van Bourgondië.
Ontdek de geheimen van de mysterieuze diamantwereld tijdens onze unieke en beroemde dagelijkse Diamantslijpshow: wat is een karaat, hoe ziet een ruwe diamant eruit, hoe sterk is het hardste materiaal op onze planeet en wat zijn de verschillende werkprocessen die een ruwe diamant moet ondergaan om een sprankelende briljant te worden. Ontdek het Diamantmuseum hier.

5. Choco-Story bezoeken is een echte must-do met kinderen

In het chocolademuseum van Brugge beleef je de boeiende wereld van de chocolade. Je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de cacaobonen en krijgt een volledig beeld van de productie van pralines. Kom ruiken en proeven van de ingrediënten van chocolade. Kom de echte Belgische chocolade proeven. Leer de chocolade bewerken om hem een glanzend uitzicht en een knapperige struktuur te geven, een ware delicatesse voor de smaakpapillen. Een echt museum om met kinderen te bezoeken!

6. Een bezoekje aan Boudewijn Seapark

Tijdens de wintermaanden kunnen jong én oud genieten van een magische en unieke dolfijnenshow in het overdekte dolfinarium. Voor kinderen tot 12 jaar is er ook Bobo's Indoor, het mega-grote overdekte speelparadijs met meer dan 12 attracties: ballenbad, botsauto's, funhouse, luchtkastelen, klimvulkaan, Bobo's Toren, en nog veel meer. Tot begin maart kun je ook terecht in de Boudewijn IJspiste voor een gezellige schaatsbeurt! Ook de toegang ijspiste kun je combineren met een spetterende dolfijnen- en zeeleeuwenshow!

7. Bagels eten bij Sanseveria Bagelsalon

Sanseveria Bagelsalon is een gezellig en hip restaurant in het centrum van Brugge en vlakbij de zeedijk van Oostende. Bij ons eet je dagelijks bagels “op z’n zondags”! Heerlijk belegde bagels, verrassend vernieuwend. Geserveerd in een vintage huiskamer waar het warm ontbijten, brunchen en lunchen is. Met kwaliteit, beleving en “the American dream feeling”.

8. Eten bij Books & Brunch

Een mengeling van een eethuisje en een tweedehands boekenwinkel, hoe leuk is dat? Je kan er ontbijten, lunchen of genieten van een overheerlijk dessertje. Kinderen kunnen tussendoor ook neuzen in het uitgebreinde boekenaanbod.
Meer info vind deze website

9. Een geweldige in het Beire Bad van Brugge LAGO

Met liefst drie glijbanen, een keicoole wildwaterbaan, kinderbaden, een magnifieke buitenwellness en nog véél meer beleef je bij ons de allerleukste uitstap met het ganse gezin!

10. De Verloren Hoek aan de Molens van Brugge


Gezellig eetcafé genoemd naar de historische liggine aan de Molens van Brugge. Hier geniet je als ouder rustig aan de Vlaamse klassiekers, terwijl de kinderen zich voor en na de heerlijke maaltijd uitleven op het grasveld voor de molens.


Zo kan je Brugge vlot bereiken 
In de Brugse binnenstad kan je met de bussen van De Lijn je vlot laten vervoeren.
Je kan ook bootje varen en aan boord stappen op 5 verschillende aanlegplaatsen doorheen de stad. Of wat dacht je van de Paardenkoets om de stad te ontdekken?