Op stap in Neteland

Op stap in Neteland

Heb je al gehoord van domein Neteland? Ken je domein Neteland al? Het is een stuk groen aan het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME) gelegen tussen Duffel en Lier. Het lijkt vanaf de steenweg of vanaf de Netedijk dat het de uitgebreide tuin van het PIME is, maar eigenlijk is het een volwaardig groendomein waar je heerlijk kan wandelen of spelen in de speelbossen. Op zondag 28 augustus neemt de domeinwachter je mee op ontdekking naar deze onbekende parel. Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren! Opgelet: enkel de wandeling op zondag 28 augustus vindt plaats!!

Workshop: Lepelen met zilver

Workshop: Lepelen met zilver

-

Lepels zijn voorwerpen uit het alledaagse leven. Vanaf woensdag 17 augustus t.e.m. vrijdag 19 augustus ontdek je meer over de techniek van het lepelsmeden in het DIVA-atelier in Antwerpen. In een creatieve workshop ga je aan de slag en leer je het smeden onder de knie te krijgen.

Gezinsworkshop: Passage

Workshop: Passage

-

In het Turnhoutse Taxandriamuseum kan je elke dinsdag in augustus (behalve 30/08) deelnemen aan de gezinsworkshop Passage. Met de gelijknamige tentoonstelling in het achterhoofd ga je (samen met jouw gezin) aan de slag om jouw eigen meesterwerk te creëren. Een ervaren kunstenaar helpt je hier graag bij. 

De Kikkerprins

De Kikkerprins

-

Jonge avonturiers kunnen op vrijdag 5 & 26 augustus wegdromen tijden de doe-wandeling De Kikkerprins in domein Prinsenpark (Retie). Kikker verveelt zich en gaat op pad om prins te worden. Waar vind hij een hoge troon en een prinsenschat? Of kan hij wel paardrijden en waar is zijn kasteel? Ga je met hem mee op zoek naar antwoorden? Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren!

ZOOmerbar

ZOOmerbar

-

Van vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus is ZOOmerbar in ZOO Antwerpen de place-to-be. In deze gratis openluchtbar op het Flamingoplein kan je uitgebreid genieten van een frisse cocktail, zomerse snacks en sfeervolle live-optredens. 62 dagen lang word je getrakteerd op gratis livemuziek. Kom de zomerse sfeer opsnuiven op ’t Schoonste terras van ’t Stad!

Zomerspeurtocht

Zomerspeurtocht

-

Vanaf vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus kan je in het Arboretum van Kalmthout deelnemen aan de zomerspeurtocht. Tijdens deze gezellige speurtocht duik je in de wereld van de natuurkunstenaar. Op een artistieke manier ontdek je hun favoriete planten, bloemen en bomen. De jongste avonturiers kunnen zich uitleven in leuke opdrachten en spelletjes. Het ideale uitstapje in een prachtige omgeving die fauna en flora ademt!

Zomerzoektocht: Erik of het klein insectenboek

Zomerzoektocht: Erik of het klein insectenboek

-

Neem deze zomer t.e.m. woensdag 31 augustus deel aan de zomerzoektocht in domein Vrijbroekpark (Mechelen). Het thema dit jaar is "Erik of het klein insectenboek": Je stapt binnen in de wondere wereld van het schilderij Wollewei. Onderweg kom je langs 9 kijkkastjes waar je de bewoners van het schilderij ontmoet. Bij elke stopplaats vind je speelplekjes. Deze zoektocht is gemaakt voor gezinnen, maar ook volwassenen zijn welkom en zullen er zeker van genieten. Het is perfect mogelijk om het parcours af te leggen op eigen initiatief. De pijltjes met insecten wijzen jou de weg. Een speelse aanrader voor de zomermaanden!

25 jaar Suske & Wiske museum

25 jaar Suske & Wiske museum

-

Deze zomer blaast het Suske en Wiske Museum (Kalmthout), het leukste kindermuseum van Vlaanderen 25 kaarsjes uit. Om dit te vieren zetten we deze zomervakantie t.e.m. woensdag 31 augustus alle stripreeksen van Willy Vandersteen en hun personages in het zonnetje. Zo leer je door verschillende spelletjes en opdrachten alles over Familie Snoek, Safari en nog heel veel andere strips! Vooraf inschrijven is noodzakelijk: schrijf je in om jouw plaatsje te verzekeren!

Villa Vandersteen

-

Het is feest in het Suske en Wiske Museum, want het leukste kindermuseum van Vlaanderen bestaat 25 jaar! Om dit te vieren zet het Suske en Wiskemuseum deze zomer alle stripreeksen van Willy Vandersteen en hun personages in het zonnetje. Zo leer je door verschillende spelletjes en opdrachten alles over Familie Snoek, Safari en nog heel veel andere strips! Een leuke activiteit voor de hele familie.

Buitenstaanders in de tuin – Kappa kunstroute

Buitenstaanders in de tuin – Kappa kunstroute

-

Deze zomer vanaf vrijdag 17 juni t.e.m. zondag 28 augustus strijkt het Kunstplatform Kappa neer in het Arboretum van Kalmthout met een unieke kunstroute. Verschillende van hun artiesten ontwikkelden een kunstwerk gericht op een specifieke plaats in de arboretumtuin. Het centrale thema van het parcours  is "buitenstaanders". Op zondagen 3 & 31 juli staan de artiesten je graag te woord bij hun creaties.