Historium Brugge - Een koninklijke reis naar het verleden

Wanneer de zorg voor de kleintjes even op de achtergrond mag verdwijnen, gingen mijn beste vriendin en ik op verkenning bij Historium in Brugge. Een betoverende tentoonstelling die ons meenam naar het middeleeuwse Brugge en de bruisende haven vol koopwaren.

Een virtuele duik in het verleden: welkom aan boord!

Een magische start met een VR-video dompelde ons onder in een reis door de tijd. De havenzaal zelf ademde de sfeer van vervlogen tijden. Tijdens de VR-toer konden we plaatsnemen in een nagemaakte boot, de toon werd dus meteen gezet. Na deze virtuele reis nam een audiogids ons mee door zeven themakamers, elk met een eigen verhaal dat leidde tot een bijzonder hoogtepunt.

Prachtige decors en zintuiglijke ervaringen

Elke kamer onthulde prachtige decors, bewegende stukken en geïntegreerde videoschermen voor een levensechte ervaring. De geuren van de zeep en allerlei koopwaren voegden een onvergetelijke dimensie toe. We werden meegenomen in het verhaal en dankzij de sensoren startte de audio automatisch, waardoor we ons volledig konden onderdompelen zonder gedoe met instellingen.

Historium kamers
Historium kamers

Tentoonstelling en Selfie Hotspots: Voor Jong en Oud

Tijdens de wandeling door de verschillende themakamers gevolgd door een gedetailleerde tentoonstelling vond je heel wat leuke selfie hotspots en interactieve schermen. Een quiz en de aangeklede decors bood vermaak voor alle leeftijden. Op het einde van de tentoonstelling kon je genieten van een prachtig uitzicht op de markt van Brugge op het panoramisch terras. En ook de mogelijkheid om je eigen badge/munt te maken was een leuke afsluiter van de reis door de middeleeuwen.

Historium tour

De Toren: Klimmen maar naar een magisch en machtig uitzicht

De kers op de taart was de beklimming van de toren, waar 145 treden ons beloonden met een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad. Toegang tot deze toren kreeg je via een smalle deur, vermomd als een torendecor. De smalle torentrap begon meteen na de deur, waardoor we onze kuiten flink moesten insmeren voor deze vorstelijke ervaring. Eenmaal boven was het uitzicht zowel prachtig als imposant. Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

Duvelbar: Gouden drank en adembenemend decor

Een heerlijk drankje in de Duvelbar was de perfecte afsluiter. Het gouden drankje werd geserveerd in een panoramische setting met een decor tot in de kleinste details. We kozen er toch voor om binnen in de warmte te zitten. Ook daar werden we omringd door een adembenedemend duveldecor. Alleen al de entree was geweldig wanneer je onder de indrukwekkende Duvel luster binnenstapt. Wist je dat deze gemaakt werd uit 300 Duvelflessen? Indrukwekkend toch?

Dank aan het Historium: een koninklijk ontvangst

Onze oprechte dank aan Historium voor deze indrukwekkende reis door de tijd. We kregen een heel nieuw inzicht in de stad. De gastvrijheid gaf ons meteen een adellijk gevoel. Een warm welkom dat de hele ervaring extra bijzonder maakte. Deze dag was een mamadag, maar ik ga er zeker nog terug met onze kleine spruit wanneer ze groter is!