Deze familiefestivals mag je niet missen

1. Een BIJzonder feest in het Huis van Kina in Gent
De wereld van Kina
geeft op zondag 2 juni het gepaste startschot van de Week van de Bij, met een groot Bijenfeest. Bezoek gratis het museum, kijk door de ogen van een bij met een virtualrealitybril, zing en dans het blije bijenlied, waag je kans in de zoemende stuifmeelrace of strijk je eigen bijenwasdoek. En natuurlijk valt er ook heel wat honinglekkers te verorberen...

2. Damiaan Beweegt in Tremelo
30 mei 2019

Het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt. Kom wandelen, runnen, fietsen of cruisen. En blijf daarna lekker lang hangen aan de bruisende volkstent met optredens of op het gezellige wereldfeest met marktjes en kinderanimatie! Ontdek de omgeving met verschillende wandelingen. Van kinderzoektocht, tot natuurwandeling met of zonder gids. Of spring op je fiets voor een gezinstocht of sportievere route. Cruisen doe je met je moto door Vlaanderen en Wallonië. Dé nieuwe uitdaging is de Damiaanrun voor kinderen én volwassenen. Loop door gebouwen en natuur, overwin samen obstakels en maak je vooral ‘s lekker vuil :-). Voor helden vanaf 6 jaar!
Op heel de Damiaansite, rond het Damiaanmuseum, vind je marktstandjes, kinderanimatie, optredens en fantastische sfeer.

3. Het Milieufestival in het Jubelpark Brussel
31 mei tot 2 juni 2019

Fanfares, straattheater, een schminkstand, allerlei ateliers, animatieactiviteiten voor klein en groot … maar ook tonnen informatie over ons leefmilieu in Brussel en lekker smullen van heerlijke Good Food. Dat kan allemaal op het Groot Milieufeest!

4. Supervlieg in Vorst
8 en 9 juni 2019

SuperVliegSuperMouche is hét Brusselse kinderkunstenfestival. Het immense Park van Vorst wordt dan ingenomen door meer dan tientallen voorstellingen en workshops, en een veelvoud aan families die ervan komen genieten. Je mag je verwachten aan zowel internationale premières als voorstellingen van gezelschappen van eigen bodem, aan toonmomenten van artistieke scholen, aan acrobatie, dans, openluchttheater, muziek (luisteren en maken), openluchtfilms, installaties en ook animatie voor de allerkleinsten. Daarnaast is er ook veel plaats om zelf te bouwen, knutselen, dromen, picknicken en spelen.

5. Schorremorrie in De Schorre Boom
Zondag 9 juni 2019

Beleef tijdens die familiefestival op de Schorre in Boom een spetterende dag met meer dan 30 activiteiten voor 3 tot 12 jarigen. Breng een bezoekje aan de Schorre in Boom en beleef samen met de Gezinsbond een onvergetelijke dag! Op dit kinderfestival zijn er meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 jaar tot 12 jaar: springkastelen, gocarts, trampolines, kindermolens, waterfietsen, ballenbad, zeepbellen blazen, gekke haartooien, grime, ouder-babyhoek, apart hoekje voor de kleinsten... tickets in voorverkoop online te bestellen via www.deschorre.be

6. Familiefestival De Magische Boom in Bokrijk
9 en 10 juni 2019

De magische boom is een familiefestival voor kinderen en ouders. Dit 24 uur durend evenement zal plaatsvinden op 9-10 juni 2019 te Bokrijk.
Wil jij kennismaken met bizarre figuren zoals elfjes, trollen, heksen en zeemeerminnen?
Wil je samen met je gezin deelnemen aan creatieve workshops?
Ben je nieuwsgierig en wil je de magie ontdekken? Koop dan nu je tickets om een magisch weekend te beleven op het familiefestival!
Tickets zijn te verkrijgen op deze website.

7. Kinderfestival JoyJoy in Sint-Truiden
Het openlucht kinderfestival in Sint-Truiden Joy Joy staat dit jaar in het teken van superhelden! Treed binnen in het superheldenparadijs en geniet van de talrijke attracties, animaties, workshops en artiesten.
Meer info vind je op deze website.

8. Alba Nova En Route in Landcommanderij Alden Biezen
Zondag 30 juni 2019

Met een veelbelovend muzikaal programma nodigt Albanova u uit om samen de start van de zomer te vieren. Proef van een dag vol oude en nieuwe klassieke muziek met als thema ‘En Route’, onderweg. Op AlbaNova raak je niet uitgeluisterd. Naast een streepje jazzimprovisatie, Turks-Duitse en Duits-Turkse strijkkwartetten, muziek van Bach en de hightechwereld van Routes du son, kan je meedoen aan een interactief muzikaal familieparcours. Je kan smullen van een ambachtelijke picknick vol streekproducten of likkebaarden bij onze foodtrucks, luisterend naar inspirerende muziek. Geniet samen van al het moois dat AlbaNova te bieden heeft. Leuk voor liefhebbers en muzikale avonturiers, jong én oud! 
Ontdek het volledige programma op www.albanovafestival.com en bestel je tickets online.