Op stap in Neteland

Op stap in Neteland

Heb je al gehoord van domein Neteland? Ken je domein Neteland al? Het is een stuk groen aan het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME) gelegen tussen Duffel en Lier. Het lijkt vanaf de steenweg of vanaf de Netedijk dat het de uitgebreide tuin van het PIME is, maar eigenlijk is het een volwaardig groendomein waar je heerlijk kan wandelen of spelen in de speelbossen. Op zondag 28 augustus neemt de domeinwachter je mee op ontdekking naar deze onbekende parel. Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren! Opgelet: enkel de wandeling op zondag 28 augustus vindt plaats!!

Rangerdagen

Rangerdagen

-

Tijdens verschillende dinsdagen in de maanden juli & augustus kan je terecht in domein De Palingbeek (Ieper) voor de Rangerdagen. In het bos staan verschillende Rangers klaar om je te verrassen met leuke bosproefjes en uitdagende opdrachtjes. Ontdek zelf welke natuur wel of niet eetbaar is en leer touw maken van natuurlijke vezels. Leer de geluiden van de dieren in het domein en hoe je die nabootst, leer zelf vuur maken met natuurlijke materialen... en nog zo veel meer. Laat de avonturier in jou los!!

Avondje Palingbeek

Avondje Palingbeek

-

Op verschillende donderdagen in de maanden juli & augustus beleef je een avontuurlijke avond in domein De Palingbeek (Ieper) . Tijdens een boeiende tocht ontdek je verrassende stops en ontspan je rond het kampvuur. Tuur naar het heelal bij de sterrenwacht AstroLAB IRIS, kruip in de huid van de egel, ons dier van het jaar. Zoek je weg door het bos aan de hand van enkele tips en geniet van een sfeervolle bosvertelling.

Fietsen door de hopvelden met gids

Fietsen door de hopvelden met gids

-

Op verschillende dagen in de maanden juli, augustus & september kan je met gids op ontdekking gaan in de streek rondom Poperinge. Het vertrek is voorzien aan het Hopmuseum in Poperinge. Tijdens deze fietstocht van een 25-tal km doorkruis je het prachtige landschap met typische hopvelden. Onderweg staat de gids je graag te woord over de verschillende brouwerijen en hopvelden. Als afsluiter geniet je nog van een smaakmaker. Breng jouw eigen fiets mee. Fietsverhuur is ook mogelijk.

Naturathlon

Naturathlon

-

Levensgenieters & sportievelingen kunnen vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus terecht in bezoekerscentrum de Blankaart (Diksmuide) voor de Naturathlon. Bij aanvang krijg je een een picknickmand vol lokale hoeveproducten. De rest van de dag verloopt op sportieve wijze: je wandelt en fietst langs heerlijke paden en je vaart zelf met een fluisterbootje. Als afsluiter kan je nog genieten een ambachtelijk ijsje.

Zomerspeurtocht

Zomerspeurtocht

-

Vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus kan je in het Arboretum van Kalmthout deelnemen aan de zomerspeurtocht. Tijdens deze gezellige speurtocht duik je in de wereld van de natuurkunstenaar. Op een artistieke manier ontdek je hun favoriete planten, bloemen en bomen. De jongste avonturiers kunnen zich uitleven in leuke opdrachten en spelletjes. Het ideale uitstapje in een prachtige omgeving die fauna en flora ademt!

Naturathlon Next Level

Naturathlon Next Level

-

Vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus combineer je avontuur en (lokale) gastronomie in en rond natuurgebied de Blankaart (Diksmuide). Tijdens de Naturathlon Next Level staan zowel kajakken, fietsen als wandelen wandelen op het programma. Het gastronomische aspect beleef je met een picknickmand vol lokale hoeveproducten en een heerlijk ijsje. Een unieke mix van beide werelden!

Zomerzoektocht: Erik of het klein insectenboek

Zomerzoektocht: Erik of het klein insectenboek

-

Neem deze zomer t.e.m. woensdag 31 augustus deel aan de zomerzoektocht in domein Vrijbroekpark (Mechelen). Het thema dit jaar is "Erik of het klein insectenboek": Je stapt binnen in de wondere wereld van het schilderij Wollewei. Onderweg kom je langs 9 kijkkastjes waar je de bewoners van het schilderij ontmoet. Bij elke stopplaats vind je speelplekjes. Deze zoektocht is gemaakt voor gezinnen, maar ook volwassenen zijn welkom en zullen er zeker van genieten. Het is perfect mogelijk om het parcours af te leggen op eigen initiatief. De pijltjes met insecten wijzen jou de weg. Een speelse aanrader voor de zomermaanden!

Buitenstaanders in de tuin – Kappa kunstroute

Buitenstaanders in de tuin – Kappa kunstroute

-

Deze zomer vanaf vrijdag 17 juni t.e.m. zondag 28 augustus strijkt het Kunstplatform Kappa neer in het Arboretum van Kalmthout met een unieke kunstroute. Verschillende van hun artiesten ontwikkelden een kunstwerk gericht op een specifieke plaats in de arboretumtuin. Het centrale thema van het parcours  is "buitenstaanders". Op zondagen 3 & 31 juli staan de artiesten je graag te woord bij hun creaties.

Zomerzoektocht Rivierenhof ‘Mysterie in de dierenwereld’

-

Er heeft zich een mysterieuze verdwijning voorgedaan op de Kinderboerderij van het Rivierenhof. Om dit mysterie op te lossen heeft de boer jouw hulp hard nodig! Ga jij op zoek naar de dader? Wie van de dieren in het park kan dit gedaan hebben? Aan de hand van het deelnameboekje Zoektocht 'Mysterie in de dierenwereld' ga je samen op pad door het park. Onderweg onderzoek je mogelijke daders, locaties en voorwerpen om zo het antwoord te vinden en het mysterie te ontrafelen.