Hallepoort (KMKG)

Zuidlaan 150, 1000 Brussel • www.kmkg-mrah.be
Tel: 02/534.15.18 • hallepoort@kmkg.be

De Hallepoort spreekt, als uitzonderlijk bewaard deel van de middeleeuwse stadsomwalling van Brussel, tot de verbeelding. Tot 18 april 2021 wordt ze virtueel ook de toegangspoort tot BRUEGELs universum. Laat je meevoeren door middel van virtual reality technologie in de werken van de schilder. Vier werken van de meester komen werkelijk tot leven en laten je heel even ervaren hoe het leven er zo’n 450 jaar geleden uitzag.

Beleef zo, en oog in oog met authentieke objecten van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de 16de eeuw aan de lijve: van schatten uit de Nieuwe wereld, over muziek- en meetinstrumenten tot wapens en wapenrustingen. Bovenop de oude stadspoort, heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Dankzij virtuele verrekijkers ontdek je hoe de 16de-eeuwse setting, waarbij de middeleeuwse verdedigingswallen de stad scheidde van het platteland, eruit zag.

Gratis audiogids beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Russisch

Voor families
Kinderen kunnen de tentoonstelling bezoeken met een aangepaste audiogids (NL/FR).
Om stoom af te laten na de tentoonstelling kunnen de kinderen terecht in de mooiste openlucht speeltuin van Brussel, die op 100 meter van het museum ligt. Avontuur verzekerd in dit kasteel en middeleeuws dorp en bijhorende zandbak.

Voor slechthorenden
De inhoud van de audiogids is eveneens in geschreven versie op tablet beschikbaar.

Voor blinden en slechtzienden
Er is een audiogids in 6 talen.

Voor mensen met een beperkte mobiliteit
De lift is enkel toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit (op aanvraag bij het onthaal). Het panorama op de stad te zien vanop de weergang van de Hallepoort is jammer genoeg enkel bereikbaar met de trap.

Prijzen

€ 12 volwassen ; € 10 senior, student ; € 4 kind (6-18j) ; gratis kind (-6j) • Audiogids 

Loont zeker de moeite...

Tentoonstelling 'Back to Bruegel'
tot 18 april 2021

Reis naar de Lage Landen ten tijde van Keizer Karel en kruip dankzij virtual reality in de schilderijen van de beroemde Pieter Bruegel. Een unieke beleving in een tentoonstelling die de 16de-eeuwse voorwerpen van de Koninklijke Musea voor Kunt en Geschiedenis, het Rijksmuseum, het Museum van de Stad Brussel, de Coudenberg,... samenbrengt.

Door kunst en archeologie te combineren met de nieuwste technologieën bezorgen we u een onvergetelijke tijdsreis! Een niet te missen Bruegelevenement in een uniek middeleeuws gebouw.

www.backtobruegel.be

 

Tarieven

Tarieven voor individuele bezoekers zijn terug te vinden in de rubriek ‘prijzen’ (zie hoger).
Individuelen en gezinnen
Groepen
Volwassenen
 
€12,00
Kinderen
Van de leeftijd van 6 tot 18 jaar
€4,00
Studenten
 
€10,00
Senioren
Van de leeftijd van 65 jaar
€10,00
Volwassenen
 
€5,00
Kinderen
Tot de leeftijd van 18 jaar
Gratis

Gerelateerde attracties