Historium Brugge

Ga op tijdreis in de meest bezochte attractie van Brugge! Op verschillende manieren beleef je de bruisende stad in haar Gouden Eeuw. 

Aanvaardt Riebedebie-Pas
Shop
Attractie met aanbod Iedereen Verdient Vakantie
Bar, cafetaria en/of drankenautomaat
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Parking
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
cc

Historium VR!

Stap binnen in de 15de -eeuwse Brugse haven en ga aan boord van een middeleeuws schip. Zodra je de VR-bril opzet, wordt je meteen terug geflitst naar 1435!  Vanuit het kraainest van een karveel kijk je uit over de Noordzee; Je meert aan in Sluis, vaart langs de ouden Reien en vliegt over de oude Waterhalle. Waan je vanaf het begin op een ontdekkingstocht door middeleeuws Brugge! 

Wonderlijk liefdesverhaal

Vervolg je tijdreis door het middeleeuwse leven in de Historium Story, waarbij je door 7 historische themakamers met film, decor en speciale effecten wandelt. Tijdens dit wonderlijk liefdesverhaal volg je Jan van Eycks leerjongen en ervaar je het middeleeuwse leven ten tijde van de meester-schilder. Neem je audioguide in je eigen taal en kom alles te weten over de Gouden Eeuw van Brugge!

Interactief

Aansluitend bezoek je de interactieve Historium Exhibition, waar je meer historische toelichting vindt over het middeleeuwse Brugge en de schilder Jan van Eyck.
 

Panoramisch terras

Van op het panoramisch terras geniet je van een prachtig uitzicht over de Markt van Brugge; de ideale plek voor een mooi fotomoment!

Indrukwekkend zicht

Beklim de Historium Tower voor een nog indrukwekkender zicht over de Brugse Markt en het Belfort. Deze neogotische toren, met een totale hoogte van 35 meter, beloont de klim met een adembenemend 360°-uitzicht op de belangrijkste gebouwen van Brugge.

Gezellige bar

Het Duvelorium, het enige Duvelthemacafé ter wereld, is de ideale plaats om even tot rust te komen na je bezoek aan het Historium. Bovendien geniet je op het panoramisch terras van een onbetaalbaar uitzicht op de Markt van Brugge.. Iedereen is welkom in deze gezellige bar met uitgebreide drankenkaart, waar je de nodige uitleg krijgt over onze Belgische speciaalbieren. Kom zeker eens langs!