Waarom het Historium in Brugge op jouw bucketlist moet staan

In het Historium stap je terug in de tijd naar de Brugse middeleeuwen met Jan van Eyck, aan de hand van 7 fascinerende themakamers en een prikkelende VR-Experience! Benieuwd wat wij ervan vonden en waarom wij vinden dat dit op jouw bucketlist moet staan? 

VR

VR-beleving in het Historium

Het bezoek aan het Historium start met een stukje VR. 
We krijgen een plaatsje in het schip toegewezen, mogen de VR apparatuur opzetten en beginnen aan een tocht door Brugge in een ver verleden. We komen mee aan land met de specerijen en handelswaar en zien het oude Brugge met eigen ogen. 
Heel leuk ook om een aantal toeristische trekpleisters uit het huidige Brugge nog steeds te herkennen. 

Het stukje VR is redelijk beknopt, wat ervoor zorgt dat je nooit te lang moet wachten. Het is een leuke inleiding voor de rode draad binnen de rest van het museum. De tienerdochters vinden het een leuke aanvulling, de moeder met hoogtevrees is net iets minder enthousiast....

Poseren bij de grote deur

Het historische luik

Na het stukje VR leer je aan de hand van een randverhaal meer over het historische Brugge. Je ziet regelmatig stukjes video in de verschillende zalen die je iets meer vertellen over het privéleven van de personages. Elk stukje van het verhaal speelt zich af in een andere ruimte van het gebouw. De videofragmenten zorgen voor een rode draad, waardoor onze tieners vol interesse van de ene naar de andere zaal doorliepen. 

Ik verklap hier bewust niet te veel inhoudelijke details van het verhaal. Het leukste is om alles zelf te ontdekken!

Brugge van bovenaf

En daarna

Na het doorlopen van het verhaal en het al dan niet terugvinden van de kostbare lading, is er ook nog een museumzaal. Hier kan je nog wat achtergrondinfo nalezen. Ook kan je plaatsnemen op een troon en enkele ruikproefjes doen. 

je kan ook de trappen beklimmen en van bovenaf een kijkje nemen op de Markt van Brugge. Een echte aanrader!
Bij het naar beneden komen passeer je het Duvelorium, waar je (onder andere) kan kiezen uit een uitgebreid aanbod streekbieren. 
Brugge zoals je het nog nooit zag, dus!

Ook zin om Brugge eens anders te bekijken?